Avatar Tjarda  Pannevis

Tjarda Pannevis

Dag 8 De wespensteek

Vastgezet bericht Status update - 04 augustus 2019 om uur

Dag 8 De wespensteek

Vandaag pas om 0830 naar beneden gegaan voor het ontbijt! Heerlijk.... 
We starten elke dag super rustig op. No stress.... lekker relaxen! 
Rond 12.00 zijn we met de auto op pad gegaan. Ik wilde eerst naar Falkenberg rijden (40 minuten rijden ongeveer) maar onderweg kwamen we weer een heel bijzonder plekje tegen. Nou ja..... je moest er wel de verharde weg voor af en dan lag het plekje ergens middenin de bossen aan een meer. Weer zooooooo magisch mooi!
We hadden een grote tas mee genomen met allemaal spullen voor onze picknick. Alles was uitgestald.... bikini’s waren uiteraard weer mee en ander zwemgerei. 
Eerst lekker eten en dan plonsen in het meer.
Helaas liep dat iets anders af..... Flin werd 2 minuten na het maken van deze foto geprikt tussen haar vingers door een wesp. Wat zijn het toch een vreselijke beesten! 
Ze hebben echt onze picknick verpest want er leken er steeds meer bij de komen. Flin had vreselijk veel pijn en bleef maar huilen. Liv en Kess waren ook helemaal panisch als er weer een wesp hun kant op kwam vliegen. Ze zijn nog wel even in het meer wezen zwemmen maar er zat uiteindelijk niets anders op dan dit ongelofelijk mooie plekje te verlaten.
terug naar ons huisje. Even bijkomen voor Flin van de schrik. Dan thuis maar wat eten. 
Rond 16.30 zijn we de auto weer in gestapt. Op zoek naar nog zo’n mooi plekje.
Na een tijdje onverharde wegen bereden te hebben was ik er wel een beetje zat van...(vraag mij ook af of de auto dit wel prettig vind?
Dus uiteindelijk weer beland op het mooie plekje van gister. Daar hebben de meiden heerlijk gezwommen ennnn.... geen wesp te bekennen! Jippie.
Thuis heb ik weer lekker pannenkoeken voor de meiden gebakken en om 21.30 was het pas stil.. poeh he.... dit ging niet heel gemakkelijk helaas....
Morgen ochtend vertrekken we na het ontbijt naar Gothenburg om Ruben van het vliegveld op te halen.
Dit waren mijn 8 dagen met de meiden alleen. 
Mijn avontuur... ik ben super trots en ik vond het fantastisch! Af en toe wel echt aanpoten met die 3 druktemakers maar al met al heb ik echt een geweldig gave week gehad! 
Tot 11 augustus zitten we nog lekker in Zweden maar mijn blog houd nu op. Bedankt voor het lezen allemaal. Dikke kus, Tjar :)

Dag 7 De omgeving verkennen

Status update - 03 augustus 2019 om 20:42 uur

Dag 7 De omgeving verkennen

Vandaag zijn we heerlijk relaxt opgestart.... uitgebreid ontbeten... gedoucht en lekker gerommeld in het huisje met een heerlijk muziekje op de achtergrond. Lekker in het zonnetje gelegen, geluncht en pas na de lunch zijn wij op pad gegaan. We moesten in ieder geval wat boodschapjes halen. Dichtstbijzijnde supermarkt die open was, was 25 minuten rijden!
We zijn halverwege eerst gestopt bij het meer van Fegen, vlakbij ons huisje. WoW dat was een spectaculair mooi plekje met een prachtig uitzicht.
Daarna zijn we boodschapjes gaan doen en op de terug weg kwamen we langs het Jansbergssjön meer. Daar was een prachtig natuurreservaat. Geen kip te zien... Het was net alsof wij eventjes alleen op de wereld waren.  Flin liep daar lekker in haar blootje rond en ook Liv is met haar blote kont het meer in gesprongen. Ze bezeerde zich alleen aan haar buik waardoor ze dus gelijk weer was genezen van de duik in het meer. 
Kess vond het een beetje te spannend dus die bleef samen met Flin (en mama) op de vlonder staan. Even lekker genieten daar. 
Vanavond hebben we lekker (weer) pizza gegeten en om 21.00 lagen de meiden plat en was het stil. 
Morgen willen we ergens op een mooi plekje picknicken.
Fijn avondje !  Dag 6 Chill dagje Fegen

