Avatar Yvonne Vullers

Yvonne Vullers

Senior Night, South Haven en Halloween!

Geplaatst op 03 november 2017 om 16:47 uurIk heb weer eens heel wat te vertellen, om te beginnen over mijn senior night op 10 oktober, bijna een maand geleden hahaha….

Een senior night is de laatste thuiswedstrijd van een sportteam en daar worden dan de seniors, de laatstejaars, een voor een naar voren geroepen, dan wordt er een foto gemaakt en je krijgt daarna een cadeautje. Deze race heb ik weer een PR gelopen! (en niet meer verbeterd omdat ik door een lichte enkelblessure alleen kon fietsen tijdens de training (dit is als nederlander trouwens niet zo erg na 2 maanden in amerika)). Na de race kregen we dus een klein cadeautje van de ouders en daarna aten we met het team pizza.

De dagen daarna was het weer een normaal ritme. School, trainen, races en volleybalwedstrijden. Ik heb het trouwens een keer gemeten, op de dagen van de volleybalwedstrijden zit ik meer dan 12 uur op school: om kwart voor acht kom ik aan, dan les, daarna training en tot soms wel half 10 volleybal…We hadden trouwens ook een keer een assembly met de seniors waarin een of andere man ons allemaal zooi probeerde te verkopen voor onze graduation. We moesten dan zogenaamd een aankondiging van slagen, een uitnodiging voor het feestje daarna, enveloppen, envelop stickers, naamkaartjes en tissue paper voor in de envelop hebben. Dit zou dan zogenaamd “nauwelijks iets kosten”, maar dan kwamen ze met pakketten die starten vanaf 100 dollar. Leuk geprobeerd.

Twee weken na de senior-night ben ik met mijn gastgezin naar South Haven gegaan. Dit is een badplaats aan Lake Michigan. Maar voordat we daar naartoe gingen was er natuurlijk een volleybaltoernooi. Gelukkig mocht ik de ‘stats’ (statistieken) bijhouden dus had ik in ieder geval nog wat te doen. Toen we eindelijk in South Haven waren hebben we op het strand en de pier rondgelopen en wat foto’s gemaakt. Daarna zijn we het stadje zelf ingelopen en hebben we nog even op het strand gezeten toen de zon onder ging. Dit was een super leuke dag en ik heb weer wat nieuws van Michigan gezien.
Op de terugweg was ik heel moe en zat ik gewoon wat te denken en na een tijdje besefte ik het me ineens: ik was aan het denken in het engels! Ik denk nu bijna alleen maar in het engels, het is nog wel een soort mix, maar voornamelijk engels.

Afgelopen weekend was het ‘regionals’ van Cross Country. Ik hoefde gelukkig niet te rennen omdat ik geen varsity was, maar ik kon wel met mn pijnlijke enkel over het parcours strompelen om m’n team aan te moedigen. Het was die dag echt super koud, het regende en het heeft ook even gesneeuwd (wel natte sneeuw natuurlijk). Na dit avontuur ben ik met een vriendin mee naar huis gegaan, want ‘s avond gingen we vrijwilligerswerk doen in een ‘haunted forest’. We moesten een uur rijden naar Dorr waar we een kostuum en make-up kregen. Daarna werden we verspreid over de verschillende gebouwtjes in het bos waar we allemaal een plaats kregen om mensen te laten schrikken. Ik zat in de bioscoop waar allemaal neppe mensen een enge film zaten te kijken. Ik zat daar dus alleen in een hok, ik denk wel 4 tot 5 uur, en daar moest ik de hele tijd wachten om mensen te laten schrikken. Mensen laten schrikken was echt geweldig, maar dat wachten was echt verschrikkelijk… Uiteindelijk konden we naar huis en om 2 uur lag ik pas in mijn bed...

De week erna was het halloween. We hadden al een week eerder onze pompoenen ‘gecarved’. Dat was heel leuk om een keer te doen. Ook best ranzig, want je moet met je hand de hele binnenkant eruit halen. Met halloween waren we van plan om te gaan ‘trick or treaten’. Ik, mijn gastzusjes en 3 vrienden van ons gingen in matchende ‘kostuums’ langs de deuren. We hadden allemaal een shirt aan met een social media logo, erg simpel, maar het zag er wel leuk uit ;) We zijn naar een dorp naast Delton gegaan, want daar zijn grotere huizen, dus: meer snoep. Omdat we de laatste waren kregen we altijd handen vol snoep en een keer kreeg ik een extra doos snoep omdat ik uit Nederland kwam hahaha.Wat ook soms voorkomt is dat mensen niet thuis zijn, maar wel het snoep voor de deur zetten. Wij, de kinderachtige tieners die we zijn, nemen natuurlijk niet een paar snoepjes, maar handen vol. Een keer stond er een doos vol met full-size snickers en twixen buiten. Ik, mijn gastzusje en Holly, het meisje dat mee was, pakken allemaal een paar repen, maar dan komt Jordan, een vriend van ons, en neemt de hele doos mee. Toen moesten we heel hard wegrennen, maar wel heel hard gelachen. Ook trokken Jordan en Jaden, de andere vriend, volledig hun eigen plan en besloten te gaan belletje trekken, dus elke keer als wij bijna bij een huis waren moesten we weer wegrennen… Dit beschrijft zo ongeveer de hele avond, dus dat was erg gezellig. Het was wel heel apart dit te doen. Het is zo normaal hier, maar thuis doet niemand het.
Ik heb deze week ook bij een football-game van Western Michigan University in de concessions (eten en drinken voor de wedstrijd) gewerkt als vrijwilliger. Dit is voor de Senior Mystery Trip die is na graduation. Je wordt dan met zn allen in een bus gezet en heel de nacht ga je van plek naar plek om leuke dingen te doen. Dit kost heel veel geld, dus wordt er door het jaar heen allemaal gewerkt en acties gehouden. Het vrijwilligerswerk in het ‘haunted forest’ was hier trouwens ook voor.

Dan was er gister nog iets leuks. We zaten in de les en ineens viel de stroom uit. We konden helemaal niks doen, behalve spelletjes op onze telefoon, waar we na 5 minuten ook al wel mee klaar waren. Volgens mij hebben we wel meer dan anderhalf uur in het donker gezeten. Iedereen hoopte dat we naar huis mochten, de bussen stonden zelfs al bijna klaar, maar toen ging het licht weer aan, helaas haha.

Ik denk dat dit zo ongeveer de grote dingen waren van de afgelopen tijd. Volgende week begint basketbal, daar heb ik super veel zin in! Ook begint het hier steeds kouder te worden, dus ik denk dat winter in de buurt is. Maar zoals ze hier zeggen: “Michigan is bipolar”, dus wie weet is het volgende week ineens weer 20 graden ;)


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie