Avatar Arjuna Bosch

Arjuna Bosch

Wudang deel 4 - van alles

Bericht - 23 april 2016 om 15:39 uur

Tijd voor een deel 4 met allerhande info over mijn Wudang avontuur. Dit keer niet al te veel spirituele openbaringen maar wat ervaringen die ik heb op gedaan. De vorige keer gaf ik aan dat mijn belangrijkste focus de kung fu is dus om daarmee te beginnen. De switch naar een nieuwe groep heeft me goed gedaan. Het is veel gevarieerder dan de Tai Chi klas en fysiek ook een stuk pittiger. En dat hoewel het tempo nog net een tandje hoger zou mogen.. We besteden veel aandacht aan traptechnieken. We lopen dan per 4 naar de overkant en (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Deel 3 - Daoïsme en Yin Yang

Bericht - 16 april 2016 om 14:59 uur

Mogelijk zijn er lezers onder jullie die bij het lezen van de titel al afhaken. Gaan we nu zo’n vaag zweefverhaal krijgen? Is hij na 2 weken al helemaal onder gedompeld in de plaatselijke religie en hangt hij een paar meter in de lucht in de meditatie houding met openbaringen die alleen de reeds verlichte volgelingen van Boedha kunnen aanschouwen? Ik probeer het praktisch te houden en dat doe ik niet alleen voor jullie maar ook voor mezelf. Het Daoïsme is namelijk zo’n beetje de meest complexe filosofie die er bestaat. Het staat vol met paradoxen, op 100 manieren (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Wudang na een week - je draai vinden

Bericht - 10 april 2016 om 07:03 uur

Terugkijkend zijn de eerste dagen behoorlijk stroef gegaan. Ik werd 3 keer heen en weer gepingpongd tussen verschillende klassen, het is moeilijk jezelf verstaanbaar te maken, de master zegt geen woord tegen je en zowat alles wat op de website staat is gedateerd of klopt überhaupt niet. Tot zo ver de leuke ervaringen:). Op het moment dat ik dit schrijf ben ik hier een week. Het voelt echter al als 3 weken. En dat terwijl je zou verwachten dat elke dag dezelfde opbouw voor een sleur zou gaan zorgen waarbij de dagen ongemerkt voorbij vliegen. Dat is niet het (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Wudang na dag 2 - de eerste indrukken

Bericht - 05 april 2016 om 16:22 uur

Om jullie toch maar niet in spanning te laten over de belevenissen in het verre China bij deze een korte eerste indruk van Wudang na 2 volle dagen hier. Afgelopen zondag kwam ik aan met de nachttrein die me in 22 uur tijd van Shanghai hier naartoe heeft gebracht. Direct na het verlaten van de trein trok een groot reclamebord van de kung fu school die boven de tunnel hangt mijn aandacht. Het was duidelijk dat ik bij het goede station ben uitgestapt. Het ritje naar de school duurde zo’n 15 minuten. Ik heb geen idee wie de andere (...)

Lees verder


12 reactiesPlaats een reactie