Avatar Annie Ruben - van Driel

Annie Ruben - van Driel

8e wandeldag

Geplaatst op 08 juli 2021 om 23:17 uurVandaag weer een mooie tocht gedaan met Jantien. Van Breda naar Tilburg. Ruim 27 km. Prachtige natuur en ook veel langs het spoor, maar dan via een bospad. We kwamen ook langs de Vliegbasis Gilze-Rijen

Vliegbasis Gilze-Rijen is de helikopterbasis van de luchtmacht. De helikopters maken deel uit van het Defensie Helikopter Commando. Ze ondersteunen vooral de luchtmobiele brigade, special forces en marineschepen. Ook vliegen ze voor operaties van de NAVO en de VN en als blushelikopter. Op de basis zit een kenniscentrum dat militairen leert overleven als hun vliegtuig is neergestort: de Survival, Evasion, Resistance and Extraction School. 

We zagen regelmatig helikopters vliegen. Bij de stoplichten stond een auto met 2 militairen die riepen: “Hé collega’s.”  Duim omhoog en ze wezen recht vooruit. Dat we naar de vliegbasis moesten lopen. Toch maar verder gelopen. We nemen aan dat het een grap was. Zo’n vliegbasis kom je niet op en ik heb van Mark, volgens mij, nooit gehoord dat hij daar oefende. 
In de bossen zaten veel Vlaamse Gaaien en Jantien de speurneus wees me twee keer op kleine eekhoorns met strepen. Heel mooi, maar weer snel weg. Verder hebben we niet echt mensen gesproken. Soms heb je ook geen zin om mensen te vertellen over je tocht en het doel waar je voor loopt. Je merkt vanzelf of mensen zitten te wachten op je verhaal. 
Ik heb veel zweetdruppels verloren vandaag. Gelukkig had ik een lekker handdoekje bij me dat veel vocht opneemt, want anders loopt het zweet je in de ogen. Dom genoeg heb ik mijn hoed vergeten. Weer een goeie les. 
Was super fijn met Jantien. En onderweg zowaar twee terrassen. Daar zit je dan ook weer lekker. 
Nu lekker in een kamer bij een hostel met balkon. Het is nog heerlijk buiten. Toch is het beter dat ik ga slapen. Morgen nog een kleinere tocht op het programma en dan naar huis. Paar dagen weer bijkomen. 

Reacties

Doremieke
Geplaatst op 09 juli 2021 om 18:57 uur
Dag tante Annie, Vol bewondering volgen we u tocht. Fysiek en mentaal zal het intensief voor u zijn. Heel veel sterkte. We denken aan u! Liefs Bert en Doremieke

Sandra
Geplaatst op 09 juli 2021 om 07:52 uur
Goedemorgen lieve Annie... Een nieuwe mooie zonnige dag voor een kleine tocht zoals je schrijft Ik bid jou kracht en energie toe om erweer v te gaan vandaag om daarna weer fijn van je weekend te kunnen genieten met Piet! Rust en ontspanning?????????? Mag je weer bijkomen! Na zoveel km deze week afgelegd te hebben... Respect???????????????????????????? Liefs en dikke knuffel v mij ???? ??????????? ????

Imke
Geplaatst op 09 juli 2021 om 04:58 uur
Wat ontzettend knap dat je zoveel kilometers maakt op 1 dag. Echt diepe buiging. Lief dat Jantien met je mee liep. Succes vandaag en van het weekend weer even op adem komen. Zet hem op. Denk veel aan je. Liefs Imke


Geplaatst op 08 juli 2021 om 23:38 uur

Annie
Geplaatst op 08 juli 2021 om 23:35 uur
Ik heb even opgezocht welke eekhoorns het waren. Het zijn de Siberische grondeekhoorns.

Plaats een reactie