Avatar Yrina Oelen

Yrina Oelen

Week 3

Bericht - 05 april 2019 om 09:34 uur

Deze week was voor de verandering een volle week voor ons, haha. We moesten van alles doen en hadden geen daagjes vrij (we begonnen al bijna aan deze luxe te wennen!). Deze week gingen we bezig met bacteriën. Het idee was om door middel van een aantal tussenstapjes, te zorgen dat de E. coli bacterie het stukje DNA dat wij hadden vermenigvuldigd, zou opnemen. Hiervoor moesten we een ‘vector’ creëren waarin we het stukje DNA hadden ingebouwd – vervolgens laat je de bacteriën ‘schrikken’ door ze heel warm te maken, waardoor hun wanden wat meer doorlaatbaar worden en ze de vector kunnen opnemen. Nadat je dit (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Weekend numero 3

Bericht - 05 april 2019 om 09:34 uur

De afgelopen week eindigde met een braai op de vrijdagmiddag. Een braai is een echte Zuid-Afrikaanse gelegenheid en is vergelijkbaar met een grote barbecue. We gingen met onze afdeling heen en het was hartstikke gezellig. Toch hield het voor ons gevoel wel weer vroeg op. Toen we in ons appartement aankwamen, gingen we daarom op zoek naar andere dingen die we nog konden doen in de avond. Onze buurman had ons wel eens verteld om naar Menlyn Main te gaan, dus dit gingen we dan maar doen. Dit was echt supervet, want bij aankomst leek het wel een Amerikaans gebouw (denk ik). Het was súpergroot en (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Week 2

Bericht - 05 april 2019 om 09:33 uur

De tweede week van stage ging beginnen. De eerste week van stage hebben we heel wat technieken gezien, maar hebben we vooral veel samen met andere mensen gedaan, zodat we het een beetje konden leren. Deze week gingen we zelf wat meer aan de slag. We hebben met het DNA dat we geïsoleerd hadden uit de met-malaria-besmette rode bloedcellen, een PCR gedaan. Dit betekent eigenlijk dat je specifieke stukjes van het DNA gaat vermenigvuldigen, zodat je ze daarna beter kan gaan analyseren. Je gebruikt hiervoor zogenaamde ‘primers’, welke het stukje DNA waar jij geïnteresseerd in bent, als het ware markeren, zodat je na de PCR eindigt met (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

De natuur in volle glorie

Bericht - 05 april 2019 om 09:32 uur

Dit is het eerste weekend dat we echt leuke activiteiten ingepland hadden! Er is hier genoeg te doen, maar iets regelen gaat niet helemaal vanzelf, hebben we ondervonden. Zo hebben wij bijvoorbeeld niet van tevoren veel activiteiten geboekt, omdat we ons ook wilden laten adviseren door de locals van hier. Dit bleek dus niet het perfecte plan, omdat heel veel activiteiten al volgeboekt zitten. Resultaat? Drie avonden lang zoeken naar de planning voor de aankomende weekenden. MAAR: het is ons gelukt! Zaterdag (9/3) zijn we naar de Hazel foodmarket geweest samen met Kiana, een Belgisch meisje die we hebben ontmoet hier in Zuid-Afrika. De Hazel foodmarket is (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

De eerste week!

Bericht - 19 maart 2019 om 20:13 uur

De eerste week

De eerste zondag hebben we gebruikt om even bij te komen van alle indrukken tot nu toe, maar stiekem ook van de hoeveelheid corona’s die we gedronken hadden de avond ervoor. Voorbereid met 3 flesjes zonnebrand, gingen we op naar het zwembad en al ingesmeerd met factor 50, gingen we met 38 graden vol in de zon liggen. Rustig liggen zat er echter niet in – de Zuid-Afrikanen hier zijn dol op de schaduw, wat betekent dat er vooral héél veel bomen zijn rondom het zwembad. Nu wilden wij als blanke meisjes wel een beetje bruin worden natuurlijk, dus hebben we ongeveer om de (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

1 maart... Het gaat beginnen!

Bericht - 17 maart 2019 om 21:21 uur

1-2 maart 2019

1 maart 2019, het was eindelijk zo ver. Na alle nodige spanning was het vandaag eindelijk de dag dat onze grote reis naar Zuid-Afrika zou beginnen. Dit betekende dat ik deze ochtend nog praktisch mijn hele backpack moest inpakken. Wie mij goed kent, weet dat dit echt niet mijn manier is, maar door alle omstandigheden van de vorige weken was het er gewoon nog niet eerder van gekomen… Uiteindelijk werden Nina en ik rond 4 uur door Clayton naar het vliegveld ‘Zaventem’ in Brussel gebracht. Door alle drukte van de afgelopen weken was er weinig tijd geweest voor het besef dat we echt daadwerkelijk (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie