Avatar Yrina Oelen

Yrina Oelen

GOA hard or GOA home, ja, again!

Bericht - 01 maart 2020 om 13:58 uur

GOA HARD OR GOA HOME, ja, again!

Ik had voor mezelf besloten dat ik niet langer in Mumbai wilde zijn, als Kennedy en Eric er ook niet meer waren. Mumbai was leuk voor een aantal dagen, maar was wat ik met hun gedaan had, en nu was het ook voor mij tijd om verder te gaan. Ik koos er voor om naar Goa te gaan, maar deze keer naar Noord-Goa. Nadat ik me een beetje ingelezen had in m’n Lonely Planet, koos ik er voor om naar Anjuna te gaan. Het boeken van de vlucht was nog niet zo eenvoudig. Ik besloot via Kiwi te boeken, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Mumbai met Eric & Kennedy

Bericht - 01 maart 2020 om 13:58 uur

MUMBAI PARTY

We bereikten inmiddels het laatste weekend dat Kennedy en Eric hier waren. Ze hadden gepland om het laatste weekend naar Mumbai te gaan, en toen ze vroegen of ik mee wilde, hoefde ik me natuurlijk geen moment te bedenken. Vrijdagmiddag vertrokken we met de taxi naar het vliegveld van Mangalore, waarvandaan we zouden vliegen naar Mumbai. Alles verliep voorspoedig, en voor we het wisten, waar we al aanbeland in Mumbai. India heeft zoveel verschillende gezichten! Mumbai is zo anders dan wat we tot nu toe gezien hadden… Wat met name meteen opviel, was dat het immens druk was. De autorit vanaf het vliegveld naar het (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Update over mijn co-schap (2)

Bericht - 01 maart 2020 om 13:57 uur

>UPDATE< Inmiddels zitten mijne eerste 4 weken van moeder en kind erop. En zoals ik al eerder beschreven had, het was niet altijd even makkelijk. Het ging met ups en downs. Er waren dagen dat ik veel leerde, en er waren dagen dat ik in de middaguren al wegsneakte, omdat de dag zo ellendig was. Wat ik wel érg leuk gevonden heb, is dat ik dingen tegengekomen ben hier in India, die zo anders zijn dan in Nederland! Een voorbeeld hiervan is dat er bijvoorbeeld weinig op chlamydia getest wordt (ja, ik zit in de gynaecologie richting), terwijl de symptomen er wel naar zijn. Hierbij wordt vaak (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Hoog bezoek <3

Bericht - 01 maart 2020 om 13:56 uur

Hoog bezoek <3

De tijd was aangekomen dat mama en Roy zouden komen! Ze kwamen in het weekend op de zaterdag aan, terwijl ik nog aan het werk was. Normaal gesproken besteedde er nooit iemand aandacht aan me op de poli’s, dus ik hoopte een beetje op tijd weg te kunnen gaan. Juist deze keer, werd ik door iemand meegenomen, die me zoveel uitlegde! Ik wist dat mam en Roy toch nog even gingen slapen, dus ik besloot wat langer te blijven. Na mijn co-schap heb ik ze opgepikt, en meegenomen naar Malpé beach. Ik heb ze laten ervaren hoe het voor me geweest is om de (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

TOWARS IN GOA!

Bericht - 01 maart 2020 om 13:55 uur

TOWERS IN GOA!

Vrijdag gingen we dan op weg naar Goa! Ik was superblij dat ik de vrijdagmiddag en zaterdag ochtend vrij gekregen had, en keek super uit naar dit weekend. Kennedy en Eric hadden zowel mijn tickets geboekt, als het appartement uitgezocht, dus erg voorbereid voelde ik me niet. Maar dat is misschien wel één van de belangrijkste dingen die ik hier geleerd heb. Soms een stapje terug te nemen, de touwtjes een beetje laten vieren, en even niet over álles controle te hebben. Het station in Udupi was weer overwhelming. Niet dat het station zelf zo groot was, maar de vele aandacht die we kregen van (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Update over mijn co-schap!

Bericht - 12 februari 2020 om 06:53 uur

Update over mijn co-schap!

En dan maandag, het was zo ver, mijn co-schap zou gaan beginnen! Na een lange periode van vakantie, was ik wel weer klaar om aan de slag te gaan. Dat dit co-schap heel anders zou worden dan de vorige co-schappen, was te verwachten. Maandagochtend vertrok ik vol goede moed, maar ook met de nodige zenuwen, naar het administratief gebouw van de universiteit. Toen ik daar aankwam, zag ik tot mijn grote vreugde ook twee andere studenten zitten. Tot deze tijd was ik nog niet in contact met andere studenten geweest, en ik was hier wel een beetje naar op zoek, aangezien ik hier (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Mijn eerste weekend alleen!

Bericht - 04 februari 2020 om 15:28 uur

Mijn eerste weekend alleen!

Inmiddels heb ik mijn eerste week in het ziekenhuis gehad, en dat betekent een nieuwe blog. Maar voordat ik in het ziekenhuis zou beginnen, had ik eerst nog een weekend vrij voor mezelf staan. Nu mijn pap weg was, moest ik een plan voor alleen mijzelf maken. Inmiddels had ik al het één en ander van India gezien, dus wist ik een beetje wat wel en niet te doen was. Na wat advies gevraagd te hebben aan mijn voorgangers, besloot ik om een dagje naar het strand in Malpe beach te gaan. Het bereiken van Malpe beach, was al een hele ervaring op (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Houseboats in Allepey en de rit naar Mangalore, een wereld aan ervaringen

Bericht - 24 januari 2020 om 16:46 uur

Houseboats in Allepey en de rit naar Mangalore, een wereld aan ervaringen

Vandaag begon de dag met lekker Hollands te gaan fietsen door het dorpje heen. We wilden nog wat kleine dingen halen, maar hadden niet veel tijd, dus de fiets kwam goed van pas! Zoals ik al eerder geschreven had, is het verkeer hier echter dramatisch, maar uiteindelijk hadden we onze angst overwonnen en namen we deel aan het verkeer. Nadat we onze tassen gepakt hadden, gingen we op weg naar de houseboat in Allepey. Deze houseboat zou varen door de backwaters van Allepey. Op de boot aangekomen, bleek dat het een privé boot was voor (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Het paradijs genaamd Munnar!

Bericht - 24 januari 2020 om 15:32 uur

Na een goede nachtrust, werden de spullen weer bij elkaar geraapt, en zijn we richting Munnar gegaan. Munnar stond heel hoog op mijn lijstje, gezien de mooie natuur daar. Echter, vanaf Kochi naar Munnar bleek nog een rit te zijn van een aantal uur met de über. Gelukkig zijn de überdrivers hier blij met alle ritten die ze kunnen krijgen, dus voelde ik me een stukje minder bezwaard vanwege de lange rit. Zo'n 5 uur later, maar waarbij we echt prachtige natuur gezien hebben, kwamen we aan in Munnar. Wat een paradijs. Munnar is echt zó mooi. Het is een plaatsje dat in de bergen ligt, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Van de rustige vroegte in Hoogeveen, naar de chaos in Kochi!

Bericht - 24 januari 2020 om 14:45 uur

Van de rustige vroegte in Hoogeveen, tot het chaotische Kochi

17 januari 2020. Na heel wat moeite en struggles, was het vandaag dan eindelijk zo ver. Mijn reis naar India zou van start gaan. Zo typisch als het voor mij is, moest er de dag voor vertrek nog een hele boel gebeuren. Mijn tas was verre van ingepakt, en ook een aantal benodigdheden waren nog niet in huis. Het resultaat? M’n mam meegesleept het dorp in en de laatste dingen halen. Na een stressvolle dag, kwam ik in de avond aan bij mijn pap. Zo lief als hij is, had hij besloten om de eerste week met mij (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2