Avatar Shana Fincioen

Shana Fincioen

Noosa

Bericht - 21 augustus 2017 om 12:51 uur

Dag 17-20 | 18/08-21/08


Terwijl ik wacht op mijn bus naar Rainbow Beach, heb ik even tijd om wat te schrijven. Deze morgen nog genoten met een ontbijt op het strand. Het is vandaag een zonnige dag met wolken. Mijn rit zal 2,5 uur duren, dus ik zal wellicht aankomen in de donker. 


Kelly is zowat mijn travel buddy geworden. Zij is het Canadese meisje die ik ontmoet heb in Sydney, tijdens de blue mountains tour. Op elke stop kwamen we elkaar tegen of zochten we contact. Wij zullen nu samen verder gaan langs de oostkust tot aan Cairns. 


Vrijdag was ik (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Brisbane

Bericht - 20 augustus 2017 om 13:29 uur

Dag 14-16 | 15/08-17/08


Na 2,5u rijden met de Greyhounds bus vanuit Surfers Paradise, aangekomen in de stad Brisbane. De Greyhounds bus is een bus dat backpackers van de ene punt naar de volgende punt brengt langs de oostkust. Leuk om nieuwe mensen te leren kennen. 


Na ingecheckt te hebben bij Summer House, ging ik de stad verkennen. De hostel lag samen met andere hostels vrij ver verwijderd van het centrum. 


De volgende ochtend was ik vroeg wakker, ik bracht mijn woensdag door in de Australia Zoo. Het is de dierentuin van de bekende Steve Erwin. Zelf ben ik niet zo een (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Surfers Paradise

Bericht - 15 augustus 2017 om 03:20 uur

Dag 12-13 | 13/08-14/08


Het doet me goed om van jullie allen thuis leuke berichtjes te ontvangen en dat jullie graag mijn blog willen lezen. 


Ik had geen idee hoe ik mij Surfers Paradise kon voorstellen. Maar mijn eerste indruk was fast food, wolkenkrabbers en fast food. Ik kwam zondag namiddag aan en was best hongerig. Na ingecheckt te hebben bij Bunk Surfers Paradise, ging ik op zoek naar iets lekkers en gezond. Ik heb mijzelf moeten tevreden stellen met een burger bij hardrock café (veggie weliswaar). Vervolgens de stad verkent en het enige wat je hier kan doen is shoppen. (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Byron Bay

Bericht - 13 augustus 2017 om 12:16 uur

Dag 9-11 | 10/8-12/8 


Na een lange busrit van meer dan 12u, aangekomen in Byron Bay. Mijn eerste indruk was 'Wauw, wat een verschil met Sydney!' Maar blij dat ik de grote drukke stad kon inruilen voor een klein rustig stadje. Ik vind het er heel mooi en rustgevend. Leuke winkeltjes en barretjes. Je ziet er voornamelijk straatmuzikanten, hippies en surfers. In Byron Bay verbleef ik in Nomads.
In de middag had Ingrid (Hollands meisje) en ik afgesproken om naar Mullumbimby te gaan, zij had vernomen dat dit een leuk stadje was. Maar helaas was er niet veel te beleven (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Sydney

Bericht - 13 augustus 2017 om 04:51 uur

Dag 4-8 | 5/8-9/8


De eerste 3 nachten in Sydney verbleef ik in hostel YHA the rocks. Dit hostel is dicht gelegen bij alle bezienswaardigheden. Hier is een dakterras met zicht op het Opera House en de Harbour Bridge. Ik had een kamer met 4 bedden, privé badkamer en enkel voor meisjes. Hier ontmoette ik Kaeré en zij gaf me veel tips! Zij woont ondertussen al 3 jaar in Australia, al was dit eerst niet het plan. Ze vertelde dat ik best de hop on hop off bus kon nemen, die bus heeft een route door Sydney city en een (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Dag van vertrek

Bericht - 13 augustus 2017 om 02:15 uur

Dag 1-3 | 2/8-4/8

Het was zover, op woensdag 2 augustus reden we naar Zaventem. Vooraleer ik het huis verliet, gaf ik mijn kat (lees beste vriend) nog een dikke knuffel en zoen, want die ging ik toch lang niet meer zien! Mijn ouders waren mee om mij uit te zwaaien. Mijn broer niet want hem hadden we al een paar dagen eerder uitgezwaaid op Zaventem voor zijn reis door Indonesië. Zo'n afscheid is altijd een beetje emotioneel. 

Eenmaal door de douane, was het aan mij. Daar ging ik dan, mijn eerste vlucht was om 18:20 met KLM naar Amsterdam. Op (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Intro

Bericht - 12 augustus 2017 om 08:09 uur

Hoe kom je op het idee om in je eentje een reis naar Australië te maken? Maar waarom ook niet! Daar ging ik dan, ik had besloten om 3 maanden naar Australië te gaan. Hier begon mijn avontuur al met plannen, opzoeken en spulletjes kopen voor de reis. Eerst leek het nog ver en iedereen vond het zo cool en stoer dat ik dit als meisje alleen zou doen. Ik kon het zelf ook nog niet goed geloven dat ik dit dan echt zou gaan doen, maar mijn vliegticket was al geboekt. Dus ik moest wel! Toen kwam het (...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie

Start reisblog

Bericht - 12 augustus 2017 om 05:23 uur

Hallo lieve lezers,

Na al een weekje in Australië te verblijven, heb ik vandaag besloten om een reisblog te starten. Bij mijn vertrek heb ik een klein schrijfboekje met pen gekregen van mijn goede vriendin Sharon. Eerst dacht ik, 'Wat moet ik schrijven?', 'Gaat er dat echt iemand lezen?' en 'Heb ik daar tijd voor?' .. Maar op deze zonnige namiddag op het strand in Byron Bay ben ik dus begonnen met mijn reisblog. Hier ga je geregeld al mijn avonturen kunnen lezen en mijn reis door Australië kunnen volgen. 

Alvast leuk dat jullie met mij 'mee' reizen. 
Lieve groetjes
Shana

(...)

Lees verder


0 reacties • Plaats een reactie