Avatar TesjaLisanne PaterJongetjes

TesjaLisanne PaterJongetjes

Dherai dhanyabad Anandaban!

Bericht - 20 januari 2017 om 10:20 uur

Lieve allemaal,

Het is tijd voor ons laatste blog van dit fantastische avontuur!

Wij hebben Oud & Nieuw gevierd in Nepal, maar dit gaat wel even anders dan in Nederland. Gezellig met z’n tweetjes op ons kamertje hebben we oudjaarsavond doorgebracht met plannen maken voor Maleisië, filmpje kijken, mierzoete rode wijn en een één of andere lokale whisky om 00.00 uur. Die niet te zuipen was en waardoor we het nieuwe jaar al goed begonnen! Wat leuk was is dat we in de ochtend mooie foto’s zagen van iedereen die nog lekker aan het feesten was! De volgende dag gingen wij met Keran, Samita en Swostika shoppen (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Sinterkerst en meer...

Bericht - 27 december 2016 om 16:08 uur

Een nieuwe blog voor bij het avondeten (in Nederland)!

We hebben weer erg veel meegemaakt, van sinterklaas tot en met kerst afgelopen weekend! Veel plezier met lezen…  

4 december… Na allebei een weekend (half) ziek te zijn geweest, moesten we het toch opbrengen om de sinterklaas cadeautjes aan een Nederlands gezin te geven. We hadden afgesproken bij de internationale kerk in Kathmandu, zodat we dit ook een keer konden ervaren. Onderweg viel Tesja nog net niet flauw in de bus, stressssmoment voor Lies! Gelukkig hebben we de dag overleeft en was het ontzettend bijzonder om 2e advent te vieren en kerstliedjes te zingen in de kerk met zoveel (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Namasté, namasté, namasté!

Bericht - 01 december 2016 om 14:02 uur

Namasté lieve vrienden, familie en andere lezers!:)  

Sorry, maar het blijkt dat het ons duidelijk niet lukt om jullie elke week op de hoogte te houden. Alweer twee en halve week terug dat we schreven! Teveel te beleven hier;)  

Jaja… ‘namasté’ horen wij tegenwoordig elke dag heel vaak! Alle lepra patiënten geven ons elke dag een warm welkom!  

Ondertussen zit Lisanne niet meer op de surgical ward (waar ze ook een dag heeft meegelopen op de operatiekamer), maar is zij na haar vakantie begonnen op de lepra vrouwen afdeling en zit Tesja voor de derde week op de lepra mannen afdeling. Ook gaan we op de woensdag tegenwoordig (...)

Lees verder


8 reactiesPlaats een reactie

Helder uitzicht op de Himalaya en back to basic in Chitwann

Bericht - 14 november 2016 om 17:15 uur

Hoihoi!!

Sorry voor het wachten op onze nieuwe blog, maar de tijd gaat zo snel ;) Een blog vol met nieuwe ervaringen en leuke momenten. Inmiddels… ·      

  • Zitten we hier alweer 38 dagen van de 118. 
  • Hebben we de ‘swing bridge’ gevonden, waar scooters, koeien en mensen vrolijk oversteken. Een prachtige ochtendwandeling zorgde voor een super uitzicht op de Himalaya. 
  • Zetten we onze pannenkoekentraditie vrolijk voort! 
  • Wordt de band met de verpleegkundigen nog steeds beter en zijn we zelfs uitgenodigd voor een bruiloft en om hun huizen te bezoeken! 
  • Hebben we vorige week weer een lange wandeling gemaakt van vier uur over de grote heuvels en de kleine (armoedige) dorpjes. Met wederom een prachtig uitzicht op de Himalaya. 
  • Hebben we (...)

    Lees verder


    7 reactiesPlaats een reactie

Bananen pannenkoeken, lokale bussen en kwaaltjes!

Bericht - 30 oktober 2016 om 04:26 uur

Helleeuu!

De tijd vliegt voorbij, alweer drie weken in het mooie Nepal! Het lijkt alsof we hier nog niet zo lang zijn, maar twee weken stage zijn alweer voorbij wat betekent dat we aankomende week switchen van afdeling. We zullen netjes beginnen bij het begin. De zondag… dat is hier gewoon een werkdag, maar voor ons niet :) Alhoewel we hadden aangegeven zondag geen ontbijt te willen, stond het ontbijt toch voor ons klaar. Het was tijd om heerlijke bananen pannenkoeken te gaan maken in het keukentje van het trainingscenter. Met ons zelf gekochte meel en eieren, waarvan 1 helaas is gesneuveld tijdens het openbreken, hebben wij onze kookkunsten (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Ons leventje hier...

Bericht - 22 oktober 2016 om 15:32 uur

Lieve allemaal,

Tijd voor de tweede blog! Wat superleuk om al jullie lieve reacties te lezen op de vorige blog! Het is ons zowaar eindelijk gelukt om jullie nog een beetje extra te verwennen met foto’s, dus geniet van onze mooie koos make-uploze foto’s en uiteraard de natuur niet te vergeten :)

Wij zitten alweer een week op ons verblijf en raken ondertussen al aardig gewend. Wij nemen jullie graag mee in onze avonturen, veel plezier met lezen!

De eerste drie dagen in Thikabairav, de plek waar het Anandaban Hospital staat...

Vrijdag 14 oktober in alle vroegte vertrokken wij richting Patan Hospital om (...)

Lees verder


7 reactiesPlaats een reactie

Alles op z'n tijd in Kathmandu!

Bericht - 13 oktober 2016 om 13:27 uur

De eerste ervaringen van ons avontuur! Laten we eens beginnen bij het vertrek vanaf Schiphol. Wij werden door een groot uitzwaai comité gedag gezegd, wat ontzettend fijn was. Vervolgens begon de lange reis naar Kathmandu. Na 26 uur gevlogen en gewacht te hebben kwamen we aan op ‘het grote Kathmandu airport’. Terwijl wij aan het wachten waren op onze koffers, werden we aangesproken door een Nepalees die maar al te graag onze zware backpacks op ons karretje wilde leggen. Zijn motto was: ‘Nepal is a beautiful country, but the communication is bad’. Daar konden wij wel om lachen door (...)

Lees verder


18 reactiesPlaats een reactie

Avontuur start morgen!:)

Bericht - 06 oktober 2016 om 10:07 uur

Hallo thuisblijvers!!

Morgen is het zover, rond tien uur in de avond zullen wij in het
vliegtuig stappen richting Dubai om vervolgens te vliegen naar Kathmandu:)
De afgelopen week hebben wij erg genoten van het feestje, de kaartjes, berichtjes
en lieve cadeautjes. Het wat superfijn om te merken hoe iedereen betrokken is bij onze reis!

De backpacks zijn gepakt en er past vrijwel niets meer bij! Nu nog de laatste 
spullen verzamelen voor in de handbagage.

Wij hebben er onwijs veel zin in,
maar vinden het tegelijkertijd ook erg spannend.
Wij hopen jullie allemaal op de hoogte te houden door middel van deze blog:)

Liefs Tesja en Lisanne 

(...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie