Avatar Anneke en Ben

Anneke en Ben

Verslag van de reisdag naar Calagry

Geplaatst op 02 juni 2023 om 14:27 uurDag 1 van onze reis. Robert is 6:47 uur keurig op tijd om ons naar de trein in Heerenveen te brengen. Robert en Willemien hadden drie wekkers gezet om op tijd wakker te worden. Erg lief, wat toch al opviel de laatste dagen, we hebben veel goede vakantie en veel plezier wensen in ontvangst mogen nemen. Blijkbaar gunnen jullie ons dit, en dat doet ons heel goed.
Eenmaal aangekomen op het perron daar is het nog een uitdaging om door de poortjes te komen met elk twee koffers, maar het lukt.
Om 5 voor half 8 stappen we in de trein die ons naar schiphol brengt. Geen personen op het spoor zoals onze laatste keer gelukkig. We blijven zitten tot iets na half 10 en stappen uit op Schiphol. Na even zoeken komen we bij vertrekhal twee. Via Sly priority poortjes is het meteen de bakken vullen bij de Security. Geen spraken van wachtrijen. Hoe zou dat nu kunnen.. Daarna vlot de koffers ingeleverd en door de douanepoortjes, tenminste.. toen Anneke erdoor was en Ben aan de beurt was duurde het even voor de poortjes weer op groen sprongen. Blijkbaar schrok het systeem van het mooie nieuwe paspoort ;-).
Rond 10 uur zaten we aan een bakkie in Lounge 52. Een mooie ruimte waar veel gebruik van gemaakt wordt door reizigers. Ook het eten was goed en lekker. Ik had bijna om het recept van de vegetarische lasagne gevraagd.

Iets later dan gepland stappen we in een 777-200 van KLM, en niet de geplande 787-9 dreamliner. Hierdoor is de stoelindeling anders en zitten we achteraan in het voorste deel. Onze stoelen zitten nu wel naast elkaar zodat we vanuit de stoel oogcontact kunnen hebben tijdens de vlucht. Door de goede bediening en het lekkere eten verloopt de reis vorspoedig. We stappen iets later dan gepland uit in Calgary. Aldaar gaat ook het ontvangen van de koffers en de douane redelijk vlot. Op zoek naar de autoverhuur. Daar zit een dame achter de balie niets te doen, dus ook daar rollen we snel doorheen. De auto kunnen we ophalen in Lane 2 op de parkeergarage. Daar aangekomen staat een bijna gepensioneerd mannetje ons te woord. Ik vraag of de Ford Mustang Cabrio die daar staat te shinen voor ons bestemd is. De man schudt zijn hoofd, dat was niet de bedoeling. Hij kijkt enigsinds zorgelijk om zich heen en moppelt iets van ┬┤inleveren in Vancouver' Dan wijst hij op een Chevrolet Equinox AWD LT. Of dat wat voor ons is. Ik vraag of we er even omheen kunnen lopen, dat mag. Het blijkt een nieuwe auto te zijn met 26 km op de teller. Geen krasje te vinden dus. Ook de mooie gekleurde koffers van Tjibbe en Jantina passen hier prima in. Tevreden rijden we weg op zoek naar ons hotel in downtown Calgary. Na 15 minuten was ook dat zo gepiept. Al met al een prima verlopen eerste dag van onze vakantie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie