Werken in het buitenland: waar lukt dit het best?

Wie denkt dat werken altijd in Nederland moet heeft het mis! Freelancers combineren een reis naar het buitenland steeds vaker met hun werk. Niet om in het buitenland nieuwe zakenpartners op te doen, maar om op buitenlandse flexplekken te gaan werken. Het maakt hierbij niet uit in welke branche je actief bent, werken in het buitenland kan namelijk altijd! Het enige wat je nodig hebt is een goede kop koffie, een stoel met bureau en snel internet voor het gebruik van je laptop of tablet. In dit artikel beschrijven we de vijf beste steden om in het buitenland te kunnen werken. Wanneer ga jij op je eerste “zakenreis”?


1: Het Portugese Lissabon

Lissabon wordt gezien als de beste plek voor freelancers om in het buitenland te werken. In Lissabon profiteer je van snel internet, lage kosten, een grote mate van veiligheid en een fraaie omgeving. Om de fijne temperatuur in Portugal te profiteren kun je Lissabon het beste bezoeken tussen mei en oktober. Nadat je overdag gewerkt hebt aan je projecten, kun je tijdens de avonduren van het heerlijke Portugese eten genieten. Lissabon staat voornamelijk bekend om haar vis, vlees en wijn.

2: Een bezoek aan Miami

Werken aan de andere kant van de wereld? Het kan in Miami! Net als Lissabon biedt ook Miami een fijn klimaat, snel internet en voldoende mogelijkheden om te ontspannen. Niet voor niets wordt Miami tot de steden gerekend met de hoogste kwaliteit van leven. Naast de mogelijkheid om deze prachtige stad te bezoeken, kun je aan de Amerikaanse westkust ook prima naar het strand op een warm. Een nadeel aan Miami is de hoge prijs die hier voor verschillende producten gerekend wordt.

 3: Het Spaanse Sevilla

Mocht je toch liever in Europa blijven, dan kan ook een bezoek aan het Spaanse Sevilla het overwegen waard zijn. In Sevilla geniet je van een warm klimaat, razendsnel internet en relatief lage prijzen voor eten en drinken. Zeker in vergelijking met andere Spaanse steden is Sevilla een goedkope stad! Wist je al dat de Flamenco van oorsprong uit Sevilla komt? Dit maakt Sevilla tot de ideale plek om een dansje te wagen en de stres van je werkdagen van je af te schudden.

4: Genieten in Las Palmas

Blijf in Spanje en breng een bezoek aan Las Palmas. Deze Spaanse stad is gelegen op het Canarische eiland Gran Canaria en doet het onder toeristen en freelancers vooral goed vanwege het heerlijke klimaat, het strand en de prachtige natuur op het eiland. Houd er rekening mee dat het binnenland van Gran Canaria vooral uit valleien, stuwmeren en dennenbossen bestaat. De meeste freelancers kiezen om deze reden voor een stad aan de kust! Las Palmas is een bruisende stad waar genoeg mogelijkheden te vinden zijn om je te ontspannen na een lange werkdag.

5: New Orleans in de VS

Naast Miami behoort ook New Orleans tot een van de meest geliefde plekken onder freelancers. De kwaliteit van het internet is hier erg hoog, evenals dat het nachtleven voldoende mogelijkheden tot ontspanning biedt na een lange werkdag. In tegenstelling tot de vier andere plaatsen uit deze top vijf is het klimaat in New Orleans minder goed. In de zomer is het hier erg heet. Daarbij loop je altijd het risico op neerslag in New Orleans!

Tip: Veel Freelancers vergeten zich goed te verzekeren tijdens hun (werk)trip naar het buitenland. Het is verstandig om te zorgen dat je een goede reisverzekering hebt afgesloten die aansluit op jouw wensen. Wil jij ook zien welke reisverzekering het beste bij je past? Klik hier om deze vrijblijvend te vergelijken.