Avatar Marisca en Nelleke

Marisca en Nelleke

Momenteel is schotland2019 bezig met de reis Internationale stage Schotland. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van schotland2019

Blijf op de hoogte van de reisblog van schotland2019 door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Dag 13-16: internationaal diner, Lord's Supper, diner in de manse en gewoon dinsdag ;-)

Bericht - 12 november 2019 om 18:55 uur

Hallo allemaal,

Het is al weer een tijdje geleden na onze laatste blog, maar hier is er weer een, jaja :-D
Na onze laatste blog op zaterdagochtend moesten we snel opschieten om naar de kerk gegaan. We passen niet met z'n allen in de auto (onze schuld^^) dus iemand anders kwam onze gastheer met de oudste jongen ophalen. In de kerk hadden we een gewone dienst. Vervolgens stapten we in de zoveelste auto in de afgelopen dagen en dit keer arriveerden we in Lenzie. Een paleisje vergeleken met de huizen in Glasgow. Hier hoopten we te dineren bij de ouderling en (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 11 en 12 - ochtendwandeling en communion season

Bericht - 09 november 2019 om 10:52 uur

Een slaperig hallo vanuit Glasgow^^

Goedemorgen allemaal,

Wij liggen nog in bed, maar zijn toch maar iets eerder wakker geworden om jullie te vertellen wat we allemaal meemaken. Het vervelende is namelijk dat als je weinig meemaakt je vaak veel tijd over hebt om een blog te schrijven en dat als je veel meemaakt geen tijd hebt om een blog te schrijven. De afgelopen en de komende dagen is dat laatste aan de orde. 
We gaan er trouwens wel vaker eerder uit. Donderdagochtend hadden we onze wekker op 6.45 gezet, als we dan om 7.00 buiten stonden hadden we precies een uur (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 8, 9 en10 - Maandag, Guy Fawkes-day en woensdag

Bericht - 06 november 2019 om 21:59 uur

Hi there!

Op deze schone woensdagmorgen, waar we geregeld een gapend gezicht trekken, wil ik jou wat bijpraten over afgelopen dagen! (De rest heb ik vanavond afgemaakt, dus no worries als je een ander perspectief leest). 

Afgelopen maandag zijn we weer actief bezig geweest op de Melville-Knox Christian School. Vanaf deze dag tot twee weken hierna, zitten de leerlingen niet in drie klassen, maar in twee. Een leerkracht van de P1-P3's had iets met haar familie waardoor ze geen les kon geven. Daarom is de middelste klas verdeeld over de twee andere groepen. Onze hulp is hier erg hard bij nodig! Je (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 7 - Lord's day

Bericht - 04 november 2019 om 18:38 uur

Ha allemaal,

Hopelijk zijn jullie het nog niet zat om onze blog te lezen, al komen er de komende dagen waarschijnlijk wat minder dus zou dat niet eens zo gek zijn^^ Ondertussen menen we het meeste wel te weten (wat een shame ;-)) dus delen we ook direct maar wat minder. Maar gisteren was wel heel interessant!! We keken al steeds uit naar de zondag, maar die brak dus gisteren aan. Trouwens hier in Schotland mag je het echt niet over de 'zondag' hebben, dat woord komt uit het heidense verleden, mensen die de zon aanbidden dus dat woord gebruik (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 6 - Loch Lomond & Loss

Bericht - 02 november 2019 om 23:30 uur

Ha mensen,

Aan het einde van een geweldig mooie dag, hier nog even een kort berichtje van ons. 

Vanmorgen hebben we heerlijk even uitgeslapen en vooral gerelaxed, beetje videobellen met familieleden en douchen etc. :) Vanmiddag hadden we vroeg onze lunch gegeten en toen met bijna iedereen in de auto naar Loch Lomond! Dit is een groot en diep meer in Schotland, in het zuiden van de Hooglanden. En echt waar.. wauw! (Bij foto's wordt een mapje geplaatst met wat foto's... okay, dit was dus de bedoeling, maar blijkt dat je maar 2MB foto's kunt uploaden.. Dat gaat 'm niet worden, (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 5 - Reformationday party & sightseeing Glasgow

Bericht - 01 november 2019 om 23:13 uur

Hallootjes :)

Deze blog bevat zulke leuke informatie die je waarschijnlijk nog noooooit gehoord hebt. Ga er dan vooral ook voor zitten en geniet van onze dag!

Toen wij wakker werden rond kwart over 7 hadden we al snel door dat het vandaag echt een typisch Schotse dag zou zijn qua weer.. Regen druppelde neer op ons raampje en het voelde best wel koud aan. Later hoorde ik van onze gastvrouw dat Schotten dat 'driech' noemen, soort van miezerregen. (We leren hier af en toe wat Schotse woorden, echt leuk haha). Met dat we wakker waren, bedachten we ons dat het (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 4

Bericht - 31 oktober 2019 om 21:55 uur

Hallo allemaal,

Hier weer een berichtje uit Schotland. Het is hier 20.10 op het moment dat ik dit schrijf en buiten is het donker en koud. Alle gordijnen hier zijn gesloten en het er staan niet meer lampen aan dan nodig. Dit om te doen alsof we niet thuis zijn op deze Halloweenavond, je ziet hier namelijk veel kinderen verkleed langs de deuren gaan voor 'trick or treat'. Maar wij zitten heerlijk op ons bed om jullie te laten weten hoe onze dag vandaag verlopen is ;-) 

Het ochtendritueel kennen jullie ondertussen, dus dat laten we achterwege. Vandaag heeft Marisca opnieuw (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 - Eerste kennismaking met de school

Bericht - 31 oktober 2019 om 00:46 uur

Ha mensen,

Eindelijk dan hier dag nummer 2 en onze eerste dag op de school! Om acht uur werden we verwacht voor het ontbijt, dus wij hadden ons al zo goed mogelijk aangekleed om op tijd klaar te zijn met alles. Hier eten ze als ontbijt melk met cornflakes of wit brood met wat je dan ook maar wilt. En lief dat we waren hebben wij een pakketje met Nederlands eten meegenomen, dus wij konden gewoon een heerlijk Nederlands ontbijtje eten met hagelslag op ons brood! De kinderen hier vinden het trouwens ook echt top en beginnen te klagen als (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 3

Bericht - 30 oktober 2019 om 22:13 uur

Hallo allemaal,

Een beetje vreemd is het allemaal wel, maar jullie krijgen het verslag van dag 3 eerder te lezen dan dat van dag 2. En dat is allemaal mijn (Nelleke) schuld. Marisca heeft gisteren echt een fantastisch verslag geschreven van onze eerste dag op school, maar dat is helaas verdwenen. Nadat ik hem aangevuld had is hij waarschijnlijk door het niet goed opslaan verdwenen. Dus sorry mensen, maar we hadden gisteravond laat geen puf meer om een nieuwe te schrijven. 

Vandaag zijn we weer naar school geweest. De dag begint met om 8.00 een ontbijt. Natuurlijk ontbreken de cornflakes niet (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Dag 1

Bericht - 28 oktober 2019 om 21:30 uur

Ha allemaal,

Hier een berichtje vanuit Glasgow. Onze eerste dag was leuk, maar ook √©rg vermoeiend ;-) 
Vanmorgen vroeg ontmoetten we elkaar op Schiphol om de grote reis te beginnen. Na een lekker bakje met een muffin (of iets anders) zijn we uitgezwaaid door onze familieleden. We hadden wel wat vertraging, maar de vlucht was er niet minder mooi door. Vooral de aankomst in Schotland was verbazend. Door ons kleine vliegtuigraampje kregen we een glimp te zien van de ontzettend mooie heuvels. Echt een heel ander landschap dan ons vlakke Nederland. 
Door Norman (de vader van het gezin) en Emily hun jongste (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie