Avatar Clarinda Huguenin

Clarinda Huguenin

Insecten: echt een delicatesse!

Geplaatst op 07 november 2017 om 13:12 uur



De eerste avond bewust voor de wandelbenen gekozen om Siem Reap op mezelf nog eens te verkennen, de fiets zag ik nog niet echt zitten. Maar in de avond moest ik er toch echt aan geloven om in deze drukte op de fiets te stappen. Samen met de andere vrijwilligers gingen we eten bij een lokaal tentje.  Falafel werd me aangeraden dus daar ging ik voor, inderdaad het smaakte best goed een soort broodje met vlees en pittige salade en humus saus. Na het avondeten vertrek ik samen met Kai en Celine naar de rivier voor het Water Festival. Wat een super mooi gezicht, al die lichten, mensen, muziek, kraampjes, alles in één. De hele avond slenteren we hier rond. Ik heb zelfs een insect (soort kakkerlak) geprobeerd! Vies? Nee, dat viel wel mee, het idee dat het een insect was, was viezer dan dat het in werkelijkheid was. Een beetje zoutig en knapperig, maar een slok water heb ik daarna erg gewaardeerd. In de avond weer terug, op de fiets, door de menigte naar het Guesthouse. Dat fietsen is hier toch even wennen hoor, iedereen gaat maar kriskras door elkaar, heeft ook wel weer wat leuks. De volgende dag maak ik het nog gekker, ik hou het niet bij krekels, nee ik ga samen met Kai en Jesse naar het Bugs Cafe. Voordat ik het weet ligt er tarantula, meelworm, libelle, kakkerlak, krekel, scorpioen en mier op mijn bord, oh en een beetje paprika dat lag er ook nog wel bij. Pfoe, dis is wel even over mijn grens heen stappen hoor, grenzen verleggen noemen ze dat geloof ik. Eerst een fotosessie en daar gaan we, niet nadenken wat ik eet maar gewoon eten. Ik neem een hap van mijn Spring Roll, het smaakt best goed, tot dat ik naar de binnen kant kijk, alle mieren zie zitten en ze vervolgens overal tussen mijn tanden voel zitten. De tarantula, hij kijkt je nog net niet meer aan, en de haren op zijn poten maken het nog viezer maar, hup 1,2,3, en daar gaat die. Vies? Nee dat niet echt, het is gewoon een insectensmaak net zoals we zoet, zout, pittig kennen is dit insecten smaak, gewoon nieuw. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan, maar ik hou het toch maar bij en eenmalige actie. 


Reacties

Clarinda
Geplaatst op 20 november 2017 om 03:13 uur
Haha, ja het was ook wel goed te eten, alleen in plaats van een lekker saté stokje was het nu een insectenstokje.

Wabe
Geplaatst op 07 november 2017 om 14:41 uur
Ziet er op de foto uit als een heerlijke spies😉

Plaats een reactie