Status update - 02 augustus 2019 om 20:40 uur

Dag 6 Chil dagje Fegen

Zoals ik gister al zei zouden we vandaag lekker gaan chillen met de billen... Dat is goed gelukt. 07.30 was iedereen wakker. Ik werd zo gelukkig wakker vanmorgen.... heerlijk vast geslapen ( eindelijk weer eens). Ik kwam beneden en zette een lekker pruttelpotje koffie voor mijzelf. Ik hoorde dat gepruttel en rook de geur van verse koffie terwijl ik de tafel aan het dekken was voor het ontbijt. De kids waren alweer bij de paarden om ze goedemorgen te zeggen. Haha!
Na het ontbijt had ik een lekker muziekje aangezet, tweede kopje koffie ingeschonken en ik had gelijk het afwasje weg gewerkt. Ook zo iets grappigs.... nooit geweten dat afwassen zo ontspannend was. Of is dit alleen op vakantie zo?! Vast. 
De meiden waren ondertussen bezig met het verzorgen van de paarden.. enig om te zien.
Dit is echt een ultiem vakantie gevoel. 
Ik kon in alle rust lekker douchen... perfect.
De zon begon te schijnen en ik ben na de douche zo in mijn relax stoel gestrand met een tijdschrift. 
S’middags heb ik lekker een uurtje met Flin samen geslapen, echt lekker bijtanken. 
De rest van de dag heerlijk in de zon gelegen.

Aan het einde van de middag gingen we een stukje wandelen. Het was nog zo warm dus; bikini’s aan, handdoeken mee en opweg naar het meer. Strak blauwe lucht... 

Ineens voelde ik een paar druppeltjes en al gauw werd dat wat meer. Maar ja... we waren al een kwartier aan het wandelen. Van het ene op het andere moment kwam de regen met bakken uit de lucht vallen. De meiden raakte eventjes in paniek maar ik stelde ze gerust. “Het is super warm en het regent, hoe grappig is dat???? Laten we met zn allen de regendans doen!” Toen was het oké. We zijn snel terug gerend in de regen. Ik heb mij rotgelachen..... alles was doorweekt!!  Bizar... zo hard ... en zo ineens!
Van een strak blauwe zonnige dag naar dit. 
De meiden waren zich nog helemaal aan het bekommeren om de paarden...”mam, de paarden moeten echt naar binnen want die zijn zeiknat”
Hihi. Ik heb de meiden bij thuiskomst lekker onder de warme douche gezet.
Gelukkig duurde de extreme bui maar even. Toen konden de meiden weer naar hun 2 paardenvriendjes Freya en Ylja.
Ik heb vanavond lekker worteltjes gekookt met gebakken aardappels en een schnitzeltje, onder het genot van het nummertje van de jeugd van tegenwoordig “schnitzel”. De meiden kunnen daar een heel leuk dansje op. Dat was een mooi moment haha wat een gekkerds! Ik was van plan om ze een beetje op tijd naar bed te brengen en dat was redelijk goed gelukt.... zelfs nog boekjes gelezen met ze. Maar de dames zijn nog zo druk dat het nu nog steeds niet stil is. (21.10)
Flin is nog aan het zingen hoor ik... 
Morgen schijnt het weer super warm te worden dus dan doen wij een 2de poging tot het bereiken van het meer... hopelijk dan zonder hevige bui. Lekker plonsen met de meiden :)
Slaap wel voor straks lieve lezers!Dag 5 Fegen!

