Avatar Sara  Stomphorst

Sara Stomphorst

VOORVERPAKTE KIP MET VEREN?

Bericht - 16 oktober 2017 om 20:25 uur

DAG 1 aan het werk, eindelijk. Om 8 uur was ik present, om 9 uur kwam de nurse aankakken. Ze heeft een typisch Afrikaanse jurk aan met oranje, bruin en groen en haar haar is hoog en kroezig. Ze kijkt niet echt vrolijk, eerder heel sloom en moe. Ik wist van te voren dat ik te vroeg zou zijn maar hoeveel later ik kon aankomen wist ik ook niet. Tegen half 10 gingen we eens wat doen, de twee premature kinderen die hier in de medical room liggen namen wij voor onze rekening. Een van de twee weegt 1,5 kg en de ander 1,8 kg. (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

MOZAIEK256

Bericht - 15 oktober 2017 om 19:07 uur

Gisteren hebben we voor het eerst op een ‘boda’ mee gereden. Dit zijn taxi’s maar dan motoren ipv auto’s. Je knippert met je ogen en er staat er een (of 4) voor je stil om je te vervoeren. Dit kost 50 eurocent en het maakt weinig uit hoe lang je rit is, standaard prijs 2000 UGX. Je stapt achterop, zegt waar je heen wilt en wordt afgezet. Tijdens dit ritje vroeg ik aan de jongen hoe hij heette en of er geen helmen gedragen moeten worden op deze dingen, aangezien ze best hard gaan. Hij legt mij uit dat er wel een wet is die voorschrijft (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

YOU ARE MOST WELCOME

Bericht - 13 oktober 2017 om 13:25 uur

Vandaag hebben we om 10 uur afgesproken met Elias om kennis te maken in de twee ziekenhuizen waar we onder andere gaan werken. Tegen 11 uur vertrekken we daadwerkelijk met de auto richting ziekenhuis 1: een health clinic level 3. De health clinics worden met levels aangeduid en dit geeft een indicatie van welke zorg er geboden wordt. We rijden over onverharde wegen waar kleine huisjes/hutjes her en der staan. Er staan ook huisjes gebouwd van golfplaten. We komen aan bij de kliniek, een best mooi klein wit gebouw met blauwe kozijnen. Met de groene velden er om heen en de rode zandwegen ziet het er eigenlijk (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

DREFT?

Bericht - 13 oktober 2017 om 13:18 uur

We zijn nog niet begonnen met werken maar ik maak nu al genoeg mee om een boek over te schrijven. Gister hebben we rustig aan gedaan,  en hebben we de omgeving bekeken. Een meisje dat hier werkt en woont, geadopteerd door Els, de eigenaresse van deze organisatie, nam ons mee naar de ‘’supermarkt’’. Dit was een kleine winkel bij een benzinestation. Op zich is hier het hoognodige wel te krijgen. We worden heel welkom ontvangen in de supermarkt en gelijk krijgen we druiven aangeboden. ‘you like grapes’? (lees dit met een een Afrikaans accent). Op onze boodschappen lijst staat afwasmiddel maar dit kunnen we niet vinden. (...)

Lees verder


5 reacties • Plaats een reactie

CULTUURSHOCK

Bericht - 12 oktober 2017 om 09:49 uur

11-10-2017   Na 8,5 u vliegen komen we vanochtend om 6:00 aan in Kenia, Nairobi airport. Om 7 uur vliegen we in 1,5 uur naar Entebbe in een klein vliegtuigje waar je twee aan twee zit. De vluchten verlopen snel en voor we het weten staan van om 8 u vanochtend buiten het vliegveld op Afrikaanse grond. Een vriendelijke man genaamd Elias staat met een bordje met onze namen buiten op ons te wachten. We stappen in een toyota SUV achtige bus en kijken onze ogen uit. Hij vertelt dat we zo’n 9 a 10 uur moeten rijden voor we in Soroti zijn. Na zo lang in (...)

Lees verder


13 reacties • Plaats een reactie