Avatar Zevenmijls Lokjes

Zevenmijls Lokjes

Wat ik ga veranderen zodat je nu wel regelmatig een update krijgt :)

Bericht - 22 mei 2019 om 20:21 uur

Hoi lieve allemaal,

We zijn al een poos op reis en dat is een heerlijke vrijheid. Vannacht staan we 20 meter vanaf de grens tussen Kroatie en Slovenie. Afgelopen week hebben we 5 nachten (! - ons records was 2) op dezelfde plek gestaan, bij de boer. Hier kwamen we Belgen tegen die al 3 jaar reizen, een NL gezin die een half jaar wegwaren en nog een NL gezin die net begonnen zijn aan een jaar camperen in een compleet zelf omgebouwde Mercedesbus. EN gelukkig wilde Thomas (FBL Ons Busavontuur) die kennis ook wel inzetten om mij te helpen met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

EN we zijn alweer in februari!

Bericht - 06 februari 2019 om 20:15 uur

Januari wordt in vele harten geassocieerd met donker, stil, lang en tegen het eind ook wel de eerste signalen van een nieuw seizoen. Zo ook voor ons. Stilte voor de storm. We hebben heerlijk een aantal weken teruggetrokken geleefd, niet veel onder de Spanjaarden en ook amper bezoek ontvangen hier, behalve vanavond. Ik werd namelijk net (om 20:00u) gebeld door Jos (eigenaar) dat vanavond de verwarmingsmonteur nog zou komen en dat hij ook geen exacte tijd wist. In dit siestaland is het tweede deel van de werkdag van 17.00 - 21.00u maar daar kunnen wij niet aan wennen. Aangezien de rest van het gezin al op 1 oor ligt kan (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

"Mooie verhalen hoor, maar hoe ERVAAR je deze maanden nou zelf?"

Bericht - 13 januari 2019 om 20:51 uur

Jaren geleden had ik me ingeschreven voor een reisblog van een vage kennis die een half jaar de wereld rond ging trekken. Het was een zeer trouw en frequent blogger. Ik leerde over elk kerkje, bloemetje, stadje, eettentje wat hij zag, maar met elke blog die ik las hoorde ik de roepstem bij mij van binnen luider worden.. Uiteindelijk heb ik deze ontzettend lieve blogger dan ook maar een mailtje gestuurd met de vraag: Zou je ALSJEBLIEFT eens willen vertellen over hoe je je reis beleeft, of het zwaar is, wat je leert, hoe je het reizen ervaart, etc...? (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Lezersvraag #2 - wat doe je de hele dag in Spanje? EN hoeveel eigen tijd houd je nog over voor jezelf?

Bericht - 09 januari 2019 om 20:47 uur

Hoi volgers!

2 sidenotes
* je kunt ook op FB vrienden worden met Zevenmijls Lokjes en automatisch een update krijgen bij een nieuwe blog.
* mocht je prive iets willen reageren, appen of een lezersvraag insturen, ik heb mn 'oude' NL mob nummer weer 2602 2109, nadat ik de laatste jaren alleen maar mn werkmobiel gebruikte..

---

Lezersvragen zijn erg leuk om te beantwoorden, zeker omdat ze ook wel iets zeggen over de steller van de vraag :). Gert en Annelien hebben wel vaker terloops laten vallen het erg bijzonder te vinden dat wij het volhouden om 5 kids redelijk 24/7 om ons heen te (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Hoe doe je dat nou met 7 mensen in een camper, waar slápen die!? :)

Bericht - 02 januari 2019 om 21:42 uur

Het is een bekend patroon om heel hard van start te gaan met een weblog, wetende dat het moeilijk gaat worden om dat lang vol te houden dus doe ik daar maar lekker aan mee :)

Iedereen die ook de reacties leest van anderen op berichten is de vraag in deze titel tegengekomen. EN Marije, ik denk zomaar dat deze vraag breder leeft :)

Het korte antwoord is gelijk aan wat mijn vader altijd zegt tegen jonge stelletjes die graag met seks willen wachten tot na het huwelijk: 'samen slapen is het probleem niet... :)' Sterker nog, als de 5 kids (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Waar zitten die Lokjes nou precies? - Teken van leven

Bericht - 31 december 2018 om 21:03 uur

Oudjaarsavond in Spanje. Vandaag het eerste bezoek (opa en oma uit Ede waren hier een weekje) op het vliegtuig gezet, en er wordt hier weinig aan oudjaar gedaan. Hier is iets buiten Melide, een dorpje in het midden van Galicie, waar wij op het huis passen van vrienden die overwinteren in Nederland (dat kan dus ook - rare trekvogels). We zijn hier nu 2 weken en het bevalt prima. EN na 3 maanden raduistilte verbreek ik die nu met liefde.

Voor iedereen die al langer niets gehoord had even heel kort. Job heeft een jaar ouderschapsverlof opgenomen (grote dank aan (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Status update van 31 december 2018

Status update - 31 december 2018 om 20:20 uur

Wat later dan gepland komt deze blog in de lucht. Volg de mooiste reisverhalen van dichtbij :)