Status update - 01 augustus 2019 om 21:39 uur

Dag 5 Fegen

Vannacht heeft iedereen weer heerlijk geslapen. Om 08.15 werden we allemaal wakker.
Onze gastvrouw had samen met de kids de ontbijttafel gedekt en daar aten wij met z’n vijven. Hartstikke leuk. 
Het regende vanmorgen onwijs in Kopenhagen dus daar ging mijn plan bijna. 
Gelukkig klaarde het al snel op. We hadden een parkeerticket gekregen voor de hele dag van onze gastvrouw, zo aardig. We hebben echt een ontzettend leuk en warm verblijf bij haar gehad!
Om een uur of 10.30 zijn wij Kopenhagen in gelopen ( het was nog best een aardig stuk lopen).
Ik wilde eigenlijk naar Nyhavn lopen maar daar zijn wij helaas niet beland.
We hebben een taartje gegeten, wat gedronken en we hebben gekeken in de City hall van Kopenhagen.  
Daarna zijn we toch maar terug gelopen anders zouden we wel heel laat aankomen in Fegen. 
Eindelijk aangekomen bij de auto... pff dat was misschien geen super goed plan van Tjarda..
Kids uitgeteld, dus Flin viel direct in slaap. 
Al snel reden we over de prachtige Sontbrug van Kopenhagen naar Mälmo. Het regende wel behoorlijk dus dat was jammer van het beeld.
En ja ja.... toen waren wij ineens in Zweden!
Heerlijk relaxt rijden in Zweden trouwens. Het was onwijs rustig op de weg. Na een uurtje rijden hadden we een grote Lidl gevonden waar we gelijk de grote boodschappen hebben ingeslagen voor de komende week. Tjah, je weet niet of je nog meer gaat tegenkomen qua supermarkten. En dat was maar goed ook want inderdaad.... vlak na onze stop reden wij de snelweg af en kwamen we echt in de middle of nowhere terecht. Wel super mooi hoor. Alles groen.... echt prachtig. 
En toen, rond 17.30 arriveerde wij in Fegen!
Ik ben zo mega trots op mijzelf. Ik heb dit gewoon ff geflikt met mijn meiden!

Het huisje is echt ongelofelijk fijn. Ik voel mij zo sterk en gelukkig op deze plek. Even weg van alle reuring. 
De meiden zijn ook super happy met deze plek. Er zijn 2 paarden dus blijer kun je ze niet maken. 
Ze mogen ook gewoon bij de paarden komen om ze te aaien. 
Liv en Kess hebben hun paarden al uitgekozen. Haha! “ Mam, die met de vlekjes is van Kess en het paard dat helemaal zwart is is van mij”.
Enig toch???
Ik heb op mijn gemakje lekker alles uitgepakt en ingeruimd en daarna heb ik pasta gemaakt... mmmm echt lekker! We hadden allemaal honger. 
De meiden waren zo blij dat ik ze nu pas (21.30) plat heb. 
Wat een top dagje was dit weer... 
Morgen lekker de hele dag chillen met de billen....
 

Dag 4 Kopenhagen

Status update - 31 juli 2019 om 20:34 uur

Dag 4 Kopenhagen

Vanmorgen rond 08.00 werd iedereen wakker. 
Goed nachtje gehad weer... jippie!
Ik hoorde de meiden al een beetje rommelen en Kess kwam mijn kamer al helemaal aangekleed binnengelopen.
”Liv heeft de tassen al ingeplakt mam” Whoe wat een scheetjes, zo lief! 
Ik was mijn spullen aan het inpakken en toen kwam Liv na 5 minuten de kamer ingelopen. “Mam, ik heb de tafel voor het ontbijt gedekt”.
Wat een verrassing! 
Ik had nog wat eitjes gekookt en rond 10.00 vertrokken wij uit Schönbek. Op weg naar Odense voor de eerste stop.
Wat is dat een ongelofelijk leuke stad! We zijn daar ruim 2 uurtjes gebleven. Kleertjes gekocht voor de meiden, geluncht en gekeken naar een dansoptreden.  Rond 16.00 zijn we verder gereden richting Kopenhagen. En oja....... ik vergeet helemaal te vertellen dat ik alles zonder navigatie gereden heb vanaf dat wij Denemarken inreden! Geen idee waarom ik geen netwerk heb? Ik dacht dat je in de EU gewoon altijd internet had en mijn roaming staat gewoon aan, maar op de één of andere manier heb ik dus geen netwerk. Super irritant. Gelukkig bestaat er WIfi haha. 
Rond 18.00 was ik dan op de plaats van bestemming. 
Deze plek is fantastisch! Midden in het centum.. appartement van 300m2! We slapen wel bij mensen thuis maar we hebben gewoon 2 slaapkamers voor ons zelf. De mensen zijn super gastvrij en ik heb vanavond een super fijn gesprek gehad met de dame die dit (en 5 andere plekken in Kopenhagen verhuurd).
Voor de meiden had ik lekker pannenkoeken gebakken en daarna heb ik ze naar bed gebracht. Ik geniet hier nog even lekker van mijn wijntje en mijn fijne gesprek. Morgen blijven we tot eind van de middag in Kopenhagen. Dan nog 2.5 uur rijden naar onze plek in Zweden. Welterusten!Dag 3 Schönbek

