Avatar Mandy, Merle en Hannah Smits

Mandy, Merle en Hannah Smits

13 oktober

Geplaatst op 13 oktober 2018 om 07:59 uurDaar zijn we weer! Afgelopen twee weken zijn we langs geweest bij verschillende zorg instanties. Waaronder het speciaal onderwijs, de naschoolse opvang voor weeskinderen en we hebben de sessies van verschillende therapeuten gevolgd. Wij hebben hier veel van opgestoken, wat we kunnen meenemen in onze ervaringen.

Sachin heeft ons in contact gebracht met een Indië’s gezin waarvan hun dochter in Eindhoven woont. Deze mensen wilde ons graag ontmoeten. We werden hartelijk ontvangen door Nitin en Vinda. Deze dag hebben ze ons meegenomen naar verschillende mooie plekken in Goa. Hun hebben ons ook in contact gebracht met een organisatie wat zich inzet voor de ‘vergeten dorpjes’ zonder water en elektriciteit.
De volgende ochtend zijn wij met deze organisatie meegegaan naar een klein dorpje boven op de berg. We hebben kleine gezinnen ontmoet, en hun primitieve manier van leven ervaren. Dit was erg indrukwekkend voor ons, omdat wij zulke gezinnen nog niet hadden ontmoet in Goa.

Afgelopen donderdag zijn Noud en Bert aankomen in India. Hun wilde graag ervaren op wat voor plek wij de laatste 2 maanden hebben geleefd. De eerste dagen waren ze helemaal in schok van wat ze allemaal wel niet zagen hier in Goa.

Noud en Bert:
De eerste dag waren wij inderdaad helemaal van slag. De levensstandaard is hier zo veel lager dan in Nederland. En het verkeer!? Een chaos van auto’s, scooters, honden, vrachtwagens en koeien door elkaar. Om jullie even in te beelden, op de rit van de airport naar het hotel hadden we een lekke band en een spiegel verloren. Ook erg bijzonder is dat de mensen hier in plaats van in de spiegels kijken de toeter gebruiken. Toen we ‘s avonds bij het hotel zatten hebben we ze geteld, 45 toeters in zestig seconden!

Wat is ons wel goed bevalt is de waarde van het geld. Voor ongeveer €15 hebben we de hele dag een privé taxi. Met airco, erg lekker met deze temperatuur en hoge luchtvochtigheid. Vandaag toch een dagje met de bus (€0,30) , volgens de meiden moesten we dat een keertje meemaken.

Gisteren zijn we om een hoge agrarische school geweest. Erg leuk om te zien wat de verschillen met mijn school zijn, de Has (Noud). Vandaag gaan we naar de hoofdstad van Goa, Panjim, en naar de stageplek van Hannah, Merle & Mandy. Een druk maar leuk en indrukwekkend programma!

Reacties

tante Addy
Geplaatst op 13 oktober 2018 om 17:30 uur
Wat leuk dat jullie nu visite hebben die ook een kijkje in jullie dagelijkse leven kunnen nemen....is toch makkelijker praten.... en heel gezellig!! We kijken uit naar jullie foto's en verhalen!

kees van de klundert
Geplaatst op 13 oktober 2018 om 12:09 uur
Ik ben onder de indruk van jullie programma en heel nieuwsgierig naar wat we van jullie ervaringen kunnen gebruiken voor de toekomst. ook die van Naud en Bert, want hoewel kort, die met andere ogen. Groeten en geniet nog van de tijd dat je daar bent.

Opa en oma Hannah
Geplaatst op 13 oktober 2018 om 12:01 uur
Wat fijn om te lezen dat het goed gaat met jullie mooi ook dat Bert en Noud kunnen zien waar jullie de afgelopen tijd allemaal zijn geweest en dat je dat kunt delen maar het is hier wel heel stil hoor maar nog heel veel plezier en pas goed op elkaar

Lia vos
Geplaatst op 13 oktober 2018 om 11:56 uur
Geweldig wat een ervaring ,geniet nog en fijn dat noud en bert er ook zijn hannah

Els
Geplaatst op 13 oktober 2018 om 10:24 uur
Nog een paar weken genieten en dan zie ik je 2 nov in leende

opa oma van mandy
Geplaatst op 13 oktober 2018 om 09:48 uur
Nog een vakantie er aan knopen en dan weer huiswaarts met een ervaring die niemand je meer afneemt

pa ma mandy
Geplaatst op 13 oktober 2018 om 09:43 uur
Nog een vakantie er aan knopen en dan weer huiswaarts met een ervaring die niemand meer van je afneemt.

Plaats een reactie