Avatar Jos en Wilma

Jos en Wilma

Dag 17, Lacanau (FR)

Bericht - 18 augustus 2017 om 12:51 uur

Zaterdag 12-8-2017.
Vannacht m’n fleecevest al gauw uitgedaan maar toen het afkoelde toch weer aan. De agent zal een paar keer langskomen. Maar buiten dat voelt het sowieso veilig. We liggen lang wakker. 3.00 worden we wakker en zoeken een bosje op. Heb af en toe last van een Royanse mug. Het zal wel niet lekker ruiken hier ;).  Hele dag op de fiets en geen douche in het park. En om de Atlantische oceaan in te springen om te badderen zagen we ook niet zitten.
Tegen half 7 staan we op. Het slapen in een park is een bijzondere ervaring. En heeft ook z'n voordelen. Niet (...)

Lees verder


6 reacties • Plaats een reactie

Dag 16, Royan (FR)

Bericht - 18 augustus 2017 om 12:45 uur

Vrijdag 11-08-2017.
Gister naar bed met lichte hoofdpijn maar sliep eerder dan m’n hoofdpijn. Na een uur slaap werd ik wakker en het leek of ik een hele nacht gehad had. Echter vanmorgen bij het wakker worden leek het of ik maar een uur geslapen had.

6.45 opslaan. Ik ben een halve indiaan. ’S Morgens begin ik met insmeren en daarna afhankelijk van de zon. Gister weinig zon, wel veel wind. Uit ervaring had ik moeten weten dat ik het beste gewoon door moet smeren. Denk er dan niet aan. Ga er vandaag opletten. De ochtend begint meteen met een hele reis naar beneden; vanuit de nok (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 15, Saint d'Angely (FR)

Bericht - 17 augustus 2017 om 22:35 uur

Donderdag 10-08-2017
Vandaag om 6.45 opgestaan. We hadden gister de droger zo volgepropt dat deze uitgehangen werd om verder te drogen. De was vouw ik niet op maar maak er rolletjes van. 7.30 ontbijt: GROTE kom koffie, vers stokbrood en jam. Op z'n Frans. Ze hebben hier geen vaste prijs maar mogen een donatie doen. In de Refugo in Houthem in vragen ze een bijdrage van 10 p/p. Dit houden we ook maar aan. Dit trekt het weer recht met Ibis dag ervoor.


8.30 fietsen we aan. Het miezert licht. Al gauw word het meer en gaan de regen spullen aan. Achter ons word het licht en (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 14, Saint Sauvant (FR)

Bericht - 12 augustus 2017 om 21:18 uur

Woensdag 9-8-2017 We vertrekken vandaag om 9.30. Nog eerst een tampon, of soms timbre vragen bij de receptie. Omdat de ochtend met regen begint m’n windjack aangedaan. Even later komt onze regencape voor het eerst uit de tas en doen we ook onze slofjes aan.

Op de Garmin volgen we de paarse lijn. Soms mooi over de weg, soms ver ernaast en beter te zien hoe meer je inzoomt. De route bestaat uit route punten die hij met elkaar verbind. Garmin ziet het niet zo nauw en kan de paarse lijn door water of een rij huizen leggen. We volgen de paarse lijn dan niet ;). We willen geen natte (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Dag 13, Châtellault (FR)

Bericht - 09 augustus 2017 om 00:29 uur

Dinsdag 9-8-2017
7.17 goede morgen Tours! Nou ja goed het kan hier ook regenen. We zitten tegen een uitgaansgebied en dat was gister te horen! Lekkere vrolijke Franse muziek. Er kwam een flinke bui en daarna was het stil. Wat hebben we geslapen! Nu regent het ook. Als dit zo blijft zal toch echt voor de 1e keer de regencape uit de tas gaan. Regen op zich vind ik niet erg. Maar dat ik onderweg al fietsende geen foto s kan maken wel. Typisch Wilma. M'n foto toestel werkte thuis al niet altijd goed meer. Vooral met in- en uitzoomen liet hij het wel eens afweten. John struinde (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Dag 12, Tours (FR)

Bericht - 08 augustus 2017 om 22:46 uur

Maandag 7-8-2017
6.30 opgestaan. We hebben geen echt ontbijt. We hebben nog een paar energie repen, blikje mais, kidney bonen en kikkererwten. Blikjes zijn over omdat we gisteren onverwacht verse groenten meekregen. Vandaag hebben we niet veel te fietsen. We willen wat van Tours zien. Ook moet Jos naar een arts om de tekenbeet na te kijken. Waarschijnlijk het makkelijkste in een ziekenhuis. We hopen eindelijk een keer vroeg thuis te zijn.
9.30 vertrekken we. Eerst langs een drukke weg. Aan de linkerkant zien we een pad langs water. Jos blijft boven ik ga kijken. Er is een wandelpad van stenen wat steil naar beneden gaat. Dan (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 11, Blois (FR)

Bericht - 07 augustus 2017 om 00:36 uur

Zondag 7-8-2017
6.20 en er komt weer actie. Beiden goed geslapen. Ik heb al verschillende dagen last van m'n rechter knie. Waarom alleen rechts ze moeten beiden klimmen? Ik denk dat ik erachter ben. Links heb ik n voorstandaard. Ik moet n draaiing maken om deze de hele dag door uit te klappen. En dat is heel wat op een dag kan ik je vertellen! De hele dag rondom of op de fiets. Gister ging ik er op letten en toevallig ook minder last. Zou het kunnen zijn dus blijf ik erop letten.

Gister hele dag in korte broek gefietst. Gister uitgewassen en was benieuwd of deze al (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Dag 10, Chevilly (FR)

Bericht - 06 augustus 2017 om 22:51 uur

Zaterdag 5-8-2017
6.30 wakker: we hoeven geen wekker te zetten. Heeel goed geslapen zodat we vroeg konden vertrekken, wat we meestal tijdens onze fietstochten doen. In UK hebben we het wel ns heel bont gemaakt. Maar ja, als we toen ons schema niet aangehouden hadden zaten we er nog. De boot van Harrich naar Hoek van Holland die geboekt was wacht echt niet op ons.

Welke broek ga ik aan doen? Het ziet er een beetje bewolkt uit maar dat is elke dag. Mocht het de afgeritste lange worden kan ik later op de dag nog wisselen. M'n broeks pijpen hebben al vele dagen geen daglicht meer gezien.
Das ook (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 9, Avrainville, [Parijs] (FR)

Bericht - 06 augustus 2017 om 02:04 uur

Vrijdag 4-8-2017
Vanmorgen 6.30 opgestaan. Ik heb goed geslapen en Jos redelijk. Eten in een oude eetzaal. Een jeugdherberg is een trechter van de wereld. Mensen op doorreis overnachten hier. Te voet, per fiets, auto en trein. Het gaat heel vredig samen en er hangt een saamhorige sfeer.
Vanmorgen eerst het Louvre en omgeving verkend. Koffie en heerlijke wilde perzik bij de Pyramide genuttigd. Arc de Triomph  gezien en over de Champs-Élysées gefietst. Dan Parijs uit. Dat was maar 20 km, maar in de drukte met tig stoplichten gaat niet zo snel als de andere kilometers.

In Parijs staat geen mais en intussen is de nood hoog. (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Dag 8, Parijs (FR)

Bericht - 03 augustus 2017 om 23:55 uur

Hallo allemaal,

Daar is eindelijk het verslag...: )

Gister avond kom ik in mijn broekzak 2 verpakte blokjes nougat tegen. Lekker voor bij de koffie. Veel Effort To Eat voor de marsdames. Zit er een wit steentje in de nougat? Gedachteloos gooi ik het weg. Meteen merk ik dat het geen steentje is maar een stukje tand. Oeps... Het voelt ruw kwetsbaar maar niet gevoelig. Hoop dat het zo blijft!
In de snackbar van de tweede dag heb ik nog een goed advies gekregen voor mijn dikke kleine teen (nieuwe schoenen die niet ingefietst zijn). Het gaf last met lopen. Een Portugees die de zaak met zijn moeder (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2 3