Avatar Yrina Oelen

Yrina Oelen

Momenteel is yrina93 bezig met de reis Co-schap moeder&kind. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van yrina93

Blijf op de hoogte van de reisblog van yrina93 door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Update over mijn co-schap!

Bericht - 12 februari 2020 om 06:53 uur

Update over mijn co-schap!

En dan maandag, het was zo ver, mijn co-schap zou gaan beginnen! Na een lange periode van vakantie, was ik wel weer klaar om aan de slag te gaan. Dat dit co-schap heel anders zou worden dan de vorige co-schappen, was te verwachten. Maandagochtend vertrok ik vol goede moed, maar ook met de nodige zenuwen, naar het administratief gebouw van de universiteit. Toen ik daar aankwam, zag ik tot mijn grote vreugde ook twee andere studenten zitten. Tot deze tijd was ik nog niet in contact met andere studenten geweest, en ik was hier wel een beetje naar op zoek, aangezien ik hier (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Mijn eerste weekend alleen!

Bericht - 04 februari 2020 om 15:28 uur

Mijn eerste weekend alleen!

Inmiddels heb ik mijn eerste week in het ziekenhuis gehad, en dat betekent een nieuwe blog. Maar voordat ik in het ziekenhuis zou beginnen, had ik eerst nog een weekend vrij voor mezelf staan. Nu mijn pap weg was, moest ik een plan voor alleen mijzelf maken. Inmiddels had ik al het één en ander van India gezien, dus wist ik een beetje wat wel en niet te doen was. Na wat advies gevraagd te hebben aan mijn voorgangers, besloot ik om een dagje naar het strand in Malpe beach te gaan. Het bereiken van Malpe beach, was al een hele ervaring op (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Houseboats in Allepey en de rit naar Mangalore, een wereld aan ervaringen

Bericht - 24 januari 2020 om 16:46 uur

Houseboats in Allepey en de rit naar Mangalore, een wereld aan ervaringen

Vandaag begon de dag met lekker Hollands te gaan fietsen door het dorpje heen. We wilden nog wat kleine dingen halen, maar hadden niet veel tijd, dus de fiets kwam goed van pas! Zoals ik al eerder geschreven had, is het verkeer hier echter dramatisch, maar uiteindelijk hadden we onze angst overwonnen en namen we deel aan het verkeer. Nadat we onze tassen gepakt hadden, gingen we op weg naar de houseboat in Allepey. Deze houseboat zou varen door de backwaters van Allepey. Op de boot aangekomen, bleek dat het een privé boot was voor (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Het paradijs genaamd Munnar!

Bericht - 24 januari 2020 om 15:32 uur

Na een goede nachtrust, werden de spullen weer bij elkaar geraapt, en zijn we richting Munnar gegaan. Munnar stond heel hoog op mijn lijstje, gezien de mooie natuur daar. Echter, vanaf Kochi naar Munnar bleek nog een rit te zijn van een aantal uur met de über. Gelukkig zijn de überdrivers hier blij met alle ritten die ze kunnen krijgen, dus voelde ik me een stukje minder bezwaard vanwege de lange rit. Zo'n 5 uur later, maar waarbij we echt prachtige natuur gezien hebben, kwamen we aan in Munnar. Wat een paradijs. Munnar is echt zó mooi. Het is een plaatsje dat in de bergen ligt, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Van de rustige vroegte in Hoogeveen, naar de chaos in Kochi!

Bericht - 24 januari 2020 om 14:45 uur

Van de rustige vroegte in Hoogeveen, tot het chaotische Kochi

17 januari 2020. Na heel wat moeite en struggles, was het vandaag dan eindelijk zo ver. Mijn reis naar India zou van start gaan. Zo typisch als het voor mij is, moest er de dag voor vertrek nog een hele boel gebeuren. Mijn tas was verre van ingepakt, en ook een aantal benodigdheden waren nog niet in huis. Het resultaat? M’n mam meegesleept het dorp in en de laatste dingen halen. Na een stressvolle dag, kwam ik in de avond aan bij mijn pap. Zo lief als hij is, had hij besloten om de eerste week met mij (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Week 3

Bericht - 05 april 2019 om 09:34 uur

Deze week was voor de verandering een volle week voor ons, haha. We moesten van alles doen en hadden geen daagjes vrij (we begonnen al bijna aan deze luxe te wennen!). Deze week gingen we bezig met bacteriën. Het idee was om door middel van een aantal tussenstapjes, te zorgen dat de E. coli bacterie het stukje DNA dat wij hadden vermenigvuldigd, zou opnemen. Hiervoor moesten we een ‘vector’ creëren waarin we het stukje DNA hadden ingebouwd – vervolgens laat je de bacteriën ‘schrikken’ door ze heel warm te maken, waardoor hun wanden wat meer doorlaatbaar worden en ze de vector kunnen opnemen. Nadat je dit (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Weekend numero 3

Bericht - 05 april 2019 om 09:34 uur

De afgelopen week eindigde met een braai op de vrijdagmiddag. Een braai is een echte Zuid-Afrikaanse gelegenheid en is vergelijkbaar met een grote barbecue. We gingen met onze afdeling heen en het was hartstikke gezellig. Toch hield het voor ons gevoel wel weer vroeg op. Toen we in ons appartement aankwamen, gingen we daarom op zoek naar andere dingen die we nog konden doen in de avond. Onze buurman had ons wel eens verteld om naar Menlyn Main te gaan, dus dit gingen we dan maar doen. Dit was echt supervet, want bij aankomst leek het wel een Amerikaans gebouw (denk ik). Het was súpergroot en (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 2

Bericht - 05 april 2019 om 09:33 uur

De tweede week van stage ging beginnen. De eerste week van stage hebben we heel wat technieken gezien, maar hebben we vooral veel samen met andere mensen gedaan, zodat we het een beetje konden leren. Deze week gingen we zelf wat meer aan de slag. We hebben met het DNA dat we geïsoleerd hadden uit de met-malaria-besmette rode bloedcellen, een PCR gedaan. Dit betekent eigenlijk dat je specifieke stukjes van het DNA gaat vermenigvuldigen, zodat je ze daarna beter kan gaan analyseren. Je gebruikt hiervoor zogenaamde ‘primers’, welke het stukje DNA waar jij geïnteresseerd in bent, als het ware markeren, zodat je na de PCR eindigt met (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

De natuur in volle glorie

Bericht - 05 april 2019 om 09:32 uur

Dit is het eerste weekend dat we echt leuke activiteiten ingepland hadden! Er is hier genoeg te doen, maar iets regelen gaat niet helemaal vanzelf, hebben we ondervonden. Zo hebben wij bijvoorbeeld niet van tevoren veel activiteiten geboekt, omdat we ons ook wilden laten adviseren door de locals van hier. Dit bleek dus niet het perfecte plan, omdat heel veel activiteiten al volgeboekt zitten. Resultaat? Drie avonden lang zoeken naar de planning voor de aankomende weekenden. MAAR: het is ons gelukt! Zaterdag (9/3) zijn we naar de Hazel foodmarket geweest samen met Kiana, een Belgisch meisje die we hebben ontmoet hier in Zuid-Afrika. De Hazel foodmarket is (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

De eerste week!

Bericht - 19 maart 2019 om 20:13 uur

De eerste week

De eerste zondag hebben we gebruikt om even bij te komen van alle indrukken tot nu toe, maar stiekem ook van de hoeveelheid corona’s die we gedronken hadden de avond ervoor. Voorbereid met 3 flesjes zonnebrand, gingen we op naar het zwembad en al ingesmeerd met factor 50, gingen we met 38 graden vol in de zon liggen. Rustig liggen zat er echter niet in – de Zuid-Afrikanen hier zijn dol op de schaduw, wat betekent dat er vooral héél veel bomen zijn rondom het zwembad. Nu wilden wij als blanke meisjes wel een beetje bruin worden natuurlijk, dus hebben we ongeveer om de (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2