Strandplek ‘reserveren’ niet langer toegestaan in Spanje en Italië

Strandplek ‘reserveren’ niet langer toegestaan in Spanje en Italië

Het behoort voor veel toeristen tot een van de grootste ergernissen tijdens de vakantie: vakantiegangers die een strandplek ‘reserveren’ door hun handdoek al in de vroege ochtend op het strand neer te leggen. In de meeste gevallen komen zij pas na enkele uren terug om ook daadwerkelijk onder een parasol plaats te nemen. Veel strandgangers hebben het fatsoen om handdoeken waar niemand bij te bekennen is te laten liggen. Voor de Italiaanse en Spaanse autoriteiten is de maat vol, zij beboeten voortaan strandgangers die een plek reserveren. 

Flinke boetes voor het reserveren van een strandplek

Onder meer in de populaire Spaanse badplaats Gandia, in de provincie Valencia, is een speciale strandpolitie actief. Ook in Italië is deze politiemacht in een groot gebied actief. De strandpolitie geeft strandgangers een boete als zij betrapt worden op het reserveren van een strandplek in de ochtend. Boetes voor het reserveren van een strandplek zijn niet mild en liggen tussen de 200 en 750 euro, volgens de Spaanse media. 

Overigens is een boete niet het enige risico wat een strandganger neemt bij het reserveren van een strandplek. Ook kan de Spaanse politie alle bezittingen van de strandganger in beslag nemen.