Avatar Sjors Heil

Sjors Heil

Laatste week

Bericht - 23 juli 2018 om 16:08 uur

Goedemiddag iedereen,
Deze week is mijn laatste week in Berlijn met als "Hoogtepunt" mijn eindpresentatie. Van de ene kant is het moeilijk om Berlijn te verlaten, met daarbij alle bijzondere vrienden en contacten die ik hier heb opgedaan. Maar van de andere kant ben ik ook wel weer blij om straks pap, mam, Bas, familie en vrienden te zien.Ik probeer er de laatste week nog iets van te maken maar mijn energie is even volledig weg, vakantie, even lekker niks doen. Over 1,5 week sta ik weer te werken in de keuken en is de rust weer weg hahaha. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Laatste stageweek

Bericht - 09 juli 2018 om 15:09 uur

Guten Tag!
Mijn laatste stage week is begonnen en wat zie ik er tegen op. De collega's waar ik een goede band mee heb, het business plan schrijven, contacten ontmoeten/ onderhandelen en zelfs het eindeloos in Engels mijn presentatie pitchen ga ik missen. In de afgelopen maanden heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt (al zeg ik het zelf) en heb ik er plezier in gekregen om een business op te zetten en nieuwe contacten te maken en deze te onderhouden. "Van een student naar een professional" zo zou ik mijn stage graag willen omschrijven.
Het is/was een stage waar ik veel geleerd (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Mittwoch

Bericht - 20 juni 2018 om 15:17 uur

Hallo iedereen,Hier weer een berichtje uit Berlijn, de stad van de feestjes, start-ups en het drukke leven van Sjors. Vorige week ging mijn presentatie voor de opdrachtgevers zeer goed, ik heb de cijfers kunnen laten zien waar naar opzoek waren and guess what!!!
Ik mag gaan BEGINNEN!!! (Maar helaas moet ik het project doorgeven)Op het moment ben ik druk bezig met potentiële partners zoeken, brochures aanvragen en meetings organiseren. Vorige week al onderhandeld met een potentiële partner voor als we gaan beginnen. Ook heb ik een aantal brochures ontvangen van bedrijven waar ik het een en ander van nodig heb. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

2 maanden/de helft

Bericht - 05 juni 2018 om 12:33 uur

Hallo Iedereen,Ik zit op de helft, de laatste 2 maanden gaan in. Helaas. Er is nog veel te doen en nog veel te leren op stage. Deze week of volgende week heb ik weer een presentatie voor de investeerders. Ondertussen ben ik al bezig met het bedenken welk advies ik ga geven, moeten ze investeren of kunnen ze het beter laten.. Op het moment voor mij nog een weet en voor jullie allemaal een vraag.
Verder heb ik vorige week een aantal "tekeningen" gemaakt van de business modellen van de verschillende bezorgservices hier in Berlijn, waarmee ik een aantal (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

18-05-2018

Bericht - 18 mei 2018 om 09:18 uur

Hallo iedereen, Het is al een tijdje geleden dat ik iets van mij heb laten horen, ik ben erg druk bezig en heb het erg naar mijn zin hier in Berlijn. Op het moment ben ik druk bezig met het contacteren van bezorgservices, met allemaal vragen over wat zij mij als een restaurant kunnen bieden en het tegenovergestelde wat moet ik er voor betalen om bij hun aangesloten te mogen zijn. Dit verwerk ik dan weer in een PowerPoint enz enz. Ook ben ik de gehele markt van de bezorgservices in Berlijn en Duitsland aan het bekijken, dit is (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Knopen doorhakken

Bericht - 19 april 2018 om 09:19 uur

Goedemorgen Holländer,Hier begint het eindelijk op te schieten. Gisteren heb ik een gesprek met mijn mentor Lydia en een collega Vicky gehad. Na 3 en half uur gepraat te hebben zijn er eindelijk knopen doorgehakt. Ik heb een belangrijke en goede informatie gezocht en hier duidelijke conclusies uitgehaald. We laten het concept denken even voor wat het is en hier hebben we rond 1 mei weer een vergadering over met een aantal 'directeuren' van mijn stage. Nu is het zaak om locaties en de bezorgdiensten te gaan zoeken en te contacteren. Met de hoop dat ik een aantal prijzen krijg te (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Berliner Bölchen

Bericht - 13 april 2018 om 18:35 uur

Hee allemaal, Sinds gisteren ben ik twee weken in Berlijn. de tijd vliegt als het je goed gaat :)! Vanaf vandaag heb ik besloten om op een andere locatie te gaan werken, ligt iets verder weg (Tempelhof) maar daar is het iets ruimer en ook wat rustiger. Verder zijn hier ook nog twee andere mensen die hetzelfde traject doorlopen als mij (In 100 dagen een business plan schrijven en pitchen tegenover de investeerders). Hierdoor heb ik ook wat meer aanspraak en kunnen we elkaar helpen waar nodig is. Vandaag heb ik de interne en externe analyse afgerond en kan nu (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

De eerste stageweek

Bericht - 09 april 2018 om 09:27 uur

Hallo allemaal,Na een drukke week en niks geblogd te hebben over hoe het hier in Berlijn is, wordt het nu toch tijd dat ik even iets laat weten. De eerste week stage zit erop, vandaag maak ik de interne/externe analyse af en bespreek ik mijn plan van aanpak met mijn stagebegeleiders. Dagelijks start ik van 09:00 en ben ik ongeveer bezig tot 17:00 uur, ligt eraan of ik naar huis wil gaan of dat ik nog veel te doen heb of ik eerder naar huis ga of nog even blijf. Het is wel even wennen om de enige te zijn die (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

1 april kikker in je bil!

Bericht - 01 april 2018 om 11:45 uur

HALLO IEDEREEN!Ik haat het dat ik geen enters tussen mijn zinnen kan plaatsen. Dat ligt aan deze site. Dus mijn excuses hier ervoor.Mijn eerste 3 á 4 dagen waren best moeilijk hier. Het was even wennen om van veel mensen om je heen te hebben, naar helemaal in je uppie te zijn. Maar ik heb me er nog goed doorgeslagen moet ik zeggen. Ik heb veel gewandeld en gereisd in Berlijn, als je denkt 1,7 kilometer is wel even te doen te voet, nou dan vergis je je behoorlijk.
Gisteren heb ik een Italiaan ontmoet, Dario, toffe gast. 's Avonds (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

1. Tag

Bericht - 28 maart 2018 om 19:23 uur

HOI! De eerste dag maar meteen iets erop zetten, voor de die hard volgers! Om 16.30 kwam ik na een reis van 6 uur met een kleine vertraging aan in Berlijn. Taxietje gepakt naar het hotel waar ik 6 nachten verblijf, ingechecked en vol verwachting de tas en trolly naar boven gesjouwd. Deurtje openmaken (wat al een kunst is om het niet te slopen) en ik beland zowaar bij mijn oma thuis. Meteen naar het venster gerend om frisse lucht binnen te laten, want het was hier rond de 25 graden. Nergens kan je de verwarming uitzetten dus zal ik de (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie