Avatar Yvonne Vullers

Yvonne Vullers

NASHVILLE!

Geplaatst op 30 maart 2018 om 18:09 uurWoensdag 14 maart was het eindelijk zover: we gingen naar Nashville voor March Madness! Eerst moesten we nog naar de afsluiting van het basketbalteam op school, maar toen dat klaar was gingen we meteen de auto in. Die avond reden we maar 2 uurtjes en stopten we bij een hotel in Fort Wayne, Indiana. Eerst keken we nog even basketbal, maar daarna was het tijd om te gaan slapen. De volgende ochtend aten we snel ontbijt en vertrokken we alweer. Natuurlijk ging het meteen fout toen ik en Abbie naar het ontbijt wilden gaan: we stapten de lift uit op de hoogste verdieping in plaats van de begane grond…
Nadat we een paar uur onderweg waren, stopten we in Kentucky bij de Mammoth Caves. Dit is een enorm grottenstelsel en daar kregen we een rondleiding. Dit was heel gaaf om te zien, maar we moesten snel al weer door. ‘s Avonds kwamen we aan in het hotel en we gingen meteen wat eten. Ook hadden we gratis toegang gekregen tot de executive lounge voor de 1e nacht, dus daar konden we lekker onbeperkt toetjes eten. We gingen ook nog even zwemmen en natuurlijk basketbal kijken, maar daarna gingen we al snel weer naar bed.

De volgende dag was het tijd voor de wedstrijden. Voordat de wedstrijden begonnen hadden we nog tijd om door Nashville te lopen. We waren ook naar ‘broadway’ gegaan waar alle country bars zijn. De bars heten ‘honky-tonk’, maar hoe ze bij die naam zijn gekomen, geen idee.. Daarna was het tijd om de arena in te gaan. We hadden super goede plekken en de sfeer in de arena was super leuk. We gingen naar 4 wedstrijden en de teams die we zagen waren: Georgia State, Cincinnati, Texas State, Nevada, Xavier, Texas Southern, Florida State en Missouri. Van al deze teams had ik nog nooit iets gehoord, maar de wedstrijden waren super goed! Een wedstrijd was zelfs zo close dat ze in overtime gingen. Ook waren van alle universiteiten de band (denk dan aan een orkest, niet aan een band met gitaren), de cheerleaders en mascottes gekomen en zij zorgden voor het entertainment in alle time-outs en tijdens de rust. Natuurlijk waren alle spelers enorm, maar we was een jongen die was 2 meter 20!

De dag erna was het Saint-Patrick's day. Het was heel druk in de stad, dus we besloten rond te gaan kijken in de omgeving van Nashville. De dag ervoor kwamen we heel laat thuis, dus we sliepen eerst uit en gingen daarna ontbijten bij Cracker Barrel. Toen we bijna weg gingen waren er ineens een paar hele grote jongens aan het wachten op een tafel, en ja, ze waren basketbalspelers. Ze waren van een van de teams die we de vorige dag hadden gezien, Georgia State. We namen toen snel een foto en daarna gingen we naar een oud plantagehuis dat kwam uit de tijd van de burgeroorlog. Het was een super interessant verhaal en ik heb super veel geleerd, niet alleen over het huis en de mensen die er woonden, maar ook over het zuiden van Amerika en de cultuur. De mensen die daar eerst woonden waren wel heel erg interessant, ze waren namelijk beste vrienden met President Andrew Jackson die daar ook vaak langs kwam.

Zondag was het alweer de laatste dag. Eerst gingen we weer downtown en daarna waren er nog 2 wedstrijden. Toen we aan het rondlopen waren zijn we ook bij winkels binnen geweest waar ze alleen maar cowboy boots verkochten. Ik vond ze allemaal lelijk, maar wel heel gaaf om te zien. De wedstrijden die we die dag zagen waren nog leuker dan die van vrijdag. In de eerste wedstrijd was een van de teams teruggekomen van een 22 punten achterstand. Ook waren we aan de praat geraakt met de mensen achter ons en wat blijkt: de man die recht achter mij zat heeft jarenlang bij Philips Lighting gewerkt in Eindhoven, wat een toeval!

We waren weer laat terug in het hotel, maar we gingen snel naar bed, want de volgende dag moesten we vroeg vertrekken. ‘s Ochtends gingen we nog eerst even ontbijten en de rest van de dag zaten we helaas in de auto, want we moesten dinsdag weer naar school. De volgende dag was wel even schrikken, want het was maar -7 en het was 20 graden in Nashville.

Toen we terug waren hoefden we nog maar 2 korte weekjes naar school en toen was het alweer Spring Break! Nu is het nog maar 3 dagen en dan vertrekken we naar Las Vegas!

Dat waren alle updates wel weer voor vandaag haha. Ik hoop dat ik meer tijd heb de komende tijd, maar ik ga er niet van uit, want ik ben nu weer druk met voetbal! Ik vind het echt super leuk en ik speel al behoorlijk wat terwijl ik maar net begonnen ben met voetbal!!
YvonneReacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie