Avatar Annette Lindhout

Annette Lindhout

Weer voet op Nederlandse bodem

Bericht - 05 juni 2018 om 12:17 uur

Ha lieve mensen,

Ja we zijn weer THUIS!!
Wat is het fijn, om na zo'n lange tijd iedereen weer te zien.

Vorige week hadden we onze laatste daagjes op de afdeling. En de laatste dag hadden wij voor een heleboel taart gezorgd. Deze stond veilig in de koelkast. Maar om half 8 kwam de hoofdzuster ons even zeggen dat ze de taart al had aangesneden!:P Goede stagebeoordeling gehad, alle handtekeningen binnengesleept dus ik kon terug naar NL. 
Na een paar foto's te hebben geschoten om ze nooit meer te vergeten en een leuke middag met de opleidingszusters, liepen wij met een heerlijk voldaan (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Het einde van het avontuur is in zicht...

Bericht - 26 mei 2018 om 22:31 uur

Ha lieve volgers, 

Heerlijk om met christelijke Surinaamse muziek op de achtergrond je blog te schrijven.
We hebben gister nog even snel cd’s ingeslagen om die straks in Nederland grijs te kunnen draaien!:P

Twee weken geleden heb ik mijn laatste trip gemaakt hier in SU. We zijn eerst met een gammele bus naar Atjoni gereden. Zo’n 3 uur rijden. Hier stopt de weg en begint de Suriname rivier. Alles gaat per boot, maar dan ook echt alles. Huisraad, en zelfs auto’s worden er op boten vervoerd. Er worden dan simpel twee boten aan elkaar vastgebonden om de auto’s erop te kunnen rijden. Ja Surinamers zijn echt vindingrijk. Vanaf hier (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie

De jungle van Suriname

Bericht - 01 mei 2018 om 18:28 uur

Ha lieve volgers, 

Hier weer een berichtje uit het inmiddels regenachtige Suriname.
De regentijd is begonnen en dat is goed te merken. Afgelopen zaterdag gingen we een dagje naar de stad en de straten waren helemaal onder gelopen. Geen droog stukje om nog over te kunnen steken. Stonden we dan tot onze kuiten in het water.
Toch hebben we tot nog toe iedere dag het geluk dat we kunnen fietsen naar het ziekenhuis zonder nat te worden. En vandaag schijnt gelukkig het zonnetje weer.

Twee weken geleden zijn we voor een nachtje het land uit geweest. Guyana!! We hebben een lange reis naar de hoofdstad Georgetown gemaakt. Daar sliepen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Me lobi SU!!

Bericht - 16 april 2018 om 01:24 uur

Ha lieve volgers,
Zo denk je, ik heb net een blog een geschreven en zo is het weer een paar weken later en is er weer van alles gebeurd.

Allereerst hebben we hier twee weken geleden Brownsberg beklommen. Met een jeep zijn we naar de top gereden. (zo’n 3 uur rijden) Das toch fijn als je het eerste stuk kunt overslaan!:P Vanaf de top een gaaf uitzicht over de jungle. Toen was het een groot stuk dalen naar de Ireneval en Leoval. 2 gave watervallen waar we heerlijk onder hebben gestaan en die verkoelend waren. Onderweg sprong ineens de gids achteruit en sloeg met een stok (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

2 maandjes in SU!

Bericht - 29 maart 2018 om 16:02 uur

Ha lieve volgers, 

Het voelt hier (naast stage) als één lange vakantie! Vorige week zijn we met zn 6en naar Bigipan geweest. We gingen op weg naar Nickerie. Een district ong. 4 uur rijden vanaf Paramaribo. We zaten samen met andere onbekende Surinamers in de bus. Ze moesten toch wel lachen om die 6 meiden uit Holland. We hebben in ieder geval tijdens die rit bedacht dat we, wanneer we terug in Nederland zijn ook maar gaan toeteren naar iedereen die we tegen komen en aan het eind van de straat op de motorkap van onze auto gaan zitten chillen.
In Nickerie zijn we op de boot (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Feest in de kerk, dolfijnentour en verloskamer

Bericht - 12 maart 2018 om 00:35 uur

Happy Birthday!!

