Avatar Yvonne Vullers

Yvonne Vullers

Christmas in America!

Geplaatst op 09 februari 2018 om 23:22 uurLekker optijd, maar hier is ie dan: mn post over kerst… (oeps, hahah)

Yes, het is echt waar, na thanksgiving start kerst hier. Om precies te zijn: we kwamen terug van het thanksgiving diner en we begonnen na 15 minuten al met het huis te versieren! De boom werd opgezet, de trap werd versierd en de stockings opgehangen.Er was alleen 1 probleem: de kelder was pas gerenoveerd dus ze hadden nog geen kerstboom. Ik maakte een grap dat we een houten kerstboom zouden moeten bouwen, maar dat vonden ze eigenlijk een best leuk idee. Zo was ik dus een week later met Jen in de garage aan het zagen, boren en schuren. Het heeft ons uiteindelijk ongeveer 8 a 9 uur gekost, maar het ziet er wel heel indrukwekkend uit (foto op fb)!

Naast dat de versieringen worden opgehangen, zijn er ook allemaal kerstactiviteiten! 9 december ben ik naar het kerstconcert geweest van Sara Evans in Shipshewana, Indiana. Sara Evans is een country artiest, maar ze speelde ook andere bekende liedjes en kerstnummers, dus dat was erg leuk. Voor het concert ben ik met mijn gastfamilie en hun opa en oma Shipshewana zelf in geweest. Zoals je al kan raden door de naam, is het in the middle of nowhere, maar mensen hebben hier een toeristische attractie van de Amish gemaakt, dus in Shipshewana is er wel wat te doen. Hier hebben we een paar winkeltjes bezocht en zijn we gaan eten in een restaurant dat Amish-gerechten serveert (maar ik koos natuurlijk gewoon voor de hamburger).

De dag erna was het tijd voor het STS kerstfeest. Dit werd georganiseerd door de Local Coordinator en alle STS studenten uit de buurt kwamen langs. We speelden spelletjes, wisselden cadeautjes uit en het was heel gezellig! Ook speelden we Santa’s Sack (ik ga op reis en ik neem mee: …) en het meest amerikaanse ding gebeurde: we waren halverwege de kring en een jongetje van 5 stopt “a gun and a deer” in santa’s sack....

De week erna ben ik met mijn host mom en een andere exchange student, Stine uit Noorwegen, naar de mall gegaan voor een jurk en schoenen voor de Winter Formal! De dag erna was het al, dus we waren lekker optijd, hahaha. Die dag kwamen om half 4, 4 meisjes bij ons thuis en met z’n 7en gingen we ons klaarmaken en pizza eten. Dit was super gezellig en we hebben heel wat leuke foto’s gemaakt! Het feest zelf was maar heel kort. Het was heel gezellig, maar de muziek was enorm slecht (volgensmij begrijpen ze hier niet dat Charlie Puth geen dansmuziek is, er waren er 3 !!). Dezelfde oude man zat weer achter een laptop liedjes aan te klikken. Ik ben er trouwens achter gekomen dat het de metaal-bewerking leraar is, dat verklaart veel…

De vrijdag voor kerst organiseerden Abbie en Clara het kerstfeest van hun vriendengroep. Met 15 meiden deden we in de kelder secret santa. We speelden spelletjes, versierden cupcakes en we gingen ook nog naar Pitch Perfect 3! Ook bleef iedereen slapen, dus dat was een kort nachtje slapen op de grond.
In het weekend was het tijd om alle cadeautjes in te pakken en ons klaar te maken voor kerst. Op het einde van de zondag gingen we naar Uncle Kevin en Aunt Marie en de twee nichtjes, Kaycee en Alicyn. Elk jaar gaan ze met de hele familie logeren en doen van vanalles op kerstavond en kerstochtend.

Kerstavond keken we films, speelden we spelletjes, bakten we koekjes en was er een kampvuur. Daarna was het tijd om ons om te kleden in onze pyjama (en ja, mijn familie had matchende pyjamas) en om ons eerste cadeautje te openen. Vervolgens was het tijd om te gaan slapen. In de ochtend was er niet eens tijd voor ontbijt: we moesten meteen alle cadeaus open maken. Ik heb heel wat leuke cadeautjes gekregen en ik ben mijn gastfamilie erg dankbaar!
In de middag gingen we naar de boerderij voor de andere helft van de familie. Voor de kerstlunch hadden we wel iets heel speciaals: er was subway bestelt hahah. Daarna kregen alle cousins hun cadeautjes en hun secret santa. Dit was een grote ramp met alle kleine neefjes en nichtjes, maar uiteindelijk wel heel gezellig!

Ook hebben ze hier het ritueel om na kerst te gaan winkelen met alle giftcards die we hebben gekregen. Jaden en Jordan gingen ook weer mee, dus dat was heel gezellig. De reis duurde wel alleen heel lang door alle sneeuw die was gevallen. Veel tijd voor rust was er verder niet, want de volgende dag begon basketball weer.

Sorry dat het allemaal zo langzaam gaat, maar dankjewel voor het lezen! Ik zal snel mijn blog over Nieuwjaar tot en met nu online zetten!

YvonneReacties

Ruud
Geplaatst op 10 februari 2018 om 09:50 uur
December is feestmaand, dat is duidelijk. Januari dan weer de maand om naar school te gaan, toch ;-). Ben benieuwd naar alle sneeuwfoto's

Plaats een reactie