Avatar Ariane  Vandenplas

Ariane Vandenplas

Hua Hin

Bericht - 29 april 2018 om 19:01 uur

Vanochten heel vroeg (weeral) vertrokken naar de luchthaven van Chiang Rai voor een vlucht van 1u30 min naar Bangkok. Daar opgepikt door een chauffeur die ons naar Hia Hin moest brengen. Een 3tal uurtjes rijden. Vertrokken in het noorden met regen en aan gekomen in Bangkok met nog meer regen. Het beloofde niet veel goed en dus ook aan de beach in Hua Hin regen. Ik dacht dat het hier zomer was. Dus beetje stappen he, we hebben nu toch de trend te pakken. Alles is hier wel veel duurder want we zitten in het mondaine gedeelte van (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Chiang Mai vervolg

Bericht - 28 april 2018 om 08:10 uur

Vanochtend te voet op pad naar de tempels maar ons stadsplan laat steken vallen en in Chiang Rai staat weinig aangeduid in het Engels. Na 3 uur stappen is het beginnen gieten en waren we in een mum doorweekt. Komt nog bij dat zaterdag hier een zondag blijkt te zijn en dat de restaurants pas s'vonds openen. Dus effe iets drinken en schuilen en op onze honger zitten. We halen het vanavond wel in

0 reactiesPlaats een reactie

Chiang Rai

Bericht - 28 april 2018 om 02:48 uur

Na een rit van 2 uur toegzkomen in de noordelijke stad Chiang Saen. Daar staat de meest beroemde witte tempel Wat rong khun: prachtig gewoon. Daarna naar het dorp van de Karen stam, de longneck people met de ringen rond nek,kuiten en armen. We werden er zowaar een beetje onpasselijk van, meisjes vanaf 5 jaar krijgen deze zware metalen ringen aangemeten. Na nog wat tempels en een lokale lunch naar de golden triangle: het drielanden punt Thailand, Myanmar en Laos waar nog heel veel opium verhandeld wordt. Na het opium museum even tot aan de grens en na deze (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Chiang Mai Ladyboy cabaret

Bericht - 28 april 2018 om 02:41 uur

Na weer een prachtige dag een avondje stappen en jawel naar het Ladyboy Cabaret. We moesten het toch eens gezien hebben he. En het was de moeite waard :) Daarna nog effe blijven olakken in een bar met een lokale coverband. Knocking on heaven's door met Thaise keelklanken. Super gewoon. En dan veel te laat ons bed in. Ze komen ons om 7uur al halen voor Chiang Rai.
0 reactiesPlaats een reactie

Chiang Mai vervolg

Bericht - 26 april 2018 om 04:01 uur

Gisteren tevoet vertrokken maar na een uurtje een tuktuk gehuurd voor een paar uur. Veel te warm en ik begin toch wel vermoeid te geraken van het dagenlange rondtrekken. We hebben ons naar de factory laten voeren waar alles handgemaakt wordt: van pure geweven zijde naar kasjmier, papieren parasols en waaiers, goud en edelstenen, jade en zilver. Er werken zomaar 600 families. Prachtig om ze in hun atelier aan het werk te zien. Daarna langs nog wat tempels. In Bangkok nam ik nog tientallen foto's van elke tempel en hier lijkt het wel of ik heb het allemaal (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Verkeer in Thailand

Bericht - 25 april 2018 om 04:24 uur

Even wat info ivm het verkeer in Thailand: Een vrachtwagen en bus dwingen respect af en worden netjes voorbij gereden door auto's en bestelwagens. Deze toeteren de tuktuks naar de eerste strook. De tuktuks toeteren de scooters op de pechstrook en deze laatste toeteren de fiets in de goot. Als voetganger ben je dus een lastig object dat uit de weg geruimd moet worden. Komt nog bij dat ze links van de baan rijden en dat al dat getoeter wat lawaai opleverd. Eens je dit doorhebt lukt het om in het cafeetje aan de overkant een pintje te drinken (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Good Morning Chiang Mai

Bericht - 25 april 2018 om 04:12 uur

Onze oase van rust heeft een vervelend trekje: MUSKIETEN. Yep ze houden van me. Na al die spicy Thai een lekker zoet hapje Ariane. De hele kolonie heeft zich vannacht te pletter gegeten. :) en de mosquito spray blijkt gewoon een pittig sausje te zijn. Vanochtend heel vroeg de was gedaan en we trekken er op uit.

4 reactiesPlaats een reactie

Chiang Mai

Bericht - 24 april 2018 om 18:45 uur

Na 6 uur op de boemeltrein geradbraakt en oververhit toegekomen in Chiang Mai. Weeral een heel leuk hotelletje,een oase van rust in een enorme stad. Nog snel iets gaan eten en daarna naar een bar. Dit laatste viel effe tegen. Het lijkt hier wel Pattaya. Ladyboys en meisjes die eigenlijk liever hadden dat Danny hier alleen was. Morgen gaan we de stad verkennen daar heb ik meer zin in.
2 reactiesPlaats een reactie

Sukothai vervolg

Bericht - 24 april 2018 om 04:40 uur

Sukothai heeft niet veel te bieden dus na de fietstocht van gisteren ( fameuze zadelpijn ) heb ik hier vooral geluierd. Binnen enkele uren vertrekken we naar het station om daarna met de trein naar Chiang Mai te reizen. Een 6 uur durende rit. Ik ben beniewd.
2 reactiesPlaats een reactie

Sukothai

Bericht - 23 april 2018 om 09:05 uur

Na een hobbelige rit van 5 uur in de namiddag gearriveerd in Sukothai old town. Een stadje met een enorm groot historical park en veel ruine's. Na de check in s el iets zoeken om te eten maar dat blijkt hier niet zo evident. Om 21 u s'avonds is de hele stad in duisternis. Vanochtend dan fietsen gehuurd om de hele buurt te verkennen. Dit blijkt toch een beetje tegen te vallen. Rond 14 u was de fun eraf. Dan gaan we maar een beetje relaxen aan het zwembad he :)

1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2