Avatar Tessa Scherphof

Tessa Scherphof

Vriendschap en muziek

Bericht - 27 oktober 2018 om 09:24 uur

De laatste update die ik plaatste ging over het dansen dat ik helemaal had ontdekt. Nu voel ik me nog steeds enthousiast over dansen (ik ga nog steeds naar swing rock en zumba en vind vooral swing rock heel leuk), maar ik ben al even niet meer naar salsa feestjes gegaan. Het begon omdat de drempel hoger werd om te gaan omdat ik een aantal jongens had afgewezen die voorstelden om meer te doen dan salsa dansen. Ik voelde me dan ongemakkelijk om daar alleen heen te gaan en hen weer tegen te komen. Nu ging ik daardoor even niet, maar (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dansdansdans

Bericht - 08 oktober 2018 om 00:06 uur

Net terug van de bios met mijn Zweedse taaluitwisselingsvriendin, ben ik op mijn heerlijk comfortabele bed geploft met mijn laptop op schoot om terug te blikken op een fijne week vol leuke ervaringen. Ik wilde heel graag A Star is Born zien omdat ik had horen zeggen dat de acteerkunsten van Lady Gaga en de zangkunsten van Bradley Cooper allebei verassend goed waren en dat was allebei het geval, het was heel mooi. We waren alleen niet gewaarschuwd dat je het best tissues mee kan nemen als je erheen gaat. Dus als je er nog heen gaat: wees gewaarschuwd.

Maandag had ik mijn (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Eerste collegeweek

Bericht - 29 september 2018 om 12:29 uur

Drukte
De eerste collegeweek zit erop. Het vloog snel voorbij, omdat het pas dinsdag begon en ik vrijdag vrij ben, maar ook omdat het ene steeds overging in het andere zonder het goed te kunnen verwerken. Op maandag bijvoorbeeld maakte ik eerst mijn tentamen in Leiden, dat overigens oké ging, daarna nam ik de trein naar Leuven met de andere Leuvengangers, die allemaal aardige meiden bleken. Ik had een uur om mijn tas thuis te leggen en een "groentetas" te bestellen bij de universiteit voor volgende week, daarna was er een infosessie voor Nederlandse studenten over wat voor cultuurverschillen we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

You are so beautiful

Bericht - 23 september 2018 om 01:30 uur

UB

Woensdag kon ik mijn studentenpas ophalen, wat betekende dat ik nu toegang heb tot de universiteitsbibliotheken. Om de goede UB-gewoonte hier voort te zetten, ben ik onderzoek gestart tot wat de beste bibliotheek is om in te studeren. Vrijdag zat ik in de beeldschone Ladeuzebibliotheek, foto bijgevoegd. Net alsof je in een sprookjeskasteel aan het studeren bent. Toch zet ik mijn onderzoek nog voort, in de hoop een plek te vinden waar het niet alleen mooi is, maar ik ook water mag drinken en waar een stopcontact is voor mijn laptop.


Tandem

Tandem (taaluitwisseling tussen twee mensen die graag elkaars taal (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Eerste Introductiedagen

Bericht - 18 september 2018 om 11:58 uur

Mijn eerste dagen hier in het zonnige zuiden bevallen erg goed. In huis begin ik eraan te wennen dat ik naar boven moet lopen naar het appartement om naar de wc te gaan. Bovendien klopte mijn eerste indruk van M en F, het zijn fijne mensen. Ik heb ze geïntroduceerd tot een van mijn favoriete spelletjes, koehandel, waarbij we halverwege switchten naar Frans. Taal leren door onderdompeling is in een Frans huishouden wel anders dan in een Italiaans huishouden. In Italië hoor je de hele dag Italiaans, want iedereen roept het steeds door de kamer of het huis heen. In een (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Verhuizen

Bericht - 16 september 2018 om 16:48 uur

Deze blog schrijf ik, jawel, in mijn nieuwe kamertje in Leuven. Afgelopen weken heb ik met een uitgebreide paklijst die ik steeds aanvulde zo goed mogelijk geprobeerd niks te vergeten, en ik zit nog steeds te wachten tot ik voor het eerst misgrijp op iets heel belangrijks wat ik ben vergeten. Het lijkt dus goed gelukt. Met mijn ouders en een uit elkaar geschroefd kastje, kleren, een fiets, een gitaar en alle andere benodigdheden om hier te studeren, reed ik met de auto hierheen. Mijn gast "ouders", M en F, zijn op het eerste gezicht heel vriendelijk en zachtaardig (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie