Avatar Selina Jansen

Selina Jansen

Bye bye America

Bericht - 03 januari 2020 om 18:10 uur

Onze vakantie is helaas voorbij. Nog maar een paar uurtjes en dan zitten we weer in het vliegtuig naar Nederland. We kijken terug op een geweldige reis, waar we dingen hebben gezien die we nooit hadden kunnen voorspellen. De natuur van Amerika is echt adembenemend mooi! We hebben prachtige bergen gezien, plaatjes als in een natuurboek. De oceaan, wilde golven,bijzondere onderwaterdieren. Grote steden, kleine steden, rommelsteden en villawijken. Wat ons vooral opviel was hoe vriendelijk alle mensen hier zijn. Starbucks was ons standaard ontbijt, twinkies zijn heerlijk en poptarts zijn niet te eten. We hebben goede hotels gehad en lekker geslapen, (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Happy new year!

Bericht - 02 januari 2020 om 07:46 uur

De laatste dag van het oude jaar en de eerste dag van het nieuwe jaar zijn geweest. Ze waren mooi, hectisch, bijzonder, apart, rustgevend en chaotisch. Gisteren stond in het teken van oudejaarsavond in las Vegas, maar eerst gingen we richting de grand canyon. Helaas bij aankomst (na uren rijden) kwamen we erachter dat het zo vreselijk duur was dat we besloten met het huidige uitzicht tevreden te zijn. Onderweg hebben we zo'n mooie natuur gezien dat het alles waard was. Overweg kwamen we ook nog bij een indian trade centre, een winkeltje met de mooiste producten gemaakt door (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Amerika, van alle markten thuis

Bericht - 31 december 2019 om 09:45 uur

Dat het een veelzijdige vakantie zou worden wisten we, maar elke dag verbaast het ons nog meer hoeveel verschillende werelden je in 1 dag kunt zien. Vandaag begonnen aan een rit van uiteindelijk meer dan 8 uur! Gelukkig wel in delen. Onderweg naar Death Valley hebben we lekker koffie gehaald bij starbucks in een plaatsje hoog in de bergen, weer in de sneeuw. Een uurtje later zaten we ineens in woestijngebied, dor en droog. In Death Valley hebben we badwater lowest point bezocht, een zoutwater basin (met haast geen water meer) 855 meter onder zeeniveau. Badwater komt aan zijn naam (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Lemon cove en winter wonderland

Bericht - 30 december 2019 om 05:09 uur

Omdat we gisteren al voor tien uur sliepen waren we erg vroeg wakker. Geen probleem, lekker op tijd op pad! Voor het eerst een Wal-Mart ingelopen en jeetje wat is daar vreselijk veel te koop! Van boodschappen naar fietsen naar rolstoelen naar pennen.. echt alles wat je maar kunt bedenken is daar te vinden. Door naar Starbucks voor een lekkere kop koffie, waar ik vandaag tot Selena gedoopt ben. Het kan veel erger, gisteren was het ceilena (want wie hoe waar schrijft het zo?). Stefan heeft zijn eigen nieuwe favoriet, namelijk strawberry acai. Super lekker! Via de snelweg, een aantal schattige (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw

Bericht - 29 december 2019 om 05:37 uur

Wat een prachtige dag vandaag! Blauwe lucht, lekker warm zonnetje.. Weer vroeg op pad voor een flinke wandeltocht (in totaal ruim 18 km gelopen). Eerste stop zijn de wereldberoemde 'cablecars' van San Francisco. Zo leuk dat alles handmatig gaat, zelfs het draaien van de cablecars gaat met mankracht: zet de tram op een plateau, breng dit in beweging door tegen een bord aan te duwen met je rug en je tram wordt gedraaid. Geef de cablecar daarna een zetje terug op de rails en je kunt weer rijden. Geniaal! Na een route door chinatown zijn we bij de pier aanbeland, waar (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Op reis , op reis, op reis

Bericht - 28 december 2019 om 07:15 uur

Dag 2 van onze reis.. Vandaag de eerste dag in San Francisco. Door jetlag hebben we maar 5 uurtjes geslapen en zaten we om 6.30 uur alweer in de auto om de grote stad te verlaten. Een reis van 2 uurtjes naar Monterey duurde iets langer dan gepland door de vele mooie fotomomentjes. In Monterey binnen gelopen bij het mooiste aquarium van de wereld. Zo jammer dat de jongens niet mee zijn, er was zoveel leuks voor ze te doen! Wel hebben we mooie foto's van alle dieren waaronder nemo en dory. Om 1.30 was er een tocht met een bootje (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Begin de dag met een lach

Bericht - 26 december 2019 om 08:34 uur

Om 6.30 staan we op de bus te wachten.. Om 6.59 gaat de trein.. Om 7.30 komen we aan op schiphol.. Om 8.02 zijn onze koffers ingecheckt, zijn we door de douane en ben ik gefouilleerd.. ONZE VAKANTIE KAN BEGINNEN!! Met een lekkere kop koffie die me vanuit zijn bekertje toelacht, kan dit alleen maar een mooie dag worden. Een lange dag reizen maar we hebben er zin in! Over een paar uurtjes vliegen we naar M√ľnchen, om vanavond door te vliegen naar San Francisco. Nu langzaam licht wordt buiten en we de vliegtuigen zien komen en gaan, voelt het echt al als vakantie. Dag (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Welkom thuis

Bericht - 27 oktober 2019 om 09:08 uur

Na alweer het eerste nachtje thuis kan ik terug kijken op een bijzondere week. We hebben prachtige plekken gezien met als hoogtepunten toch wel: -het uitzicht vanaf rockefeller centre, savonds met alle lichtjes aan, heel indrukwekkend - de ferry die langs het vrijheidsbeeld vaart, al is het maar een beeld, en zie je het vanaf de ferry nog best klein, als je bedenkt wat dit beeld voor veel mensen heeft betekend.. Is het toch wel bijzonder om het van zo dichtbij te mogen zien. -ground zero blijft indrukwekkend. Al is het de tweede keer dat ik daar was, het blijft mooi (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

In de hoogte

Bericht - 25 oktober 2019 om 05:36 uur

Vandaag een rustig wandeldagje want wandelen hadden we nog niet gedaan deze vakantie haha. Lekker uitgeslapen en om 10 uur vertrokken. Na een ontbijt van koffie van Starbucks liepen we naar de New York public library. Prachtig gebouw! De binnenkant was niet wat ik verwacht had maar niet minder mooi. Als in Nederland de bibliotheken zo mooi waren, zou ik er elke dag te vinden zijn. Hierna zijn we doorgelopen naar het begin van high line park, een wandelpark gebouwd op een oude treinbaan. De oude rails ligt er gedeeltelijk nog en is mooi verweven tot een geheel met (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Mooi mooi mooi

Bericht - 24 oktober 2019 om 04:14 uur

Vandaag was een mooie dag! Het park was mooi, het uitzicht was mooi en de pizza was mooi haha. 45 min in de rij gestaan om kaartjes om te wisselen voor rockefeller centre, maar dan konden we toch dezelfde dat nog terecht. Daarna lekker gaan shoppen. Gisteren al een mooie tas kunnen vinden bij macy's en vandaag nog cadeautjes gekocht voor de jongens bij de disney store. We zijn de m&m mega store binnen gelopen maar net zo hard weer uitgelopen. 20 dollar voor een klein doosje snoepjes gaat me net iets te ver. Voor de middag hadden we fietsen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2