Avatar Tessa Leenards

Tessa Leenards

Ayoooo!

Bericht - 03 juni 2018 om 20:51 uur

Bon tardi dushi’s!

Zoals beloofd nog een bericht voor ik het vliegtuig instap. Dit is tevens ook mijn laatste bericht want voor mij is het helaas al tijd om naar Nederland te gaan. Het leek alsof ik in een emotionele rollercoaster zat afgelopen week. Verdriet om het afscheid maar vreugde om wat ik allemaal heb bereikt. De week na mijn weekendje in westpunt, heb ik op stage erg genoten van de tijd met de kindjes. Op mijn groep heb ik iedere ochtend verteld hoeveel dagen ik er nog was. De kleutergym hebben we deze week voor het laatst uitgevoerd, hopende (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Korte update!

Bericht - 22 mei 2018 om 17:24 uur

Bon Nochi!

Daar was ik weer. Nog 2 weekjes te gaan en dan zit mijn avontuur er alweer op. Erg jammer en ik wil nog even niet denken aan afscheid nemen en terug keren naar Nederland. Ik heb weer een aantal leuke dingen achter de rug. Het weekend na mijn vorige blog zijn we naar nachtwerk geweest, lekker met de billen geschud. De Nieuwestraat was uitgestorven want iedereen was feesten. Ik denk dat ik rond half 5 in bed lag, wat resulteerde in een zaterdag uitslapen en een heerlijk studiedagje waarbij het woord studie niet echt te pas kwam. (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Still alive!

Bericht - 06 mei 2018 om 18:04 uur

Bon nochi dushi’s,  

Jaja ik leef nog, gezien ik weet dat een vaste dag een blog posten toch niet lukt doe ik het lekker onregelmatig. De laatste blog is ondertussen alweer 1 maand geleden dus er is nogal wat gebeurt. En ik kan jullie vertellen dat het heel erg goed met me gaat. Het is lekker weekend en wat heb ik een lekkere week achter de rug. Wat gaat de tijd hier snel, ik ben over 4 weken al in Nederland, erg balen want daar heb ik nog helemaal geen zin in.  

Wat een heerlijk eiland is het en wat een leuke bevolking. Je maakt hier op (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Verrassing!

Bericht - 15 april 2018 om 18:41 uur

Bon wikent dushi’s!  

Wat heb ik iets bizars meegemaakt deze week! Maar laat ik even beginnen bij twee weken terug, want ik heb al iets te lang niets van me laten horen. Twee weken terug op maandag zijn de mama’s vertrokken naar Nederland, dit was wel weer even wennen als ze dan ineens weer weg zijn. Ik had nog lekker twee dagen vakantie en heb die heerlijk besteed aan in de bieb zitten om aan school te werken lekker zonder airco, was echt top! Eigenlijk was alles zo snel alweer ‘’normaal’’ en was het weer net zoals van te voren. Donderdag begon ik weer met stage, en (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

vakantie!

Bericht - 01 april 2018 om 19:12 uur

Bon nochi macamba’s ,  

Daar ben ik weer, helemaal in vakantiemodus. Want ik zeg je eerlijk de vakantie hier is toch een stuk lekkerder dan de vakantie die ik normaal in Nederland heb. Met nog dik een week vakantie te gaan heb ik toch al een aantal hele mooie ervaringen achter de rug. Laat ik beginnen bij donderdag en vrijdag, de dagen voordat de vakantie begon.  De laatste twee dagen voor de vakantie waren ideaal, de kinderen hadden geen huiswerk en konden dus volle bak oefenen voor de Paasvoorstelling. De mama’s hadden drie goede voetballen gekocht voor de kinderen en daar kwam dan al snel een besluit uit (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

De mama’s zijn er!

Bericht - 21 maart 2018 om 14:03 uur

Bon dia!

Even een kleine update. Na een weekend flink gefeest te hebben en mijn ouders wijs gemaakt te hebben dat ik een tattoo had laten zetten met alle foto’s van dien, zijn ze maandag (19 maart) zonder hartfalen aangekomen. En sorry mama’s dat ik echt hele slechte grapjes met jullie uithaal maar goed ik heb ook 5 soa’s en ben zwanger dus op zich valt het ook wel weer mee. Maar wat hebben de mama’s een prachtig resort! Twee kamers met beide tweepersoonsbedden en een eigen badkamer (MET WARME DOUCHE!!!). Een mooie huiskamer met tv waarop je kunt Netflixen (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Update

Bericht - 10 maart 2018 om 23:13 uur

Bon bini!

Even een kleine update vanuit het zonnige Curaçao, wat is het hier leuk! Op stage begin ik al behoorlijk te wennen aan het dagprogramma en wat is het dankbaar werk. Je moet wel stevig in je schoenen staan anders lopen de kinderen met je weg, maar dat lukt me wel. Ik ben erg enthousiast om dingen te veranderen daar, de kleine kinderen hebben veel energie maar beperkte bewegingsmogelijkheden waardoor ze snel gaan vechten met elkaar of gewoon niet weten wat ze moeten doen. Daarom gaan Liselot en ik voortaan met de ene kleutergroep op dinsdagmiddag en met de (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Eerste stage week

Bericht - 01 maart 2018 om 03:54 uur

Bon nochi 

Dus, hier even een kleine update gezien de laatste update alweer zeker een week geleden is. 19 februari ben ik begonnen met stage lopen bij Amigunan Di Cristo. Ik heb daar dagen van half 1 tot half 6 en dat is lang genoeg. Het is een leerzame maar intensieve stage, er worden daar ongeveer rondom het huis van Tante Emma 130 arme kinderen opgevangen na school. Veel van die kinderen hebben het thuis ook niet makkelijk en hoe belangrijk is het dan dat ze in een goede omgeving opgevangen kunnen worden. De aanpak hier is wel heel anders, (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

kick-off, zwemmen met schildpadden!

Bericht - 19 februari 2018 om 00:14 uur

Hallo dushi’s! Misschien een snel opvolgende update maar ik heb hele leuke dingen gedaan die ik graag met jullie wil delen! Zaterdag 17 februari: vandaag ben ik vroeg opgestaan, en ben ik samen met Liselot boodschappen gaan doen bij een Chinese winkel hier in de buurt. Na ons ontbijt zijn we ons klaar gaan maken voor de kick-off van wereldstage. Helaas kon Liselot niet mee doen. Ik ging snorkelen en daarna bootcampen. We reden met Julia mee in de auto. Het was op een klein strandje georganiseerd waar alle nodige materialen klaar stonden. Ik ging als eerst snorkelen, er stonden 3 (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Aangekomen!!!!

Bericht - 16 februari 2018 om 16:28 uur

Bon dia!

Hier ben ik dan, live vanuit Curaçao! Wat een heerlijk weer, en wat heb ik het met jullie te doen! Donderdagmorgen om 10:30 ging ons vliegtuig de lucht in, de mama’s hadden mij gebracht. En wat was ik zenuwachtig! Het afscheidmomentje was wel even lastig, en nadat we de douane door waren was dit gelukkig al snel weg. De reis is eigenlijk heel erg goed verlopen, en we hebben heel erg veel lol gehad. Op schiphol hebben we Demi en Stefan ontmoet die in hetzelfde vliegtuig zaten, ook aangesloten bij wereldstage (wereldstage is een stagebureau in Curacao die (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2