World Airline Awards uitgereikt aan beste luchtvaartmaatschappijen

“World Airline Awards uitgereikt aan beste luchtvaartmaatschappijen” 

Jaarlijks worden de World Airline Awards uitgereikt aan de beste luchtvaartmaatschappijen van dit moment. Dit jaar ging de prestigieuze prijs naar vliegtuigmaatschappij Emirates, waarmee de vliegtuigmaatschappij de opvolger wordt van Quatar Airways. Deze luchtvaartmaatschappij wist de award vorig jaar in de wacht te slepen. In totaal heeft initiatiefnemer Skytrax een lijst met honderd luchtvaartmaatschappijen op haar website gepubliceerd. 

De voorzitter en CEO van luchtvaartmaatschappij Emirates reageerde na het winnen van de award vol trots en gaf aan vereerd te zijn. Opvallend is dat in de top 10 van de beste luchtvaartmaatschappijen vooral luchtvaartmaatschappijen te vinden zijn uit het midden-oosten. 

Het Nederlandse KLM wist de top-10 van deze lijst niet te halen, maar eindigde op een 24e plek in 2016. In 2015 was KLM nog te vinden op plek 28. De passagiers zijn dus duidelijk van mening dat de transformatie die KLM de afgelopen jaren heeft doorgevoerd zorgen voor een positief effect in service en kwaliteit. 

De top 10 van de beste luchtvaartmaatschappijen ziet er als volgt uit:

1 Emirates 
2 Qatar Airways 
3 Singapore Airlines 
4 Cathay Pacific 
5 ANA All Nippon Airways 
6 Etihad Airways 
7 Turkish Airlines 
8 EVA Air 
9 Qantas Airways 
10 Lufthansa

Verschillende andere prijzen

Naast de award voor de beste luchtvaartmaatschappij in 2016 werden verschillende andere prijzen uitgereikt tijdens de World Airline Awards. Zo wist Turkish Airlines zich te kronen tot beste Europese luchtvaartmaatschappij en werd het personeel van Garuda Indonesia uitgeroepen tot het beste vliegtuigpersoneel. 

De ranglijst komt tot stand door beoordelingen van miljoenen reizigers uit verschillende landen te verzamelen. Daarbij onderzoekt adviesbureau Skytrax de kwaliteit van verschillende vlakken binnen de publieke luchtvaart. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit van luchtvaartmaatschappijen en de verschillende vliegvelden. Van oorsprong komt Skytrax uit Groot-Brittannië.  Alle andere winnaars van de World Airline Awards kan je vinden via deze link.