Welk luchtbed kopen voor op vakantie?

Veel mensen gaan in de vakantie kamperen. Dit kan heel back to basic, met een tentje in de wildernis, maar ook heel luxe, in een luxe verblijf dat van alle gemakken voorzien is op een camping.

Hoe dan ook is een goede nachtrust essentieel. Gelukkig kun je tegenwoordig op vakantie met een luchtbed bijna hetzelfde gemak en comfort bereiken als thuis. Veel luchtbedden zijn tegenwoordig uitgerust met een automatische pomp, waardoor je er bijna geen omkijken meer naar hebt en niet uren bezig bent om je slaapvertrek in te richten. In maximaal 5 minuten is je luchtbed al opgepompt. Zit er geen pomp bij je luchtbed? Geen nood! Er zijn zowel voet-, hand- als elektrische pompen die je kunnen helpen bij het oppompen van je luchtbed.

Heb je een klein tentje, dan is een eenpersoonsluchtbed wellicht het handigst. Voor echt heel kleine slaapruimtes is er de cot size (breedte 76 cm), wil je wat ruimer kunnen liggen dan kun je een twin size luchtbed kopen (breedte 99 cm).  2 Persoons luchtbedden zijn er in de formaten full size (breedte 137 cm), queen size (breedte 152 cm) of king size (breedte 183 centimeter).  

Door moderne technologie zoals I-Beam of Wave Beam constructies wordt de lucht ook gelijkmatig verdeeld door het luchtbed. Dit geeft een gelijkmatig slaapoppervlak en maakt het luchtbed tevens ook heel stevig. Door het stevig en waterproof materiaal kunnen ze tegen een stootje en zijn ze ook eenvoudig weer schoon te maken.   

Ook zijn veel luchtbedden tegenwoordig iets verhoogd (met hoogtes tot wel 50 cm), wat meer comfort geeft. Opstaan en weer gaan slapen gaat met een verhoogd luchtbed bijna net zo gemakkelijk als bij je eigen bed thuis. Het comfort is zelfs zo groot dat je het luchtbed ook prima thuis zou kunnen gebruiken als vervanging van je eigen bed!

Voor de echte outdoor-fans zijn er speciale lichtgewicht outdoor-luchtbedden. Deze zijn ideaal voor op een hike of wandelvakantie.

Kortom, onder welke omstandigheden je ook wilt gaan kamperen, er is voor elke situatie wel een geschikt luchtbed te vinden!