Avatar sas agterhof

sas agterhof

Laatste reisdag

Bericht - 18 juni 2022 om 22:07 uur

En zo is de dag aangebroken om Chamonix te verlaten, we ruimen op, gooien weg, zetten terug en dan is alles picobello in orde en krijgen we netjes onze borg terug. Om 8.45 zitten we in de auto, Lil wilde liever bij jacky , eigenaar van het huis blijven, maar na wat aansporen ging ze toch de auto in. We stellen de Tom Tom in. 7 uut rijden..prima, dan nu kijken zonder snelweg en tol..oeps 6 uur langer... laat maar. Dan maar weer de knip trekken . Bij de eerste kleine tolheffing dacht ik (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De stoere hond in Italië

Bericht - 17 juni 2022 om 21:07 uur

Oké, de laatste dag is aangebroken om iets te ondernemen, morgen vertrekken we naar Luxemburg. Onze gastheer kwam gisteren met een kaart voor de Mont Blanc tunnel aan, das fijn, want 56 eu voor een ritje heen en weer naar Italië daar kun je toch zeker 1/2 x voor lunchen in Montreux haha.. goed wij vroeg op pad, want voor de warmte uit. We leren t al, broodje, water,paspoorten mee,en hoppa de tunnel in. Aaaaah 1 rijstrook? Geen vluchtstrook?? 11.6 km lang...oké. nico rijdt dus, want dat vind ik geen lolletje. Lil kijkt even op vanaf de achterbank (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Rondje om

Bericht - 16 juni 2022 om 21:12 uur

Vandaag zou het niet zo warm worden zo 22/24 graden dus perfect om te wandelen in de bergen. Broodje, water en ja ja paspoorten mee en op weg naar Zwitserland. Zal je zien, geen douaniers te zien en zeker geen pinapparaat, want in la belle Suisse betalen we met franken, en laten we die nou net niet hebben. Alle bergdorpjes doorkruisen, langs kerken en scholen zo klein dat er precies 10 kinderen in passen. Maar pas d'un bancomat. Afijn, dan maar t risico op geen bier in de berghut. Aangekomen op onze vertrekplek, wandelschoenen aan, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Ritje naar freddy en more

Bericht - 15 juni 2022 om 20:24 uur

Vandaag stonden 2 dingen op de planning. 1. Naar Zwitserland binnendoor,want een vignet voor 1 dag is ook zo'n gedoe 2. Wandeling naar een grot 3. Montreux naar standbeeld van freddie mercury Dus wat neem je mee als je de grens over gaat? Nou water,broodje en dat is t. Vlak voor de grens grapte nico nog, sas Zwitserland is toch een sjengenland? Ja joh doe normaal, nergens is meer een grens. Oh ja want uh. De paspoorten liggen nog in de andere rugzak.... 5 minuten later rijden we op een grenspost af. 3 Zwitserse mannen in uniform staan te wachten. Ik sta (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Toch warm

Bericht - 15 juni 2022 om 07:26 uur

De afgelopen weken is het warm geweest op onze reis, maar hier in Chamonix was het nat en 12 graden. Nu zaten we daar natuurlijk niet perse op te wachten maar zo'n comfortabel 24 graden wandeld wel lekker geweest. Maar goed niets is minder waar als wij na een goede nachtrust ( automatische luiken dicht bij al die raampartijen) uitgerust wakker worden. De machtige bergen stralen ons tegemoed . Je kunt bijna de gletsjer horen smelten. En als wij met onze wandelschoenen, rugzakken en stokken langs de thermometer lopen staat die om 8.30 op 37 graden. Oké (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

En route

Bericht - 13 juni 2022 om 21:46 uur

Om 9 uur vertrokken vanuit t mooie Carcasonne richting Chamonix. Normaal verkiezen wij een route zonder snel -en tolweg omdat je dan zoveel . Maar als de reis meer dan 8 uur duurt dan is het toch de dure snellere route. Maar sas zou sas niet zijn als ze toch ter hoogte van de provance even van de snelweg af wil op zoek naar lavendel en vers fruit. Even later gaan we tolbetalend vrolijk verder . 7 uur later komt t einde in zicht en ook Annecy. Nico schudt zijn hoofd en snapt er niks van dat (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Zon,water,kastelen en bier

Bericht - 12 juni 2022 om 19:04 uur

Voor de warmte uit op pad mooie route uitgestippeld en daar ook op teruggekomen. Want het was gewoon te heet. Eerste stop was prachtig we hadden het kasteel voor ons alleen ook nog even de vriendelijke jongeman geholpen die de Frans Nederlandse vertaling wilde checken. Voor de print op de muur, Ja check klopte. Daarna werd het rond de 30 graden ,de route door het landschap heen is prachtig wat een mooie natuur. Bijna een motor op ons( uhm reden er nog meer mensen op deze weg,?) Omdat we in ene een foto (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Hot,Hot, hot

Bericht - 11 juni 2022 om 22:43 uur

Wat zal zo'n ridder het vreselijk warm gehad moesten hebben, wat een enorm kasteel om te verdedigen. Wat fijn dat het overgrote deel gratis is. Oké het is wel toeristisch. En de dame van het gezellige kroegje verteld mij later. Carcasonne is prima voor vakantie , maar om te wonen nee hoor vreselijk. Wat er precies vreselijk is verteld ze niet maar ze woont 8 maanden per jaar in Parijs en dit seizoen werkt ze hier. Ze schenkt goedkope espresso en duur bier. Haar nadacolada is subliem volgens nico ook van lil is ze (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Reis naar de katharen

Bericht - 11 juni 2022 om 07:28 uur

Iedereen pakt zijn spullen, we zwaaien yvon en G uit en daarna ook Mark en Sander. Lilly vindt dat maar niks dat uiteen gaan van de roedel. We proppen aan alle kanten de kleine auto vol want mama en Johan gaan met ons mee naar de luchthaven. 1 1/2 uur later nog een laatste knuffel..dan zijn we weer alleen. Hop naar t land van de katharen. De prachtige route leidt ons via prachtige dorpjes waar we de tijd nemen om even op een terras te zitten . We worden pas om 16.30 verwacht (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Laatste dag, feestdag

Bericht - 11 juni 2022 om 07:04 uur

Een verlate update aangezien vanwege slecht bereik blijkbaar niet alles goed opgeslagen wordt. 9 juni. Broer jarig, ontbijt voor het eerst deze vakantie binnen vanwege de wind. Eindelijk aan de prachtige lange tafel met zijn alle. Mark bakt pannenkoeken en Iets met bubbels. De chaos is compleet. Dan gaat iedereen zijn weegs om de laatste dingen aan te schaffen voor thuis , morgen laatste dag. Gelukkig in de auto van yvon kan nog veel meer wijn ... In de middag hebben we een leuk restaurantje uitgekozen voor lunch. Als we van ons voorgerecht genieten loopt de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2