In de winter naar New York

Heb jij er al eens aan gedacht om in de wintermaanden naar New York af te reizen? In deze periode verandert The Big Apple in een sprookjesachtig Winter Wonderland, waarbij je op iedere straathoek prachtige versieringen vindt. Denk bijvoorbeeld aan de grote kerstboom bij Rockefeller Center, de gezellige schaatsbanen in de stad en de verschillende kerstmarkten. Wie tijdens de wintermaanden op vakantie wil, zou een bezoek aan New York zeker moeten overwegen! 

Een heuse lichtjescompetitie
Een van de redenen om een bezoek aan New York te brengen in de winter is een heuse lichtjescompetitie in de stad. In de wijk Dyker Heights, gelegen in Brooklyn, barst jaarlijks een strijd los om de woning met de meest uitbundige versiering. Je zal begrijpen dat dit zeker in de avonduren voor een magisch effect zorgt! Het is zelfs mogelijk om een Dyker Heights Tour te volgen, waarbij een gids je meer vertelt over deze traditie. Ook zie je tijdens deze tour de mooist versierde woningen. 

Inkopen voor de feestdagen 
Naast de gezelligheid in de stad is New York tijdens de wintermaanden ook de stad van het kerstshoppen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kerstmarkt in Bryant Park, die al vanaf oktober opgebouwd wordt. Op deze markt wordt van alles verkocht, zodat je niet zonder leuke souvenirs naar Nederland terug hoeft te keren. Naast Bryant Park ligt een gratis te bezoeken schaatsbaan, waar het ieder jaar behoorlijk druk is. Of wat te denken van het warenhuis Macy’s? Dit warenhuis ligt een paar blokken bij Bryant Park vandaan en staat jaarlijks garant voor fraai versierde kersetalages en een heus Santaland. 

Show van de Rockettes
Je kent ze vast en zeker: de Rockettes die ieder jaar een spectaculaire show opvoeren in New York. De Radio City Music Hall vormt het decor van dit spektakel, wat beter bekendstaat als de Christmas Spectacular. Tijdens de opvoering zal je versteld staan van de lenigheid van de tientallen danseressen die tegelijkertijd hun benen in de lucht gooien. Zo kom je gegarandeerd in de kerststemming.

Breng een bezoek aan de schaatsbanen
Nederland is een echt schaatsland! Een bezoek aan een van de gratis toegankelijke schaatsbanen mag dan ook niet ontbreken bij een vakantie in New York. Naast de eerder beschreven schaatsbaan bij Bryant Park zijn er nog verschillende andere schaatsbanen in de stad te vinden. Een goed voorbeeld hiervan is de Wollman Rink in Central Park, waar schaatslessen aan kinderen worden gegeven, ijshockeywedstrijden gespeeld worden, enzovoorts. Ook de The Rink at Rockefeller Center is een van de bekendere schaatsbanen in Manhattan. Je kunt hier per blok van 90 minuten schaatsen, zodat je volledig vermoeid terug kunt keren naar je hotel of hostel. Een basketbalwedstrijd bekijken 
New York is naast een shopstad ook een echte sportstad, wat je onder meer merkt als je een bezoek brengt aan een ijshockey- of basketbalwedstrijd in de stad. Een bezoek aan deze sportwedstrijden is erg leuk voor de koudere, gure dagen in New York. IJshockeywedstrijden kun je bezoeken in Madison Square Garden, waar de New York Rangers hun wedstrijden spelen. Concurrent van de New York Rangers zijn de New York Islanders, die hun wedstrijden in het Barclays Center in Brooklyn spelen. 

Bekijk je liever een basketbalwedstrijd van de New York Knicks? Dat kan ook! Op Eerste Kerstdag speelt deze club een heuse “Christmas game”.