Avatar Annet en Ria

Annet en Ria

Terug in ons koude kikkerlandje: een nabeschouwing

Bericht - 29 december 2019 om 15:07 uur

Na een vermoeiende, lange reis hebben we de Nederlandse bodem weer aangetikt. Wat is het verdraaide koud, het scheelt maar 25 graden, brrrr......
Nog even spannende momenten bij de bagageband, want Ria haar backpack was er al even en Annet haar ingesealde pakketje (het condoompje) liet maar op zich wachten. Ria werd omgeroepen en waar we eerst liepen te geiten vanwege de smokkelwaar (3 flessen arrack en elephant apple), werd het nu serieus. Maar wat bleek: het condoompje van Annet was achtergebleven in Doha. We hadden daar een hele snelle overstap en waarschijnlijk zat Annet haar condoompje in een andere (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Richting Negombo via Wadduwa

Bericht - 25 december 2019 om 23:31 uur

Midden in de nacht hier, we wachten op het boarden op Bandaraike airport. Zo richting Doha, overstap van 50 minuten naar Amsterdam. Spannend;-) Na Mirissa zijn we via een tussenstop van één nacht richting Negombo gereden, waar we de tuk in zouden leveren en nog twee nachtjes konden bijkomen van als onze avonturen. Zoals gezegd: tussenstop in Wadduwa, waar we na een paar keer verkeerd te zijn gestuurd door Google Maps, een nachtje vlakbij het strand verbleven. Het strand aan deze kant van Sri Lanka is door de Tsunami geraakt en dat was tijdens de rit naar Wadduwa (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dagje Galle fort en Kookworkshop

Bericht - 22 december 2019 om 03:25 uur

Vandaag weer vroeg wakker...(uitslapen gaat niet lukken hier). Na gisteren een hele dag regen te hebben gehad, schijnt vandaag de zon weer en het is gelijk behoorlijk warm. Dus het besluit genomen om toch nog naar Galle fort te gaan omdat we dat gisteren vanwege de regen hadden over geslagen en het is maar een uurtje tukken. In Galle aangekomen was het echt heet. Zelfs de wind van zee af was warm. Bijzonder om te zien dat de Nederlanders dit fort (een compleet dorp) in de jaren 1700 hebben gebouwd en het heeft Galle zelfs met de Tsunami (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Woodcarving experience in Galle

Bericht - 20 december 2019 om 17:17 uur

Zes uur deze ochtend ging de wekker. We hadden een stukje rijden voor de boeg. Op het programma hadden we een ontmoeting met een lokale familie in de omgeving van Galle die zich al meerdere generaties hadden in houtsnijwerk. We bezochten deze familie en werden de volgende uren door een klein dorpje geleid waar zo'n 200 houtsnijders deze ambacht beoefenen. Iedere familie hadden zo hun eigen specialisme, de één maakte olifanten, een ander traditionele vissersmannen enzovoort. Je kunt al hun werk kopen in de winkels waar de toeristen komen, of in de export, waar er goed geld (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Van de rust naar de drukte...

Bericht - 19 december 2019 om 18:52 uur

Na weer heerlijk te hebben geslapen in ons bungalowtje werd het tijd om ons laatste ontbijt bij onze gastvrije familie te nuttigen....onderweg naar mama's kitchen liepen we langs ons tukje en die werd door de eigenaar nog even van binnen en buiten schoongemaakt.(moeten we weg??????????) Na het ontbijt op pad gegaan met een tros bananen (olifanten afleidings materiaal) deze 2 mangofriends (zo noemde mama ons) kwamen natuurlijk olifanten op de weg tegen, die we best handig hebben weten te passeren (Annet werd gierig met de bananen ze was aan het inschatten of ze wel trek hadden in een banaan (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Buttala en Yala National Park

Bericht - 16 december 2019 om 17:29 uur

Gisteren van uit Ella vertrokken richting Buttala, weer dwars door de bergen heen naar beneden (scheelt enorm in de benzine) Na weer veel mooie dingen te hebben gezien kwamen we onderweg in het plaatsje Buduruwagala waar we bij de boedistische tempel van Welawaya kwamen. Dit is een tempel dat uitgehouwen rotsreliëffen heeft. Het is nog niet zo toeristisch, maar zeker de moeite waard om te kijken. Hierna verder gereden naar Buttala en aangekomen bij ons volgende slaap adres, een bungalowtje aan de rand van Yala park (jungle) waar we onthaald werden door een fijne Sri Lankaanse familie. S'avonds heerlijk (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dagje toerist uithangen rond Ella

Bericht - 14 december 2019 om 12:02 uur

Bijzondere bedden hier. Met de hand gemaakt en van goed hout. Zelfs de bedbodems zijn houten planken, met een dun matrasje... We misten nog net de spijkers. Beetje hard geslapen dus maar wel goed, wekker heb je hier niet nodig want om 06.50 uur gaat de trein rijden met heel wat getoeter. Dus op tijd opgestaan met een bakkie koffie en even later een lekker Sri Lankaans ontbijt. We hadden een programma voor vandaag gemaakt om eerst naar nine arches bridge te gaan, daarna little adam's peak en als laatste Ravana waterfalls....... Nahh daar kwam niet veel van terecht..... (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Treinend naar Ella

Bericht - 13 december 2019 om 18:38 uur

Vanmorgen lekker op tijd opgestaan en om 8 uur aan het ontbijt. We hadden daarna nog twee uur over om onze backpacks weer in te pakken. Om half elf vertrokken richting Nanu Oma, het treinstation, waar een medewerker van tuk tuk verhuurder op ons stond te wachten. Hij ging onze tuk naar Ella te rijden, zodat wij met de trein konden. Onze trein zou om 12.35 uur vertrekken (dit zijn Sri Lankaanse tijden blijkt), maar hij vertrok pas om half twee. En heel frappant, niemand die klaagde over de vertraging, goh! Onze volledige treinreis hadden we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dagje Nuwara Eliya

Bericht - 12 december 2019 om 17:21 uur

Vanochtend ervaren hoe ze koffie drinken in Sri Lanka. Vooral niet roeren en niet alles opdrinken... een hoop drab onderin. Maar verder prima ontbijt om de dag mee te beginnen. Op de agenda stonden treinticket, een theeplantage en een waterval. De treintickets zonder veel moeite gekocht (600 roepies (€2,75) voor 2 gereserveerde plekken voor een rit van 3 uur... johhh! Een rondleiding in een authentieke theefabriek gehad, om vervolgens zelf te proeven en daarna een poging gedaan een waterval te bezoeken. Dit ging niet zonder slag of stoot. Google Maps stuurde ons een route die aanvankelijk redelijk te doen bleek. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Trip naar Nuwara Eliya

Bericht - 12 december 2019 om 06:07 uur

Ons tukje had wat problemen met het schakelen ging heel zwaar of klapte gewoon uit de versnelling, nahhh dat rijdt niet fijn, bij aankomst van onze slaapplaats bood de zoon van de eigenaar aan om dit voor ons na te kijken en hij heeft het gefixt, echt onze held van de dag want om met een half gebakken versnellingsbak de bergen naar Nuwara eliya in te gaan was geen optie en dit scheelde een garage bezoek. Na wel een heel luxe ontbijt zijn we vertrokken naar Nuwara Eliya. Onderweg een tussenstop gemaakt bij de koninklijke botanische tuinen. Tuk met backpacks (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2