Avatar Mandy, Merle en Hannah Smits

Mandy, Merle en Hannah Smits

12 september

Geplaatst op 12 september 2018 om 18:26 uur3 weken verder, zaterdagochtend zijn we vetrokken naar een andere verblijfplaats, voor onze nieuwe stages. We hebben vrijdagavond als afscheid nog iets specials gedaan om de eigenaar, de studenten en de revaliderende te bedanken voor de gastvrijheid. We hadden een avondmaaltijd gedoneerd en dit gezellig met iedereen opgegeten. Dit hebben wij te danken aan al onze sponsors!

Afgelopen zaterdag zijn we opgehaald en naar Ponda gereden waar onze nieuwe verblijfplaats voor de komende 5 weken zal zijn. Toen we in het appartement binnen kwamen was het vies en stoffig, we hadden geen douche, alles lekte en overal zat schimmel op. We hadden gelijk besloten om de koffers dicht te laten en zo snel mogelijk schoonmaak middelen te gaan kopen. Na een hele middag schoon te hebben gemaakt konden we eindelijk even rustig zitten en acclimatiseren. Maar wat bevalt het appartement goed nu! Het is schoon, ruikt lekker en we hebben eindelijk een warme douche voor maar 15 minuten. 

Op zaterdag zijn we ook nog samen met Sachin (stagebegeleider) naar onze aankomende stageplaatsen gegaan. Onze stageplekken zijn: Twee in de ouderenzorg en een in het speciaal onderwijs. In India is het onbeleefd om tegen eten en drinken ‘nee’ te zeggen, we hebben dus binnen één uur drie chai tea’s gedronken, genoeg suiker voor de hele dag!

De eigenaresse van het appartement kwam zondag nog langs en regelde gelijk een douche, wasmachine en een mixer die we nog miste in ons appartement, super! Later op de dag kwam er een  contactpersoon van ons langs om kennis te maken met ons, als er iets is kunnen we altijd bij haar terecht. Wij dachten haar even te ontmoeten.. 3 uur later. We hebben gezellig gekletst en ze vertelde ons veel over India en hoe we het beste Indisch kunnen koken.
 

Maandag en dinsdag hebben we stage gelopen bij een school voor blinde, doven en verstandelijke gehandicapten kinderen. Dit was erg interessant om te zien en ook heel anders als in Nederland! In nederland komt er in het onderwijs heel veel computerwerk bij kijken om alle gegevens in bij te houden. Hier hangen er gewoon briefjes aan de muur met een aantal gegevens van de kinderen en dat is genoeg informatie om de les te kunnen geven. Dinsdag was er een viering op school voor het Ganesh festival, wat 4 uur duurde. De kinderen zitten in rijen van jongens en meiden, ze aanbidden Ganesh en maken veel muziek. Voor ons was 4 uur een lange zit (in kleermakerszit), maar wat hebben we genoten van de vrolijke muziek en de blije kinderen. 

Nu is het woensdag en morgen start het Ganesh festival in heel India. Het Ganesh festival gaat over het aanbidden van een God. Voor hun voelt het als kerst, want je hebt vakantie, je gaat naar je familie en eet heel de dag door en met natuurlijk veel muziek. Bij ons zal dat maar 2 dagen duren, maar hier vieren ze het gewoon een week lang. Het Ganesh festival is voor de Hindoes, dus dat betekent dat wij niet kunnen deelnemen aan dit festival. We zijn dus tot maandag vrij! Vandaag zijn we naar een Wildlife geweest, omdat we graag de dieren van hier wilde zien. Toen we daar rondliepen viel er ineens een maïskolf naar beneden, bleek dat er boven ons allemaal aapjes in de bomen klommen. Wat super leuk was! In de Wildlife hebben we onder andere een nijlpaard, bizon en luipaard gezien. Later op de dag zijn we nog naar de tempel Shantadurga geweest. Ponda staat ook wel bekent om de vele tempels die hier staan. 

Reacties

Addy
Geplaatst op 16 september 2018 om 22:33 uur
Wat bijzonder om al die verschillende gewoontes te zien en te ervaren in een land waar kleermakerszit heel gewoon is maar waar ze ook van feestjes houden....Wie weet wat er nog meer komt....Veel liefs van tante Addy

Filip
Geplaatst op 13 september 2018 om 15:37 uur
En weer hebben jullie veel meegemaakt in India: van cultuur en natuur, tot het schoonmaken van je eigen appartement. Een totaal andere wereld waar jullie je nu bevinden, maar wat een ervaring!

Opa en oma Struijk
Geplaatst op 13 september 2018 om 09:37 uur
Heel leuk dat jullie iedere week een verhaal schrijven zodat wij bij blijven. Wat een mooie dingen maken jullie mee, heel veel liefs opa en oma Struijk

Jeannette
Geplaatst op 12 september 2018 om 21:24 uur
Wat een mooie ervaringen doen jullie daar op!! Geniet maar lekker van deze voor jullie zo mooie en bijzondere tijd!!

Lia vos
Geplaatst op 12 september 2018 om 20:05 uur
Wat mooi om jullie te volgen en op afstand je wel en wee te lezen.succes hannah en de andere

Els
Geplaatst op 12 september 2018 om 18:53 uur
Wat een geweldige tijd heb jullie daar Als ik dit allemaal lees. Gwniet er nog maar van????????????

Plaats een reactie