Avatar Mandy, Merle en Hannah Smits

Mandy, Merle en Hannah Smits

22 september

Geplaatst op 22 september 2018 om 18:02 uurHallo allemaal,

Afgelopen weekend hebben wij lekker genoten van een mini vakantie aan de kust van Goa. Als je aan de kust van Goa bent lijkt het net alsof je in een heel ander land bent dan India. Het is een wereld van verschil met het binnenland waar we nu aan gewend zijn. Dit komt omdat het hier toeristisch is ingericht en hier veel resorts en barretjes zijn. Ze dragen ook geen traditionele kleding, maar jurkjes en korte broeken!

Deze week zijn we begonnen met onze stage in de ouderenzorg. We lopen stage bij Sanjeevan, dit is een verzorgingshuis/hostel voor vrouwen boven de 60 jaar. Deze vrouwen zitten hier omdat niemand van de familie/vrienden voor hun kan zorgen. Een aantal vrouwen zitten hier ook vrijwillig, dit omdat Sanjeevan als een grote familie aanvoelt. 
Sanjeevan werkt samen met een nursing school, deze zit naast het verzorgingshuis. Op deze school zitten 40 meiden tussen de 15-18 jaar oud. Deze studie duurt 2 jaar, als ze deze hebben afgerond kunnen ze in het ziekenhuis gaan werken of bij een verzorgingshuis. De komende week gaan wij onze kennis en vaardigheden overbrengen aan de studenten, en wij hopen ook wat meer van hun te leren. Ook gaan we onze tijd besteden aan de ouderen. Hun dagen bestaan nu alleen maar uit eten, slapen en bidden. Wij willen hier graag wat verandering in brengen doormiddel van een aantal dagactiviteiten. Bijvoorbeeld door verschillende geheugen trainingen en actieve oefeningen te laten doen. In India werken ze niet met persoonlijke dossiers zoals wij in Nederland gewend zijn. Daarom zijn wij er nu mee bezig om ondersteuningsplannen te maken zodat ze meer zorg op maat kunnen leveren.
 

Omdat wij nu meer stage uren aan het maken zijn kunnen wij de laatste 3 weken vrij nemen. Wij hebben daarom besloten om meer van het land India te gaan zien, we zijn hier tenslotte maar één keer. Wij zijn van plan om een aantal dagen te verblijven in Mumbai. Dit is de grootste stad van India. In heel Mumbai wonen even veel mensen als in ons hele kleine landje. Daarna vervolgen wij onze reis richting het noorden van India. Hier willen wij 3 verschillende plaatsen gaan bezoeken, namelijk Jaipur, Agra en Delhi. Jaipur staat bekend als de pink city, dit vanwege de vele roze kleurige gebouwen die hier te vinden zijn. In Agra vind je de wereld beroemde Taj Mahal. En als laatste zullen we naar Delhi gaan, dit is de hoofdstad van India. 

Reacties

Karin Dijkmans
Geplaatst op 01 oktober 2018 om 08:56 uur
Veel plezier nog. Geniet van jullie belevenissen.

Boukje
Geplaatst op 25 september 2018 om 10:05 uur
Wat een bijzondere stage hebben jullie. Mooi dat jullie van elkaar kunnen leren, ervaring voor het leven!

Petra
Geplaatst op 23 september 2018 om 19:36 uur
Wat fijn dat jullie ook nog wat van het land kunnen zien! Heel veel succes met de stage in het verzorgingshuis. Het zou inderdaad heel fijn zijn wanneer jullie daar wat activiteiten kunnen doen en dat ze dat dan blijven doen wanneer jullie weer weg zijn. Dan hebben jullie echt een verschil gemaakt!

Els
Geplaatst op 22 september 2018 om 20:44 uur
Net als jullie zeggen je bent er maar een keer. Geloof dat jullie het wel heel erg naar jullie zin hebben. Knuffel.

Wilma
Geplaatst op 22 september 2018 om 18:32 uur
Dat wordt een hele uitdaging voor jullie, wat zou het leuk zijn als jullie het verschil kunnen maken in het leefpatroon van deze ouderen. Veel wijsheid toegewenst.

Plaats een reactie