Avatar Jos en Wilma

Jos en Wilma

Status update - 11 september 2017 om 22:57 uur

Vanochtend vroeg vanuit Santiago naar Brussel gevlogen. De fietsen weer in elkaar zetten was nog een hele opgave... Nu via Maastricht onze laatste kilometers!

Status update - 11 september 2017 om 22:49 uur

Vanuit Santiago zijn we doorgefietst naar Cape Finisterre (betekend einde vd wereld), een schiereiland aan Atlantische westkust. Daarna weer terug naar Santiago

Status update - 03 september 2017 om 23:14 uur

Het voelt nog een beetje onwerkelijk maar na 6 weken fietsen zijn we vandaag aangekomen in Santiago de Compostella!!!
(De dagverslagen volgen nog).

Dag 33, Santa Catalina de Somoza (SP)

Bericht - 31 augustus 2017 om 22:33 uur

Maandag 28 augustus 2017
We worden wakker van Guus Meeuwis. Maar het dondert nu alleen. Wat een gerommel in de bergen! Om 7.00 moeten we ontbijten. Het is maar heel petit; een klein stukje stokbrood, kuipje jam en boter. Verder koffie en jus. Als ik mijn fiets opgezadeld heb en de poort uitloop heb ik het als verbruikt. Tegen 8 uur zitten we op de fiets. Een oudere man wijst dat wij de andere kant uit moeten. Doen wij mooi niet, dat is vast het pad van de wandelaars.

Ik ben altijd onderweg wat met de Garmin aan het spelen. Nu we weer op route zitten (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Dag 32, Villar de Mazarife (SP)

Bericht - 31 augustus 2017 om 21:02 uur

Zondag 27 augustus 2017
De ochtend begint redelijk vlak, met eerst een lichte steiging waarna we daarna een langer stuk een lichte daling. Na het plaatsje Mansilla de las Mulas nemen de wandelaars de drukke N601 naar Leôn. Wij fietsen veiliger een ommetje onderlangs zoals Clemens in het boekje heeft staan. We komen door vriendelijke dorpjes in de El Páramo streek.
In deze streek zeggen we niet meer Buenos Dias enz, maar Ola. Dit is net als hallo en kun je de hele dag gebruiken. Er staat n man z'n motor schoon te spuiten. "Ola"! En ja hoor, Ola terug. Nog geen 10 m verder denkt Jos een (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 31, Bercianos del Real Camino (ES)

Bericht - 31 augustus 2017 om 20:09 uur

Zaterdag 26 augustus 2017
6.15 gaat het grote licht aan in de alberge, opstaan! We ontbijten, zadelen de fietsen op en om 7.40 fietsen we weg. Wat is het koud. Heb zoals altijd korte broek aan. En m’n vest. Maar waar is m'n windjack? In een alberge haal ik alles van de fiets en hup hup in een tas. Welke ook alweer. Fiets zo aan maar al gauw pak ik m'n fleece. Dat warmt even op. De zon komt op maar moet moeite doen de koude te verdrijven. De zon wint al gauw en ik fiets weer in m'n hemd.
We komen al snel in Carrisson (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Dag 30, Fromista (SP)

Bericht - 31 augustus 2017 om 19:34 uur

Vrijdag 25 augustus 2017
We hebben prima geslapen. Om 7.00 uur staan we op, we ontbijten (voor €2,20 p.p.) en zitten 8.30 op de fiets. Ipv 70 km hebben we er vandaag nog maar 46.6 te gaan. Dit kan ik zien wanneer we weer op de route zitten. Ik zet dan de Garmin aan en activeer het kompas. Lange leve de man die de Garmin uit gevonden heeft! Hier in het grote Spanje, meestal ver buiten de kom is de werkelijke weg soms wel een meter of meer links of rechts dan waar de Garmin aangeeft. We fietsen dan door water, velden of bos. Er zijn bergen (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 29, Estepar (SP)

Bericht - 31 augustus 2017 om 00:47 uur

Donderdag 24 augustus 2017
Om 7.10 opstaan. We hebben heerlijk geslapen. We kunnen pas om 8 uur ontbijten dus hebben de tijd om de dag voor te bereiden. Cruesli bij het ontbijt.
We zitten om 9.00 op de fiets. We dalen licht en het lijk alsof we een E-Bike hebben; alleen zitten, wat sturen en heel veel rond blieken. Constant rond de 20 km/u. Het gaat zelfs zo snel dat we vergeten de route te volgen. “Hè, Jos we zijn van de paarse lijn af!” We gaan 1.1 km terug en zitten weer goed. Daarna wordt het wel werken. Niet hoog maar nog niet zo steil (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Dag 28, Arlanzon (SP)

Bericht - 31 augustus 2017 om 00:10 uur

Woensdag 23 aug
Als je in het gastenverblijf van de kerk slaapt hoor je de klok vaak luiden maar weet nog steeds niet waar de klepel hangt. Naast het luiden was er bij tijd en wijlen gesnurk en geroggel te horen. Toch prima geslapen. Als je naar moe bent!
In de ochtend wordt er vroeg gerommeld, onze wekker ;). We gaan eerst ontbijten zodat we de paar die nog slapen niet wakker maken. Daarna, als het licht is pakken we onze spullen in. Ook hier een vrijwillige donatie.

Ruim voor 8 uur zitten we op de fiets. Willem fietst ook mee, het bleek inderdaad zijn fiets te zijn. (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag 27, Grañón (SP)

Bericht - 30 augustus 2017 om 23:43 uur

Dinsdag 22-08-2017
We zijn bijna bij onze slaapplek als m’n moeder belt. Ik sta al stil omdat ik op Jos aan het wachten ben. “Kom mam, dan mag je mee naar boven lopen”. “Is het steil?” vraagt ze, ze hoort dat ik moe wordt. M'n moeder heeft meer conditie dan ik als ze met mij boven is. Ze heeft ze nog lucht genoeg. Doe iedereen maar de groeten, we gaan nu de Garmin volgen en hopen een slaapplek te vinden.

We willen in Grañón, bij de kerk slapen. Hier hebben Ans en Jan (verkort tot Jans in mijn verslag en Garmin) ook geslapen tijdens hun wandeltocht. Geurts genaamd Toon kent (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie
Pagina: 1 2 3 4 5