Reisgids > Verenigde Staten

Een introductie van de Verenigde Staten op volgmijnreis.nl

De Verenigde Staten worden gezien als het land van de onbegrensde mogelijkheden. Niet voor niets zijn er in het verleden tal van verschillende bevolkingsgroepen naar dit land afgereisd om hun dromen waar te maken. Jaarlijks trekken duizenden toeristen naar Amerika om dit imposante land en de minstens net zo indrukwekkende steden te bezoeken. Denk aan Florida, Miami, Washington, Boston en New York! Zeker bij een lage dollarkoers is het heel aantrekkelijk om naar de Verenigde Staten te vliegen. 

Het klimaat van de Verenigde Staten
Doordat de Verenigde Staten zo’n groot land is, komen er verschillende klimaten voor. Zo heb je in het noorden van de Verenigde Staten een koud toendraklimaat, terwijl je elders tegen een tropisch regenwoudklimaat aanloopt. Niet alleen qua klimaatsoort zijn er grote verschillen tussen de delen van de Verenigde Staten, ook in neerslag en temperatuur zijn grote verschillen op te merken. Het noordwesten van de Verenigde Staten is vooral erg nat, wat dit deel voor toeristen minder aantrekkelijk maakt. In het zuidoostelijke deel van het land is het redelijk nat en in het centrale deel is het erg droog. Let bij je bezoek aan de Verenigde Staten goed op de weersvoorspellingen. In het centrale deel van de Verenigde Staten kun je met tornado’s te maken krijgen. 

Vervoer in de Verenigde Staten
Het is in de Verenigde Staten heel eenvoudig om van de ene plaats naar de andere plaats te reizen. Dit kan per vliegtuig, met het openbaar vervoer, per boot of door een auto te huren. Het voordeel aan het huren van een auto is dat je niet vastzit aan vliegtijden en dat je de Verenigde Staten op je eigen tempo kunt bekijken. 

In de Verenigde Staten vind je een groot aantal vliegvelden, waardoor je voor grotere stukken het best per vliegtuig kunt reizen. Wanneer je een stad bezoekt bieden de taxi’s, het metrostelsel en de lokale bussen de uitkomst om naar verschillende plekken te gaan. Let wel, het metronetwerk is alleen in de grote steden goed ontwikkeld. De kosten voor een taxirit zijn in de Verenigde Staten relatief laag, wat dit tot een populair vervoersmiddel maakt.   

Tradities en feestdagen in de Verenigde Staten
Traditioneel is “The Fourth of July” het grootste nationale feest wat er in de Verenigde Staten gevierd wordt. Tijdens deze feestdag worden er overal activiteiten georganiseerd, waarbij men de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten viert. Deze dag wordt vaak afgesloten met grote vuurwerkshows en optredens van bekende artiesten in de grote steden. 

Ook Thanksgiving en Kerstmis zijn twee belangrijke feestdagen voor de Amerikanen. Deze feesten worden traditioneel met het hele gezien gevierd. Wanneer je geen familie in Amerika hebt is het leuk om tijdens deze feestdagen naar de zogenaamde ‘soupkitchens’ te gaan. Hier worden speciale etentjes georganiseerd voor mensen die geen familie meer hebben in de Verenigde Staten. 

Zonuren: 1747

Regen: 2700mm p/j

Taal: Engels

Hoofdstad: Washington

Munteenheid: Dollar

Oppervlakte:  9826675 km²

Inwoners: 394,1 miljoen

Dichtheid: 32,7 inwoners per km²


Sporten in de Verenigde Staten
De Verenigde Staten bieden ontzettend veel faciliteiten om te sporten. Door de diversiteit in het landschap van de Verenigde Staten kun je hier prachtig wandelen, fietsen en hardlopen. Ook vind je veel sportcomplexen waar je bijvoorbeeld voor een dag onbeperkt kunt fitnessen, zwemmen of schaatsen. 

Amerikanen zelf zijn vaak vervend volger van het ijshockey en basketbal. Niet voor niets zijn de NHL en de NBA respectievelijk de grootste ijshockey- en basketbalcompetitie van de wereld. Het grootste sportevenement wat jaarlijks in Amerika georganiseerd wordt en aandacht krijgt over de hele wereld is de Superbowl. Dit is de American football-finale waar duizenden mensen op af komen. 


Belangrijke bezienswaardigheden
In de Verenigde Staten is dermate veel te zien, dat het niet mogelijk is om alle bezienswaardigheden op te sommen. Veel toeristen kiezen ervoor om een bezoek te brengen aan een van de grote steden, zoals New York, Washington of San Francisco. Deze steden bieden fraaie hotels als uitvalsbasis om de stad te bekijken, hebben een goede openbaar vervoernetwerk en bieden veel bezienswaardigheden. 

De belangrijkste bezienswaardigheden in de Verenigde Staten zijn de Grand Canyon, Yellowstone National Park, Las Vegas, Yosemite National Park, Bryce Canyon, Big Sur en Monument Valley. Naast de eerder genoemde steden zijn ook Miami, Los Angeles, Chicago en New Orleans populaire steden onder toeristen. 

Geloof, cultuur en talen
Het overgrote deel van de bewoners van de Verenigde Staten spreekt Amerikaans. In totaal worden er maar liefst 337 verschillende talen gesproken in de Verenigde Staten, waarvan er 176 inheems zijn. Naast het Amerikaans spreken ook veel Amerikanen Spaans, doordat dit vaak als tweede taal wordt onderwezen op scholen. Daarbij heeft een groot deel van de bevolking een Spaanstalige achtergrond. 

In de Verenigde Staten is ongeveer 30% van de bevolking protestants. Ook het katholicisme is een ruim aangehangen geloof. De islamieten, boeddhisten, joden en hindoes vormen de minderheden in de samenleving. Eten en drinken in de Verenigde Staten
In de Verendige Staten speelt het ontbijt een belangrijke rol. Je kunt in veel grote steden kiezen voor sandwiches, eieren in tientallen uitvoeringen, muffins, bagels en pancakes om de dag te beginnen. Daarbij is het onder de Amerikaanse bevolking heel gebruikelijk om eten mee te nemen in de auto of naar een andere plek in de stad. Amerikanen zullen niet snel in een restaurant zelf eten. 

Typisch Amerikaans is fastfood, wat we ook in Nederland kennen. Denk hierbij aan pizza’s, onion rings, chicken nuggets, meatloaf en hotdogs. Ook de barbecue is populair onder een groot deel van de bevolking in de Verenigde Staten. 

Toerisme in de Verenigde Staten
Het merendeel van de toeristen wat naar de Verenigde Staten reist doet dat voor een wintersportvakantie in de Rocky Mountains of een stedentrip naar steden als New York en San Francisco. Ook plaatsen als Miami, Orlando en Fort Lauderdale zijn populair als wintersportbestemming vanwege het gunstige klimaat. Het land is simpelweg te groot om in een keer te kunnen bezoeken! Er zijn verschillende websites waarop een complete rondreis wordt aangeboden, mocht je het merendeel van de Verenigde Staten willen bezoeken. 

Als land zijn de Verenigde Staten goed voorbereid op het toerisme. Zeker in de grote steden vind je genoeg hotels in verschillende prijsklassen, tal van leuke eettentjes waar je het zo duur kunt maken als je zelf wilt en een groot aantal bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Voor veel van deze bezienswaardigheden dien je een kleine vergoeding te betalen. 

Tip: deel je leukste foto’s uit de grote steden van Amerika na je vakantie op je persoonlijke reisblog van volgmijnreis.nl!