Status update - 30 juli 2019 om 20:04 uur

Dag 3 Schönbek

Zo.... ik zit!
Bij de mc Donalds haha....
We hebben een pittig dagje achter de rug. Vanaf 10.30 ongeveer hebben we in de auto gezeten. Om 18.00 zijn we aangekomen in ons huisje in Schönbek (vlakbij Kiel,Duitsland).  

Vannacht hebben we trouwens allemaal super lekker geslapen!!! Jeeh! 
Liv en ik werden om 07.45 wakker. Kess en Flin om 08.15.
Samen met mijn vader en Caroline hadden we nog even heerlijk ontbeten voordat we de auto instapten.

De autorit is weer super goed gegaan! Af en toe een beetje mot maar ja..... wat wil je??? Ik vond het onwijs meevallen.
Rond 14.30 kwamen wij aan in Hamburg. Daar hebben we even een paar uurtjes rondgehangen. Ijsje  gegeten, geshopt en op een terrasje gezeten. 
Vanaf Hamburg was het nog maar een uurtje rijden. Dat uurtje was wel even pittig. Laatste loodjes wegen zwaar... veel herrie. Maar, geen ruzie. Ze waren gewoon mega druk. Energie over haha. 

Het huisje in Schönbek is echt top! Ligt echt aan de snelweg waardoor we morgen ochtend zo weer verder kunnen. Onwijs groot appartement met 2 mega grote slaapkamers. Heerlijk... weer lekker slapen in een echt bed!

Net boodschapjes gehaald voor het ontbijt morgen en nu zijn de kids lekker aan het uitrazen bij de MC. 
Top dagje :)


Dag 2 Kropswolde

Status update - 29 juli 2019 om 20:26 uur

Dag 2 Kropswolde

Wow.... vannacht was echt een heftig nachtje.... na het akkefietje met mijn oudste dochter dacht ik eindelijk te gaan slapen..
Ik voelde al dat het luchtbed waarop wij lagen steeds zachter werd waardoor Kess steeds dichter bij mij kwam te liggen omdat blijkbaar de grond iets afliep waardoor ze dus naar mij toe rolde. Toen ik uiteindelijk toch in slaap was gevallen en na een paar uurtjes weer wakker werd omdat mijn heup op de grond lag (minder prettig :( ) zag ik dat Liv intussen van het luchtbed was afgerold ( ja inderdaad, die lag op de grond in de voortent) en Kess lag ongeveer op mij. Verbazingwekkend ben ik toch weer snel in slaap gesukkeld en toen werd ik dus om 0645 wakker gemaakt door Liv.... ze was weer net zo boos als gisteravond. Waarom heb je mij van het luchtbed afgeduwd mama. Oke, ik zal jullie alle details besparen maar ik kan jullie vertellen dat het niet erg prettig wakker worden was. Ook niet voor alle andere mensen op de camping. Uiteindelijk hebben wij samen aan de waterkant de ruzie weer bijgelegd en afgesproken dat het de eerste en ook gelijk de laatste keer was deze vakantie. 
Rond 08.30 ben ik samen met de meiden een ontbijtje gaan halen voor ons allemaal. Mmm..
Daarna zijn mijn vader en Caroline even met de meiden naar het dorp geweest. Ze waren best een tijdje weg dus ik heb even lekker relaxt kunnen douchen en toen ben ik buiten in een stoel neergeploft en heb ik even heerlijk geslapen. Even lekker opladen voor morgen.
De rest van de dag weinig gedaan. Kindjes hebben wel lekker gezwommen in het meer. S’avonds gebbqt, meiden gedoucht en toen iedereen lekker plat. Hopen op een lekker nachtje!
Morgen moeten we een flink eind rijden.... op naar Schönbek. 

