Avatar 163 Alfa

163 Alfa

Gambia dag 17

Bericht - 21 februari 2018 om 23:24 uur

Vandaag is het woensdag, de laatste dag dat we intensief werk hebben geleverd. Zoals gewoonlijk ging de wekker weer om 07:25. Om 08:00 was het ontbijt en om 09:00 gingen we verder met onze werkzaamheden op de school. In lokaal 1, het blauwe lokaal, werd er verder gewerkt aan de muurdecoratie dat bestond uit een slang, een giraffe en een gambiaanse vlag. Het resultaat was prachtig en de docenten en leerlingen waren er even blij mee. In lokaal 2, het groene lokaal, werden de laatste puntjes op de I gezet. De laatste verflaag werd erover heen gedaan en de (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 15

Bericht - 20 februari 2018 om 22:32 uur

Vandaag is het alweer dinsdag dat betekent dat we helaas over 3 dagen weer huiswaarts gaan. Vandaag hadden we 8 uur ontbijt en moesten we om 9 uur bij de school zijn, net als elke doordeweekse dag. Sinds kort werkt er ook een groepje bij de goatfarm. (dat is een zorg boerderij) Daar hebben ze vandaag moestuintjes aangelegd en in een grote schuur  opgeruimd, zodat ze daar brood kunnen bakken (de oven staat er al). De rest die aankwam op school gingen gelijk naar hun werkplekken en zijn aan het werk gegaan. Allebei de lokalen zijn bijna klaar. Het groepje die de (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 14

Bericht - 19 februari 2018 om 22:53 uur

Vandaag is het alweer maandag, de tijd gaat snel maar het resultaat begint steeds mooier te worden op de school. In lokaal 1 is Quinten begonnen met muurschilderingen, een leuke giraf en een slang zorgen ervoor dat het lokaal een beetje levend wordt. In het andere lokaal hebben jongens een groen kleurtje aangebracht om het lokaal er vrolijker uit te laten zien. Bij de meubeljongens werd vandaag veel gesjouwd. Op een andere locatie lagen nog veel meubels die niet in elkaar zitten, vooral stoelen hebben de jongens meegenomen naar school. Morgen gaan ze aan de slag om die in (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Dag 13

Bericht - 18 februari 2018 om 22:40 uur

Deze zondag moesten we vroeg opstaan omdat wij om 10:00 een voetbalwedstrijd hadden in het dorpje Bijilo. Toen we daar aankwamen in Bijilo moesten we een half uur wachten op de tegenstanders. Uiteindelijk zijn we net na half elf begonnen met de wedstrijd. Krispin maakte de openingsgoal op de assist van Schoenmakers. De tegenstanders maakten de 1-1 uit een vrije trap. Vervolgens maakte Haringsma de 2-1. Vlak voor de rust maakten de tegenstanders nog de 2-2. In de tweede helft maakten ze ook de 2-3 en met deze stand eindigde de wedstrijd. Voordat we naar het zwembad gingen waar (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Gambia

Bericht - 17 februari 2018 om 13:32 uur

Dag 12 in Gambia. Toen we wakker werden heerste hier al gelijk een prettig en gezellig sfeertje. De reden hiervoor was dat het de laatste dag voor het weekend was. En weekend betekent hier feesten!!! We zijn bij de school weer verder gegaan met de onderdelen die elk groepje had (lokalen, meubels, terrein). Toen het weer tijd was om te stoppen zijn we terugverplaatst naar de compound om een hapje te eten. In deze tijd hebben we ook besloten dat we geen safari gingen doen die dag. We hadden vrije tijd tot 18.00, omdat we toen gingen sporten. We (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Safari naar het zwembad

Bericht - 15 februari 2018 om 22:09 uur

Dag 11 in de Gambia. Vandaag zijn we weer zoals gewoonlijk begonnen met een goed ontbijt, vervolgens heeft iedereen zich gereed gemaakt om te verplaatsen naar de school. Op de school zijn de werkzaamheden weer opgepakt en is de vloer in het 2e lokaal af en in het 1e lokaal zijn de muren geschilderd. Ook zijn er weer kapotte meubels opnieuw in elkaar gezet. De groep terrein heeft een hele grote klap gemaakt met afval opruimen of ook wel verbranden. Ook is de 1e vuurput afgemetseld. Na hard werken stond er een lekkere lunch klaar op de compound, toen kwam (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Valentijnsdag in Gambia

Bericht - 15 februari 2018 om 00:37 uur

Dag 10: Vandaag is de dag begonnen zoals die altijd begint, namelijk met een lekker ontbijtje. Daarna zijn we weer hard te werk gegaan. We zijn al heel ver met het schilderen van de muren. We hebben in 1 klaslokaal de kleur al gebruikt die we voor de muur benodigd hebben. De betonnen vloer zit er bijna in. Morgen het laatste stukje en dan kunnen we weer hard verder werken. De ploeg die alle stoelen en tafels repareren hebben vandaag een hele hoop kinderen blij gemaakt met nieuwe tafels en stoelen. De reactie van de kinderen gaan ze nooit meer vergeten. Maargoed vandaag (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

everything under control

Bericht - 13 februari 2018 om 22:37 uur

dag:9 vandaag zijn we weer verder gegaan met de werkzaamheden op de basisschool in tanji. de eerste muren zijn geschilderd er is een vuurput leeg geschept en de meeste meubels zijn al gerepareerd. na het werk zijn we gaan eten. na het eten ging een deel van de groep met wachtmeester biemans op safari naar het apenbos. je kon daar pinda's meenemen die je in het bos kon uitdelen aan de apen. daarna hebben we met de hele groep hardgelopen. het avondeten was rijst met kip en ijsbergsla. en nu lekker slapen zodat we er morgen weer fris tegenaan (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 8

Bericht - 12 februari 2018 om 21:48 uur

Vandaag zijn we verder gegaan met het opknappen van de school. Het egaliseren van de vloeren was gereed, dus er kon een begin gemaakt worden met het verven. Ook zijn de vuurputten (afvalbakken in de grond, om afval te verbranden). Ook zijn er al veel tafels en stoelen gerepareerd. Na de lunch zijn een aantal jongens nog even geld wezen pinnen, terwijl de rest tijd had voor ontspanning. Voor het avondeten hebben we nog even een fitness oefenig gedaan, bestaande uit: push-ups, squats, sit-ups, etc. Daarna hebben we een lekkere hollandse hap gegeten, bestaande uit aardappels, bloemkool en spruitjes, met wat (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 7

Bericht - 12 februari 2018 om 21:14 uur

"Matchday in Gambia"


Vandaag mochten we wederom weer lekker lang in ons bed blijven liggen. Nadat we om 9 uur lekker aan het ontbijt zaten was het zo ver de 163 alfa begon aan de Wedstrijd tegen de goed voorbereide ploeg uit Tanji. Na veel bloed zweet en tranen viel de eerste goal aan onze kant. Maar de tijd stond niet stil en de temperatuur liep op. De jongens uit Gambia zagen hun kans schoon om na de tweede helft toch een goal mee te prikken. De spanning liep hoog op kansen over en weer maar uit eindelijk leidde dat tot een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2