Avatar 173a Veva

173a Veva

Dag 14 Gambia

Bericht - 17 februari 2019 om 23:08 uur

Hallo allemaal,


Na een zware maar leuke avond is iedereen wakker geworden en zijn we begonnen aan ons ontbijt om 11:30. Vandaag staan er geen dingen op de planning, rustig dagje dus. Een klein groepje is in de middag naar de markt gegaan om de laatste souveniertjes voor het thuis front te halen. De andere helft is naar het kasumai beach hotel geweest. Iedereen ligt lekker in de zon om toch nog bij te kleuren en is ondertussen veel eten aan het bestellen. Naast het lekkere eten en de goede service van het hotel hadden we grote golven van de (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 13 Gambia

Bericht - 17 februari 2019 om 22:23 uur

Vandaag hadden we een rustig dagje, eerst zijn we met de boot door de mangrove geweest. Daar zijn we eigenlijk de hele dag mee bezig geweest verder zijn we lekker uit geweest op de strip van Gambia. We zijn met de groep eerst bij de griek wezen eten daarna zijn we met een groep naar de moonroof bar geweest daar hebben we nog een klein sapje gedaan voordat we naar de echte club gingen. We zijn tot in de late avond uren doorgegaan met feesten en zijn sommige soldaten gesneuveld. Hierbij is ons gambia project goed afgerond.
2 reactiesPlaats een reactie

Dag 12 Gambia

Bericht - 16 februari 2019 om 12:51 uur

Dag 12 Gambia


Vanmorgen zijn wij de dag gestart met het openen van de high school in tujering. Na een ceremonie kregen wij een t-shirt met daarop het logo van de school als dank voor ons werk. Aansluitend gingen wij het lokaal en daarna de tuin openen.


Hierna zijn wij doorgereden naar Tanji om bij de lokalen de laatste puntjes op de “i” te zetten voor de opening om 3 uur! Toen het eindelijk 3 uur was en iedereen klaar was voor de opening, kregen wij helaas te horen dat de opening dinsdag pas zou zijn. 


Daarentegen hebben wij een enorm gave ervaring (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

DAG 11 GAMBIA

Bericht - 15 februari 2019 om 09:08 uur

het is donderdag 14 februari en vandaag zijn alle werkzaamheden afgerond ( op 1 lokaal na) in 1 lokaal op de basis school hebben de kinderen hun hand afdruk op de muur gezet en hebben we de laatste plekjes die nog niet mooi waren op de vloer nog even strak gemaakt. Toen de helft van onze klas klaar was en de helft nog aan het schilderen was, is er veel gespeeld met de kinderen op school, stoeien en voetballen. Na de werkdag hebben we geluncht en zijn we doorgegaan naar het strand. Hier hebben we eerst een aantal uurtjes (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 10

Bericht - 13 februari 2019 om 23:18 uur

Dag 13 februari Ook deze dag begon met de mannen aan het ontbijt om ook deze dag weer progressie te maken. Helaas zijn er een aantal verzwakt door het verschil in klimaat, eten en omstandigheden. Vandaag hebben we de werkzaamheden in het klaslokaal op de middelbare school afgerond en zijn de laatste lui gaan helpen op de basisschool waar je overlopen word door spelende nieuwsgierige kinderen die maar al te graag een minty (snoepje) lusten. Op de basisschool zijn er in de verschillende lokalen progressie gemaakt en om het lokaal ook iets eigen van de kinderen te maken, hebben de kinderen zelf hun (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 9 Gambia

Bericht - 12 februari 2019 om 16:50 uur

Dag 9 Gambia,

Vandaag begon de dag vervelend, het aantal zieken is toegenomen. Toen dit gemeld was zijn wij met een kleiner clubje aan de gang gegaan. Dit betekende dat wij harder moesten werken dan normaal. Gelukkig hebben wij dat allemaal gedaan en ligt nu ook in het andere lokaal de vloer er in! De Lokalen op de hogere school zijn ook klaar en hoeven alleen nog schoon gemaakt te worden. Er is dus echt hard gewerkt en vooruitgang geboekt. Een aantal studenten zijn nu naar de serekunda market, een ander deel heeft besloten om te relaxen op  de compound. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 8 Gambia

Bericht - 11 februari 2019 om 22:57 uur

Vandaag zijn we in ons lokaal begonnen met de vloer, hiervoor hadden wij een lokale specialist ganaamd Aichu die ons helpt met het leggen voor de vloeren. De vloer ligt er nu voor meer dan de helft in en het ziet er goed uit. Toen we klaar waren met werken zijn we terug gegaan naar de compound voor de lunch. Aansluitend zijn een aantal mensen naar het strand geweest en een aantal mensen zijn boodschappen wezen doen. Toen iedereen terug was zijn we ons gereed gaan maken voor de sport. We moesten vandaag om half 7 klaar staan voor (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 7 Gambia

Bericht - 10 februari 2019 om 22:50 uur

Hallo allemaal,
Gisteren hebben wij de dag goed afgesloten met een paar lekkere drankjes. Daarom mochten wij zondag ochtend wat langer in het nestje blijven liggen, lekker uitslapen dus!  Na dat iedereen de weg naar de eet tafel had gevonden waren wij de ochtend goed begonnen met een lekker ontbijt. Tijdens het ontbijt kregen wij te horen dat we de hele dag vrij in beweging waren. Vervolgens is iedereen snel in overleg gegaan en kwamen we tot de conclusie dat we lekker een strand dagje gingen doen. Maar dat ging niet geheel zonder obstakels. Toen wij ready stonden om te gaan (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 6 Gambia

Bericht - 09 februari 2019 om 20:30 uur

Dag 6 Gambia 


Vandaag is het zaterdag en staat er niks bijzonders op de planning. De wachtmeester Biemans, meneer ten hopen en van de Bos zijn vroeg opgestaan voor tv opnames. De rest van de groep kreeg bericht dat iedereen z’n eigen gang mag gaan en de buurt mag gaan verkennen. 


De compound van Franco heeft met z’n alle besproken dat we een busje gingen huren van de compound om zo de locale grote markt (serekunda mark) te bezoeken, daar aangekomen schrokken we van de drukte en aandacht die de mensen aan ons gaven. Bij elk kraampje werden we (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 5 Gambia

Bericht - 09 februari 2019 om 11:43 uur

Dag 5:


We hebben de avond van te voren nog even met ons groepje afgesproken wat we nog gingen doen en of we nog meer spullen nodig hadden. En we hadden twee jongens van de andere school gevraagd die daar al klaar waren met de meubels die zij daar gingen repareren, of ze ons konden helpen op de basisschool.


We zaten om 07:30 aan het ontbijt toen zijn we daarna met de twee verschillende groepen naar de scholen gegaan. Eenmaal aangekomen bij de basisschool hebben we meteen de rest van alle kapotte meubels uit het lokaal gehaald en gesorteerd. Waar we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2