Dag 1 Bergen-Kropswolde

Status update - 29 juli 2019 om 07:50 uur

Zondag 28-07-2019

Vanmorgen stond ik fris en fruitig op! Gelukkig want normaal gesproken doe ik geen oog dicht als er de volgende dag iets bijzonders op het programma staat.
Ik denk dat het kwam doordat ik de dag ervoor al zo goed als alles had ingepakt. Dat gaf een heerlijk relaxt gevoel. Alleen de laatste paar dingen moesten nog worden ingepakt... spulletjes zoals tandenborstels, kussens enz... De kindjes werden ook super vrolijk wakker. Eindelijk was het dan zover..... na heel lang aftellen gingen we vandaag op vakantie! 
Rond 10.30 had ik Flin nog even op bed gelegd. Ze wilde niet maar toen ik voorstelde om in het grote bed van papa en mama te gaan slapen ging ze gelukkig overstag.
Mooi... die lag.....! Kess en Liv had ik even lekker voor de tv gezet ( straks kunnen ze 3 weken geen tv kijken dus nu mag dat wel even).
Mama kon dus mooi even een kopje koffie drinken met de buurvrouw. 
Onze buurvrouw is 81 en zij is een soort oma voor onze kindjes. “Lieve Tjar, doe je alsjeblieft voorzichtig en kijk je uit in Zweden bij de meer met de kindjes?” Lief! Ze is erg bezorgd en dat snap ik. 
Het is ook niet niets om als moeder van drie meisjes van 7,5 en net 3 alleen op reis te gaan. 
Een uurtje later werd Flin wakker en toen hebben wij nog even lekker een broodje gegeten.
Rond 12.00 waren wij klaar om te vertrekken.
Mijn avontuur met mijn 3 meiden ging van start!
We begonnen in de auto met achterbank bingo van de ANWB. Haha dat was een leuk begin van de reis. 
Onze eerste stop/plaspauze was aan het einde van de Afsluitdijk. Daar hebben we even een halfuurtje gezeten en een lekker ijsje gegeten. 
Het laatste stukje van de autorit ging ook erg goed. De sfeer was perfect... misschien 5 minuutjes van de hele reis ruzie gehad. Nou dat valt reuze mee.
Rond 1530 kwamen wij aan op onze eerste bestemming. De camping/jachthaven in Kropswolde (vlakbij Groningen).
Daar hebben we lekker wat gedronken en een bittergarnituurtje gegeten op het paviljoen samen met  mijn vader en zijn vriendin. Zij staan hier namelijk 2 weekjes op de camping. Aangezien onze reis toevallig precies hierlangs kwam was dit een prima stop voor 2 nachtjes! De meiden konden nog even lekker dobberen in het zwembadje. Wij dronken een lekker glaasje gin tonic. s’Avonds aten we lekker pizza en toen was het tijd om naar bed te gaan voor de kindjes. Flin mocht binnen in de stacaravan slapen, die was na 5 minuten vertrokken. 
Liv en Kess sliepen in de tent en dat ging ook erg goed.
Om 23.30 ben ik ook naar bed gegaan. Ik sliep tussen de meiden in...... helaas ging het toen wel even fout tussen mij en Liv. 
We hadden een emmer neergezet voor de kids zodat wanneer ze moesten plassen ze niet naar binnen hoefden. Liv was het er niet mee eens dat ze daar op moest plassen. Ze raakte even helemaal over de zeik.... fieuw dat was jammer want de dag was zo goed verlopen.. ik kon even helemaal niets meer met haar aan. Om 00.00 was het dan gelukkig helemaal stil en kon ik ook slapen... Al met al een prima eerste dagje!