Op reis naar Amerika, waar moet ik om denken?

Voorheen was het relatief eenvoudig om naar de Verenigde Staten te reizen vanuit Europa. Dat is tegenwoordig anders! Waar moet je op letten als je een reis naar de Verenigde Staten boekt? Welke documenten heb je nodig om naar de Verenigde Staten af te kunnen reizen? Enzovoorts. In dit artikel bespreken we de belangrijkste punten voor een reis naar Amerika. Houd er alvast rekening mee dat je een tijdje onderweg bent naar de VS! Een vlucht duurt gemiddeld zo’n acht tot zestien uur, enigszins afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. 

ESTA-formulier aanvragen
Het is voor reizigers die naar de VS willen reizen verplicht om een zogenaamd ESTA-formulier aan te vragen. Dit kan tegenwoordig heel eenvoudig online. Met dit formulier vraag je de VS om toestemming om het land binnen te reizen. Zorg ervoor dat je het formulier tijdig opstuurt, uiterlijk 72 uur voor je vlucht. 

Naast het ESTA-formulier wordt ook een PNR-formulier (passenger name record) met de VS gedeeld. In tegenstelling tot het ESTA-formulier hoef je het PNR-formulier niet zelf te regelen, dat gebeurt via de vliegtuigmaatschappij. Zij sturen de persoonsgegevens zo’n 72 uur voor je vlucht naar het Department of Homeland Security. 

Zorg voor een aanvullende reisverzekering
De kosten voor medische zorg binnen de VS liggen veel hoger dan in Nederland. Om te voorkomen dat je aan het einde van een vakantie met een hoge rekening thuiskomt, is het sterk aan te raden om vooraf een reisverzekering af te sluiten. Met een Nederlandse zorgverzekering ben je namelijk niet gedekt voor de hoge medische kosten in Amerika. Een verzekeringsmaatschappij kan je hier meer over vertellen. 

Ook bij een vertraagde of uitgevallen vlucht kunnen de kosten flink oplopen. Wanneer je niet met een Europese vliegtuigmaatschappij naar de VS reist, krijg je in een dergelijke situatie geen financiële vergoeding. 

Goedkope vliegtickets vinden
Er zijn verschillende vliegtuigmaatschappijen die tickets voor vluchten naar de VS voor een relatief lage prijs aanbieden. Zo is het bijvoorbeeld al mogelijk om voor slechts €129,- naar de VS te vliegen met vliegtuigmaatschappij WOW Air, waarbij je wel een tussenlanding in IJsland hebt. Wees je ervan bewust dat een vlucht lang duurt, waardoor enige beenruimte en service wellicht gewenst zijn. Dit is bij een prijsvechter vaak zeer beperkt. 

Voor een rechtstreekse vlucht naar de VS kun je het beste kiezen voor vliegtuigmaatschappijen als KLM, Delta Airlines, American Airlines of TUIfly. Bij deze vliegtuigmaatschappijen is de beenruimte en service uitgebreider.  

Vervoer vanaf de luchthaven
Bedenk goed hoe je het vervoer vanaf de luchthaven gaat organiseren. Wanneer je je hier totaal geen zorgen om wilt maken en meteen in het bezit wilt zijn van een huurauto dan is het een goed idee om eens te kijken naar zogenaamde fly drives. Fly drives naar Amerika zijn erg populair onder toeristen om te boeken. Wanneer je een fly drive boekt staat er op de luchthaven namelijk al een auto voor je klaar en het is erg voordelig.

Een motel of een camper?
Om de VS goed te leren kennen besluiten veel toeristen per camper door het land rond te trekken, waarmee je een sterk gevoel van vrijheid zal ervaren. Ook de Amerikaanse motels zijn geliefd onder toeristen, vanwege de relatief lage prijs voor kamers. Deze motels zijn vaak aan de snelweg gelegen, zodat het makkelijk is om hier te overnachten tijdens een doortocht naar een volgende plaats. Liever een luxer hotel? Deze hotels vind je vooral in de grote steden binnen de VS.  

Groot aantal bezienswaardigheden
Door de omvang van de VS is er een groot aantal bezienswaardigheden wat je kunt bezoeken. Om te voorkomen dat het programma van je vakantie te vol raakt, is het raadzaam om vooraf te beslissen welke bezienswaardigheden je gaat bezoeken. Kies bijvoorbeeld voor een specifiek deel van de VS en bezoek tijdens een andere vakantie de overige delen van het immense land. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de fraaie natuur aan de Oostkust van de VS en combineer dit met grote steden als Miami en New York. Zo heb je een ideale combinatie voor een leuke en afwisselende vakantie!