Avatar 3AV Engeland

3AV Engeland

Dag 7: Glastonbury en caven

Bericht - 19 april 2018 om 18:41 uur

De tijd vliegt. Alweer de laatste "echte" dag in Engeland en het laatste verhaal op de blog. We begonnen in Glastonbury. Daar zijn we bij de abdij geweest waar koning Arthur begraven ligt. Althans dat geloven sommige mensen. Daarna zijn we in vier verschillende groepen naar beneden de grotten in bij Cheddar Gorge. Een super spannende ervaring. Kleine ruimtes, bruggetjes, klimmetjes. De leerlingen zijn weer een ervaring rijker, ookal zullen sommige leerlingen het nooit meer doen.
1 reactiesPlaats een reactie

Dag 6: Corfe Castle en Lulworth Cove

Bericht - 18 april 2018 om 18:36 uur

Onze dag begon zeer feestelijk met het vieren van de verjaardag van Jasmijn in de bus. Het was vandaag een lange zit. Namelijk 3 uur rijden! Na drie lange maar rustige uren in de bus kwamen wij aan bij het ruïnekasteel Corfe Castle. De historische plek was in combinatie met het zonnige weer een geweldig gezicht. Vele foto's en selfies werden er genomen. Het weer bleef ons ook goed gezind bij de wandeling langs de kust. Een extreme klim, maar het zicht op de Durdle Door was prachtig. Wederom een zeer goede en zonnige dag.

0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5: Toch een dagje school

Bericht - 17 april 2018 om 17:44 uur

Een spannende dag vandaag. De leerlingen van 3v en 3a werden aan een leerling van het Engelse Norton Hill School gekoppeld om een dag op de Engelse school in Radstock mee te lopen. Er waren veel verschillen. De taal, schooluniforms, het is er in de lessen stiller, docenten worden als streng ervaren en het niveau veel leerlingen op. Vier lessen hebben zij meegelopen bij uiteenlopende vakken.
1 reactiesPlaats een reactie

Dag 4: Cardiff en Big Pitt

Bericht - 16 april 2018 om 17:01 uur

Vanochtend werden rond acht uur de leerlingen opgehaald en begon de reis naar ons bezoek aan Wales. Allereerst werd er gestopt in de hoofdstad: Cardiff. Een grote stad waar de opdracht voor aardrijkskunde werd gemaakt. Ook was er iets tijd om te shoppen. Vanuit Cardiff reden we naar de steenkoolmijn van Blaenavon. Door kreeg iedereen een helm op en met een lift werden de leerlingen ondergronds gebracht. Daar kregen ze een rondleiding door de enorme mijn. Zelfs de leerling op krukken heeft deze rondleiding meegedaan. Super goed!
1 reactiesPlaats een reactie

Dag 3: Stonehenge en Avebury

Bericht - 15 april 2018 om 17:01 uur

Tja... vandaag een typisch Engels weertje. Koude wind en regen. Dat terwijl vandaag een vrij stevige wandeling gepland stond. Heftig. Vanochtend begon het goed met een bezoek aan Stonehenge. Een monument op de werelderfgoedlijst die je een keer in het leven gezien moet hebben. Zeker als je toch in de buurt bent. Daarna werden er opdrachten gemaakt in het bijbehorende museum. Dit deed iedereen erg goed. We pakten vervolgens de bus naar Avebury en precies op het moment dat we arriveerden begon het te regenen. Gevolg was een blubberige en natte wandeling. Laten we ook de obstakels niet vergeten. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 2: Gastgezinnen en Bath

Bericht - 14 april 2018 om 21:14 uur

Helemaal tevreden kwamen de leerlingen vanochtend terug bij de bus. Het gastgezin was bij velen bijna perfect. Goede kamers, lieve mensen, lekker eten. Kortom helemaal goed! We vertrokken vandaag naar Bath, waar we begonnen bij de Roman Baths. Onder het genot van een mooie zon werd het Romeinse badhuis bekeken en het naar ijzer smakende water geproefd. Bah! Onze tweede bestemming was Bath at work voor de jongens en het Jane Austen voor de meiden! Het laaste bezoek van de dag was aan de Art Gallery. Toen kwam het mooiste moment voor veel leerlingen .... Shoppen! Het kleedgeld werd (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste dag: reis en Salisbury

Bericht - 13 april 2018 om 17:38 uur

Pfff... dat was vroeg opstaan. Niet alleen voor ouders en docenten, vooral ook voor de leerlingen. De ochtend begon lekker rustig in de bus. Slapen, muziek luisteren, wezenloos voor je uit staren. Even de gebroken nacht verwerken. Maar na een paar uur kwam voorzichtig een geur van dropjes en winegums opzetten. Iedereen werd langzaam wakker tijdens de voorspoedige reis. We konden zelfs de boot een uur eerder nemen. Helaas was het te mistig om de mooie witte kust van Dover te zien. Tussendoor maakten we een tussenstop in Salisbury. Daar bezochten wij de " drijvende " kathedraal, waar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie