Avatar 173a Veva

173a Veva

Dag 5 Gambia

Geplaatst op 09 februari 2019 om 11:43 uurDag 5:

We hebben de avond van te voren nog even met ons groepje afgesproken wat we nog gingen doen en of we nog meer spullen nodig hadden. En we hadden twee jongens van de andere school gevraagd die daar al klaar waren met de meubels die zij daar gingen repareren, of ze ons konden helpen op de basisschool.

We zaten om 07:30 aan het ontbijt toen zijn we daarna met de twee verschillende groepen naar de scholen gegaan. Eenmaal aangekomen bij de basisschool hebben we meteen de rest van alle kapotte meubels uit het lokaal gehaald en gesorteerd. Waar we echt niks meer aan hadden hebben we apart gezet van hetgeen we nog konden repareren. Toen we daar klaar mee waren zijn we op het schoolplein rond gaan kijken of er nog andere dingen te repareren viel en of we misschien nog speelatributen konden maken voor de kinderen om te spelen. We hebben bedacht om nog twee schommels te maken van autobanden en om doelpalen te maken voor op het voetbalveldje. Bij de lokalen ligt bij de 1 nu de vloer er helemaal in en aan het andere lokaal wordt nu de eerste hand gelegd.

Op de andere locatie is de groentetuin verder uitgebreid. En 1 lokaal is bijna helemaal afgeschilderd.

Na het werken aan de scholen zijn we terug naar de compound gegaan om te lunchen, waar we kregen te horen dat we er een ‘traditionele avond’ op het programma stond, daar waren we heel benieuwd naar. Daarna hadden we vrije tijd en hebben we beetje spelletjes met elkaar gespeeld en sterke verhalen verteld. 

Om 18:00 hadden we een ludieke sportles van 3 jongens uit de klas. Die moesten een lesje geven voor een vak van school ‘keuzedeel sport’. Na het avondeten gingen we allemaal rond het kampvuur zitten en kregen we te horen dat een Zweedse jongedame een paar liedjes ging zingen en dansen met locals. Het was een erg gezellig avond en heel leuk om te zien. 

Eenmaal klaar op de compound hebben we besloten nog eventjes het centrum te bezoeken. Dit was ook erg geslaagd en zijn bij een barretje wat gaan drinken.

Geef vevaforgambia een extra fijne vakantie cadeau!

vevaforgambia gebruikt VolgMijnReis.nl gratis om reizen bij te houden. Met een betaald kan vevaforgambia meer foto's plaatsen en meer uit een reis en dit reisblog halen! Klik hier voor meer informatie.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie