Avatar Annie Ruben - van Driel

Annie Ruben - van Driel

15e wandeldag

Geplaatst op 24 juli 2021 om 17:29 uurVandaag is het donderdag 22 juli. Gisteren een rustdagje gehad. Samen met Maatje rondgereden en gelopen rond Ede. Verder ‘gewoon’ samen praten en samen stil zijn.  Gewoon een heel ‘fijne’ dag. ‘s Avonds lekker gegeten met nichtje Kim uit Barneveld bij ‘Moeke’ in Ede. Lekker en gezellig. 
Vanmorgen rond 10.00 uur vertrokken we bij Maatje. Maatje en schoonzus Eef lopen mee. Na een half uurtje gaat Eef weer terug en Maatje en ik lopen verder. Bij de plas van Gent hebben we een mooie ontmoeting. Een man uit Colijnsplaat blijft even staan terwijl zijn wandelgenoten verdergaan. Ik vertel kort over mijn tocht. Er volgt een fijn gesprek. Je merkt aan hem dat hij echt weet wat ‘rouw’ is. Hij is een zus verloren door een ongeluk. Even een moment samen van herdenking en overdenking. Ik geef hem nog een folder mee. We gaan weer verder. Eigenlijk willen we naar restaurant de Mossel, maar na mooie omzwervingen over de heide en het bos komen we bij Otterlo. In deze omgeving begrijp ik meer van de oefeningen die Mark had op de heide en in de bossen. De zandpaden zijn zwaar en dan hebben wij nog aangename temperaturen. Je pad zoeken, zoals Mark deed, dwars over de heide in het donker, met vallen en opstaan, met zware bagage bij je moet heel zwaar zijn geweest. Het respect voor Mark en zijn collega’s wordt nog veel groter. We hoorden zijn verhalen, maar de inhoud daarvan begrijp ik nu beter, terwijl ik nu zelf met een lichte rugzak loop over de heide. De hei begint al wat in bloei te komen. Over een paar weken zal het nog veel en veel mooier zijn. Dat wil ik ook nog zien. 
Na een km of 12 komen we bij Otterlo. Samen met schoonzus Riet erbij lunchen we aan het begin van het Nationaal Park de Hoge Veluwe. 
Daarna gaan Riet en ik verder door het Nationaal Park richting Hoenderloo. Wat een prachtige natuur daar en wat een rust. We vinden onze route door mijn app. Komoot over hele stille wandelpaden. We komen bijna niemand tegen en hopen oog in oog te staan met de dieren die daar leven. Soms steekt er een muisje over. We zien heel veel verschillende vogels en veel verschillende bomen. Genieten! Als we vlakbij Hoenderloo zijn, springt er ineens een ree op, die snel weer in het struikgewas verdwijnt. Wat gaaf. Toch nog een ree in het wild gezien. Prachtig! 
Nog een heerlijke salade Veluwe gegeten bij restaurant Delicat en dan komt Maatje ons weer ophalen. Na een paar uurtjes is het weer bedtijd. Morgen lopen zus Wilma en nichtje Arianne mee. 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie