Avatar Mandy, Merle en Hannah Smits

Mandy, Merle en Hannah Smits

5 september

Geplaatst op 05 september 2018 om 14:34 uurHallo allemaal,
We zijn vandaag 2 weken verder. Wat is het eigenlijk snel gegaan. Deze 2 weken hebben we vooral een beetje afgetast hoe alles werkte. Onze stage was bij studenten die leren voor thuisverzorger. We hebben veel gepraat met de studenten en werden met veel dingen betrokken, waardoor we nog meer leerde over de cultuur. 

Dit weekend zijn we met onze stagebegeleider naar een receptie van een bruiloft geweest. De receptie was in het plaatsje Belgaum ongeveer 4 uur rijden vanuit hier. De route ging door de jungle op de bergen. Hier hebben we onder andere aapjes gezien. Toen we aankwamen bij ons hotel werden we verwelkomt door een heerlijk zacht bed, dit was alweer 1,5 week geleden voor ons. De receptie begon ‘s avonds rond 7 uur. We hebben onze ogen uitgekeken hier. Het bruidspaar zag er prachtig uit en stonden op een mooi aangekleed podium om met iedereen foto’s te maken. Voor iedereen was er een uitgebreid indiaans buffer. We hebben hier veel mensen ontmoet, onder andere een vrouw uit Amerika. Iedereen dacht dat wij zusjes van haar waren, omdat we alle 4 blank waren. 

De volgende dag hadden we de tijd gehad om het plaatsje Belgaum te ontdekken. We zijn het centrum in gegaan waar een grote markt stond. Hier verkopen ze vooral groenten, fruit en kleding. Iedere inwoner van Belgaum keek ons uitbundig aan. Dit omdat ze daar nooit blanke mensen tegen komen. De markt in Belgaum was enorm druk. Waar we om ons heen keken gebeurde er wel wat. Na twee uur over de markt te lopen waren we ook uitgeput van alle indrukken. 

Maandag avond was het groot feest, want het regenseizoen was voorbij. Alles moet in India gevierd worden, dus dit ook. Ze zetten muziek op en gaan met z’n alle dansen. Ook is het een traditie om de God van de regen te aanbidden. Ze maken een zo hoog mogelijke toren. Aan een touw hangt een vaas met kokos erin. Ze proberen het kapot te maken als dank aan God. Iemand spuit ondertussen met een waterslang de toren nat en de kokosstukjes vallen op de mensen van de toren. 

Volgende week maandag beginnen we bij onze volgende stageplek bij de ouderenzorg. We kijken ernaar uit om echt iets te doen waar we voor geleert hebben en hun war extra te bieden.


Reacties

Rob Jans
Geplaatst op 11 september 2018 om 14:23 uur
Geweldig meiden, veel plezier nog en maak er een onvergetelijke tijd van!

Marijke Roeling
Geplaatst op 06 september 2018 om 09:10 uur
Geweldig hoe RIJK jullie je voelen met deze prachtige rugzak aan ervaring!

Kevin van Zanten
Geplaatst op 05 september 2018 om 22:24 uur
Super leuk bericht dames! Ben blij weer iets van jullie te horen. Toen ik in india was heb ik het ook erg naar me zin gehad.

Els
Geplaatst op 05 september 2018 om 16:58 uur
Wat is het geweldig dat jullie het daar naar jullie zin hebben. En een ervaring rijker om nooit te vergeten. Knuffel van mij voor jullie allemaal.

opa en oma Struijk
Geplaatst op 05 september 2018 om 16:55 uur
Wat een mooie foto's! Blij weer wat van je te horen, sjongejonge dat duurde even. Wij zijn blij dat jullie het goed maken daar. Doe je best dan komt het allemaal goed! Hartelijke groetjes je opa en oma

Opa en Oma Mandy
Geplaatst op 05 september 2018 om 16:44 uur
Een belevenis deze stage om nooit meer te vergeten. veel succes voor jullie alle drie.25

Ome Henk Struijk
Geplaatst op 05 september 2018 om 16:12 uur
Ik vraag iedere dag aan je moeder of ze nog iets gehoord van Hannah. Vind het dat ook heel fijn om te lezen dat je het leuk hebt daar!

Filip
Geplaatst op 05 september 2018 om 15:43 uur
Hallo Hannah, Wat een bijzondere ervaringen doen jullie op tijdens jullie stageverblijf in India! Al was het maar om te lezen dat jullie als enige Europeanenin een stad rond gelopen hebben. En dat jullie “appjes” hebben gezien... dat zal wel door het appen gekomen zijn, ha, ha !! Groetjes, (ome) Filip & MJ en de kinderen

kees van de klundert
Geplaatst op 05 september 2018 om 15:12 uur
Voor de thuisblijvers: Belgaum, Karnataka, India op Google Maps te vinden. Was een pauzeplaats op mijn motortrip door een deel van india in 1993. Heb toen genoten van de natuur onderweg en de gastvrijheid van de mensen. Bruiloften zijn een niet te missen onderdeel oude cultuur te leren kennen en elke community heeft zijn eigen gebruiken. Groeten en succes met verdere ontdekkingen. Kees.

Plaats een reactie