Het was feest vanmorgen in de kerk!! De kerk is namelijk jarig vandaag en is 130 jaar geworden. Ooit met de gemeente de verjaardag van de kerk gevierd? Hier word het groots aangepakt. Er stond de hele dienst een grote marsepeintaart voor in de kerk. De directeur van stichting Opwekking (Ruben Flach) uit Nederland was onze voorganger vanmorgen. Na de dienst werd in alle uitbundigheid de taart aangesneden en een verjaardagslied in het Sranan Tongo gezongen. Hierna konden we voorin het bestuur van de kerk feliciteren. We kregen een stuk taart, maar omdat dit nog niet genoeg was kregen we ook allemaal nog een doos met (...)

Lees verder


9 reactiesPlaats een reactie

Alles rustig

Bericht - 03 maart 2018 om 03:04 uur

  Ha mensen,

Hier weer een levensteken. Super leuk om steeds de reacties te lezen onder de blogs, en te weten van mensen die je blog volgen.
We zitten alweer in week 4 van onze stage hier!  En in Suriname kom je helemaal tot rust. Wanneer iemand vraagt hoe het gaat, antwoord je met: ‘’Alles rustig’’
Op stage leer ik de collega’s gelukkig steeds beter verstaan!:p En ik heb mijn draai gevonden op de afdeling. Omdat alles op Surinaams tempo gaat is er veel tijd voor gezellige gesprekken onderling. Zo leer ik veel over Surinaams eten en gewoontes, maar de collega’s zijn ook erg geïnteresseerd in Nederland. Iedereen heeft er (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

De eerste ervaringen in het Diakonessenhuis

Bericht - 13 februari 2018 om 01:16 uur

Ha lieve mensen,

Ja hier weer een update!! Onze stage is begonnen. Vol goede moed gingen we vorige week ons eerste dagje beginnen in het ziekenhuis. Kwart over 6 op de fiets! Terwijl we fietsten langs de drukke weg met auto’s en de daar bijbehorende hoeveelheid uitlaatgassen flansen wij ons boodschappenbriefje voor die middag nog in elkaar. Al roepend achterom, omdat je hier echt niet naast elkaar kunt fietsen!;P

Mijn eerste dagje op de obstetrie afdeling begon al fantastisch. We beginnen hier iedere dag met een Dagopening. Samen zingen, bidden en Bijbellezen in een kringetje met zusters op de afdeling. Je zou maar net bevallen zijn (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie

Paramaribo verkennen

Bericht - 06 februari 2018 om 02:30 uur

Ha lieve mensen,

Jullie horen weer wat van ons hoor!:) De eerste paar dagen druk bezig geweest om ons te settelen. En dat lukt aardig! Omgeving en ons thuis is al lekker vertrouwd. Dat maakt het ook een stukje moeilijker om alle belevenissen op te schrijven. Het straatbeeld van chaos in het verkeer, files en gaten in de weg ontwijken,  fluitende/roepende Surinamers, het toeteren wat steeds doorgaat, kraampjes langs de kant van de weg, de gekke lijnbussen, straathonden en niet te vergeten het links rijden is voor ons (ja al na een paar dagen normaal.)
Zaterdagmorgen kregen we ineens schoonmaakkriebels en hebben we ons huisje eens lekker (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Het avontuur is begonnen!:)

Bericht - 02 februari 2018 om 02:38 uur

Ha lieve mensen,

Na de onverwachte afscheidsfeestjes, cadeaus en lieve woorden van vrienden en familie, zijn we 7700 km verderop aanbeland in Paramaribo. De reis was al een belevenis op zich. Samen 9.5 uur hoog in de lucht op een stoel zitten en bedenken wat deze tijd ons gaat brengen.
En eindelijk om 16:30 Surinaamse tijd hadden we weer vaste grond onder onze voeten. Toen we de trap afliepen kwam de warmte ons al tegemoet, en het lijkt hier alleen maar warmer te worden. (31 graden.)

De paspoortcontrole liet even op zich wachten, maar wat willen we, we zijn in Suriname!;P
Snel onze koffers opgehaald en naar de (...)

Lees verder


10 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2