Avatar werkgroep Albanie

werkgroep Albanie

Dag 11

Bericht - 21 augustus 2017 om 21:49 uur

Vandaag een bijzondere dag, het regent. Wij gaan na een paar dagen weekend houden weer aan het werk. Onderweg komen wij nog een schaapskudde tegen, en een man die 5 koeien uitlaat. Leuk om te zien.
Het dak en het podium moeten afgemaakt worden, ondertussen gaat de zon ook al weer schijnen en het wordt weer lekker warm! De kast die in de kerk stond is on elkaar gezakt dus er moet een andere komen. De rommel en het puin allemaal op een hoop vegen in de hoop dat  het opgehaald gaat worden. De plaatselijke bevolking komt ook kijken en (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Dag 9 en 10 weekend

Bericht - 20 augustus 2017 om 21:22 uur

Weekend!
Zaterdag en zondag geen project werk.
Zaterdag morgen wat boodschapjes halen, geld wisselen en klaarmaken voor vertrek naar Pogradec , daar hebben we van 13:00 tot 17:00 uur lekker aan het strand gezeten gezwommen en een spelletje gedaan.
's Avonds uit eten met de groep, Marleen en Dick en Atty. 
Zondagmorgen 5:30!! uit bed en om 6:00 uur start wandeling naar het kruis waar we hebben ontbeten. Om ongeveer 9:30 waren we weer terug. 
Wassen, omkleden en 10:30 kerk. 
Koffie, thee. Lekker.Na een boterhammetje heeft marleen ons naar het zwembad gebracht. Jan en Gretha zijn thuis gebleven om een overheerlijke speciale oosterse maaltijd voor (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Dag 8

Bericht - 18 augustus 2017 om 22:20 uur

Vandaag is er veel gedaan.
Het afdak is geverfd. En de dakbedekking ligt er op een klein stukje na op. We hadden net wat te kort. Binnen zijn de lampen opgehangen. Buiten de laatste hoekjes bijgewerkt. De steiger is weg en dat geeft een hoop ruimte binnen. Voor de tuinmuur hebben we 2 mannen laten komen om deze te stucen.  Zij doen dit voor omgerekend € 0,95 per m2 .Dit bleek voor niet ervaren mensen een langdurige klus te worden. En om nu dagen alleen met cement te moeten werken bij het project....
Morgen hebben we een dag voor ons zelf (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 7

Bericht - 17 augustus 2017 om 20:59 uur

Vandaag zijn we flink opgeschoten. Het verven is klaar. Het afdak is grotendeels klaar en een deel vd tuinmuur is gestuct. Dat werk viel wel een beetje tegen en hebben daarom een mannetje uit het dorp aan een klusje geholpen. Ook zijn er inmiddels lampen gekocht voor in het kerkje. Onze eerste keus ging niet door. Er waren er geen 6 van in voorraad. Helaas. Dan maar een ander modelletje. Je moet constant vooruitdenken omdat er geen winkel is in het dorpje. Ook water voor de schoonmaak moeten we meenemen omdat er geen water uit de kraan komt in (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Dag 5 en 6

Bericht - 16 augustus 2017 om 19:42 uur

Dinsdag nacht om 2:05 kwam het tweede deel van de groep aan. Nadat de groep deel 1 hen binnen had gelaten en de kamers hadden laten zien, hebben zij spoedig hun bedje weer opgezocht. Groep deel 2 is na een biertje of wijntje het bed in gekropen. Zij zijn de volgende dag nog niet mee naar het project gegaan. Atty de vrouw van Dirk die ons helpt op het project heeft hen even een rondje door de stad geleid. Op het project heeft de rest geschilderd buiten en binnen. Ook zijn ze bezig geweest met de constructie van het (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 4 . We zijn begonnen met het project

Bericht - 14 augustus 2017 om 22:50 uur

 Nadat we de benodigde spullen hadden gehaald, en het bestelde hout was geleverd (deels retour omdat het te krom was om te gebruiken) konden de werkzaamheden beginnen. Het kerk gebouwtje is aan de binnenzijde geverfd, en er is een begin gemaakt met het afdak. Omdat het niet heel warm was vandaag, 28 gr, zijn we tot 15: 30 aan het werk geweest. Vannacht komt de rest van de deelnemers aan. Ze landen om 22:40 in Tirana en worden dan opgehaald en naar Korce gereden. Deze rit zal ongeveer 2,5 à 3 uur duren, dus ze komen ongeveer 2:30 uur (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Kerkdiest/doopdienst bij meer van Pogradec

Bericht - 13 augustus 2017 om 21:35 uur

Vandaag was er een bijzondere kerkdienst. Er werden 31 mensen gedoopt, jongeren en ouderen waaronder 4 meisjes uit Pojan en Mira de dochter van de man waarvan we vorig jaar het huisje hebben vernieuwd. Het was een mooie ervaring om daar bij te mogen zijn. Ook worden we door diverse mensen hartelijk begroet omdat ze ons herkennen van vorig jaar.
Na de dienst was er drinken en een broodje en een ijsje. We waren van plan nog te zwemmen maar het was vandaag niet zo warm 22-23gr en deels bewolkt, dus weer terug naar Korca. Van zondag is hier verder (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 2 . Kijken bij project en naar Pojan ( project 2014 en 2016)

Bericht - 12 augustus 2017 om 14:13 uur

Na het ontbijt met Marleen naar het nieuwe Project geweest. Het gebouwtje was gevuld met een hele groep kinderen van het dorp die daar op dat moment kinderclub hadden. Heel leuk om te zien. Daarna naar Pojan en bij het project van 2014 en 16 geweest. Het huisje van Freddy en Eri bekeken en samen wat gedronken. Ook Mira (dochter) met haar man waren er. Gezellig. Het huisje ziet er goed uit! Vanmiddag kennis maken met de nederlanders die ons gaan helpen met het project. Vanavond uit eten in de stad.
1 reacties • Plaats een reactie

Dag 1 . De reis

Bericht - 12 augustus 2017 om 14:01 uur

Na een lange dag reizen zijn we op onze bestemming aangekomen. 2,5 uur vliegen naar Tirana, 25 min Taxi naar de bus....4 personen en 5 koffers in een VW passat, dat pat er eigenlijk niet in. Maar we zijn in Albanië dus ket kan, met een koffer op schoot en een tussen je benen  Helaas de bus is vol. Maar over een uur gaat er weer een. De busreis duurde 4 uur incl een pauze van 20 min. Marleen stond ons op te wachten bij het station. Na een kort ritje door de stad zijn we er. Het is (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Vertrek

Bericht - 09 augustus 2017 om 11:19 uur

Hallo Allemaal,


Vrijdag 11 augustus is het zover. Dan vertrekt de eerste helft(Coby Lip, Janieke Beens, Adrie Boessenkool en Ilona Hogenkamp) van de groep naar Albanië! De groep vertrekt tussen 7:00 a 7:15 vanaf het Hervormd Centrum(Julianastraat 8) in Ommen. Kom je ons uitzwaaien?


De tweede helft(Jan Veneman, Gretha Haveman, Jan Francis en Cobi Prinsse) van de groep zal Maandag 14 augustus vertrekken naar Albanië.


Deze site zal vooral gebruikt worden voor het plaatsen van tekst. Dit omdat deze site beperkte ruimte heeft voor foto's. Wij zullen proberen regelmatig wat van ons te laten horen. Dit kan soms enkele dagen duren, omdat wij (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie