Avatar Sara  Stomphorst

Sara Stomphorst

HIV testen in de Health Center

Bericht - 06 december 2017 om 12:13 uur

Momenteel werk ik in een health center, een soort huisartsenpraktijk en consultatiebureau in een. Het is een vrij oud gebouw, de muren zijn oudblauw geverfd. De vloeren zijn van soort beton en er zijn stukken uit de vloer her en der. Het is heel stoffig overal van rood zand. Er is geen elektriciteit en ook geen stromend water te bekennen. Er wordt water gehaald bij de waterput, dit wordt in een ton gedaan die ergens opstaat, daar zit een kraantje aan bevestigd en dan kan je je handen wassen. Het water is regelmatig op en dan is het gewoon even pech tot er weer iemand naar (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

NIGHTDUTY

Bericht - 23 november 2017 om 08:24 uur

M’n leukste collega is toch wel Michael en daarom besluit ik de laatste week nachtdiensten te gaan werken. Van 20-8 uur, 5 nachten. Ik ben benieuwd of ik dat trek. Als ik iets na achten op een boda stap en zeg dat ik naar Doctors plaza wil vraagt de jongen of ik treatment nodig heb. Ik leg uit dat ik daar werk en hij blijkt een bekende te zijn van dokter Etolu, een van de artsen in Doctors Plaza. Tegen half 9 kom ik aan en is de dagdienst nog aan het werk, zij zijn al om 8 uur begonnen in de ochtend, en nog (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Sipi Falls

Bericht - 22 november 2017 om 11:18 uur

Afgelopen vrijdagavond zijn we met een ‘taxi’ naar Sipi gegaan om daar de watervallen te bekijken. Alle drie achterop een boda rijden we naar de straat waar de ‘taxi’s’ naar Mbale rijden. De taxi’s hier zijn busjes met 5 rijen met elk drie stoelen. Gelijk komen er mannen naar ons toe die willen dat we instappen in hun bus, we lopen mee en hij trekt wat mensen uit het busje zodat wij er in kunnen. We schrikken ervan, kijken elkaar aan en besluiten niet mee te gaan als er anderen uit worden gehaald. We lopen gauw naar een ander, leeg busje en stappen achterin. Het is piepkrap (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Thuiszorg in Oeganda

Bericht - 16 november 2017 om 17:58 uur

Om 8 uur vertrek ik vandaag van huis, waar er een vaste bodachauffeur al aan de overkant van de straat staat te wachten op me. Die brengt me trouw ’s ochtends naar Doctor’s plaza. Via de rode zandwegen rijden we om het dorp heen waar kinderen in uniformen naar school lopen. De zon schijnt, de lucht is blauw en het is zo’n 24 graden. Heerlijk om achterop te zitten en gebracht te worden. Om 10 over 8 kom ik aan en laat ik tegenwoordig m’n uniform strijken door Sarah, een meisje dat schoonmaakt en de was doet in het ziekenhuis. Iedereen groet elkaar met goodmorning, how (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

I will walk to the Netherlands

Bericht - 13 november 2017 om 18:21 uur

De eerste werkweek bij Doctor’s plaza, het prive ziekenhuis in het dorp zit er op. 's Ochtends stap ik achterop een boda die mij in 10 minuten brengt naar het ziekenhuis. Het is een wit gebouw met een receptie als je binnen komt, daarna een wachtkamer met aan beide zijden stoelen. Er hangt een tv aan een kant van de muur en daar tegenover een spiegel zodat je van beide kanten van de wachtkamer naar de tv kan kijken. Er is een emergency room, treatment room, een laboratorium(dat er erg modern uit ziet) en een pharmacy. Als je doorloopt naar buiten zijn daar twee prive (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

It is a thousand shillings far

Bericht - 05 november 2017 om 16:44 uur

Zaterdag krijg ik van nurse Deborah een facebook berichtje of ik nog even langskom op het werk zodat ze kan uitleggen waar ze woont voor zondag. Ik ga langs en ze tekent een kaart met daarop haar huis. We spreken af dat ik het zoek maar dat als ik het niet kan vinden ze om 12 uur bij de community church op me wacht. Ik vraag voor de zekerheid nog even of ze met 12 uur ook echt 12 uur bedoelt of 12 uur Oegandese tijd, om te voorkomen dat ze tegen 1 uur een keer komt kijken of ik er ben. Ze moet lachen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Status update van 04 november 2017

Status update - 04 november 2017 om 13:17 uur

1 kg zoete aardappel
3 aubergines
4 tomaten
5 uien
6 wortels
 2 zakjes curry kruiden
Rekening: 4200 UGX = 0,98 €

Doctor Thomas, your patients are waiting

Bericht - 03 november 2017 om 18:25 uur

Het is weer even geleden dat ik heb geblogd, dit komt doordat ik het zo ontzettend naar m’n zin heb hier en minder de behoefte heb gehad van me af te schrijven. Ook went het leven hier en vraag ik me af of ik wel iets boeiends te bloggen heb. Aangezien ik commentaar kreeg dat ik al zo lang niets had geschreven bij deze een update: Afgelopen week heb ik gewerkt in Amecet, het weeshuis en ik ben ondertussen vriendinnen met nurse Deborah. Elke dag beginnen we met het delen van medicijnen en anti-biotica’s. Ik verbaasde me er over hoe vaak de kids hier ziek zijn (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Update stichting sara helpt

Bericht - 26 oktober 2017 om 19:52 uur

Aan het kopen van kleding ben ik nog niet toegekomen maar afgelopen week was er een Fair Market die elk jaar wordt opgezet in het dorp. Een soort eten op rolletjes maar dan in Afrika. Je moet entree betalen(25 ct) en komt dan op een groot veld waar overal tentjes staan om dingen te verkopen, kleding, speelgoed, tassen, thermosflessen, kookgerei. Ook staan er overal eettentjes waar je lokaal eten kan proeven. Achterin is een extra entree, waar je wederom toegangsgeld moet betalen(50ct) om wilde dieren te zien. Els en ik heb woensdag middag de wat oudere kinderen meegenomen naar (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Soroti Prison

Bericht - 26 oktober 2017 om 19:41 uur

OKE waar zal ik beginnen. Wat een dag. Elke donderdag gaat Els naar de vrouwen gevangenis om de vrouwen met een baby/kindje zeep, bloem en suiker te brengen. En daarnaast ook naar het zogenoemde ‘feeding center’ van het ziekenhuis. Vandaag mocht ik mee. De achterbak volgeladen met zeep en bloem en suiker en we vertrekken richting Soroti Prison. We kwamen aan bij een groot gebouw dat er precies zo uit ziet zoals ik een gevangenis in Afrika zou hebben bedacht of wat ik eerder in films heb gezien. Ik haalde m’n telefoon uit m’n tas terwijl we het terrein op rijden en Els pakt snel en (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2