Avatar Marienberg Oekraine

Marienberg Oekraine

Dag 3

Geplaatst op 19 juli 2019 om 07:43 uurHoi allemaal,

Vandaag zijn we verder gegaan met de 2 klusopdrachten. We zijn weer in 2 groepen gesplitst en hebben veel kunnen doen vandaag. Bij het zigeunerschooltje is het bijgebouwtje bijna helemaal af.
Bij het andere terrein hebben we de palen en de muren geverfd, het verschil met gisteren is erg groot.
Rond een uur of 1 waren we al zo goed als klaar op het terrein dus is een grote groep alweer teruggegaan naar het erf, een aantal mannen zijn verder gegaan met het bijgebouwtje.
Op het erf zijn we ook druk bezig geweest, er is een trampoline opnieuw ingegraven en een paar meiden hebben de hele stoeprand wit geverfd.
Aan het eind van de middag hebben we bij elkaar gezeten op het gras met een muziekje en genoten van de zon. Vanavond hebben we nog buddytijd en gaan er 2 buddygroepjes voedselpakketten uitdelen.  

Gisteravond hebben wij, (Ingrid, Marleen, Annelie, Lian, Anouk en Rosan) voedselpakketten uitgedeeld, we zijn op 2 verschillende plekken geweest. Als eerste naar een afgebrande flat, die nu bewoond wordt door mensen. De groep van 2 jaar geleden is hier ook geweest. We hebben Lisa ontmoet, een vrouw die daar woont met haar 5 kinderen. De flat maakte veel indruk op ons, er liepen veel kinderen rond en er hingen mensen uit de ramen naar ons te kijken. Veel kinderen waren erg vrolijk en vonden het leuk dat er bezoek was. We zijn ook in de flat geweest, bij Lisa op haar kamer.
Onderweg naar haar kamer kwamen we van alles tegen, puin, afval, kleding, zwerfdieren en de kinderen liepen hier gewoon vrolijk rond te spelen.
Ook hing er een enorme stank. We hebben een tijdje bij Lisa op de kamer gepraat en aan het eind hebben we knuffels uitgedeeld aan de kinderen. Het was heel fijn om te zien hoe blij die kinderen met de knuffels waren. De flat en de ontmoeting waren erg indrukwekkend.
Hierna zijn we naar een ander huis gereden. Hier woont een oma (76), dochter (52) en kleindochter (10). De oma was dementerend en zat zielig en ingedoken op haar bed. Het stonk heel erg naar urine, dit komt omdat de oma in haar bed plast en dit bed staat midden in de keuken.
De dochter was erg blij dat er bezoek kwam en ze praatte veel. De kleindochter was erg verlegen. Dit huisje maakte ook veel indruk op ons. Ze moeten van weinig geld rondkomen en leven in een vies, klein huisje. De stank bleef nog lang in onze neuzen zitten.    


Reacties

Renate zomerdijk
Geplaatst op 20 juli 2019 om 21:10 uur
Wat zijn jullie allemaal druk bezig! Er wordt heel wat werk verzet zo te zien. Mooi om de verslagen te lezen, indrukwekkend hoor. Goede tijd samen!

Renate zomerdijk
Geplaatst op 20 juli 2019 om 21:10 uur
Wat zijn jullie allemaal druk bezig! Er wordt heel wat werk verzet zo te zien. Mooi om de verslagen te lezen, indrukwekkend hoor. Goede tijd samen!

Erna
Geplaatst op 20 juli 2019 om 07:14 uur
Hoi Allemaal Fijn om te horen dat het zo goed gaat bij jullie!! Mooie verhalen Veel plezier nog en tot Donderdag ???? Groetjes daar

Roely Hofsink
Geplaatst op 19 juli 2019 om 10:24 uur
Fijn om iets van jullie te horen. Veel succes nog met alles wat jullie nog gaan doen.

Plaats een reactie