Volg de reis van zwierensinetopcamperavontuur - Volg Mijn Reis
Avatar zwierensinetopcamperavontuur

zwierensinetopcamperavontuur

Franse baguette of Hollandse boterham

Bericht - 05 juli 2018 om 21:23 uur

Ja zo zit je nog aan de franse baguette en zo zit je een halve dag later aan de hollandse boterham. 
Woensdag zijn wij vertrokken uit Annecy rchting Nederland, wel met een tussenstop en overnachting in het plaatsje Arcis sur Aube. Prima camping met een bijzondere douce, je moest aan soort van ketting trekken waardoor je plens water over je heen kreeg. Was even schrikken maar dat mocht de pret niet drukken. Vanmorgen na de koffie zijn we weer vertrokken richting Zeeland.
Onderweg hebben we alleen maar hectares gezien van korenveleden. Met de zon hoog aan de hemel waren de velden (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Meer van Annecy

Bericht - 02 juli 2018 om 22:10 uur

Wat een grandioos uitzicht hebben we onder de luifel op het meer van Annecy. We staan hier nu een paar dagen en zo doe je dagelijks je dingetjes. Opstaan, zwemkleding aan en een duik nemen in het mooie blauwe heldere meer. Heerlijk.

Gisteren zijn we het meer rond gefietst, jeetje wat een prachtige uitzichten. Wel bloedje heet, maar bij terugkomst gelijk een duik genomen. We fietsen, zwemmem en lopen er wat vanaf. Maar we drinken en eten het er wel weer bij hoor. Zwier heeft nog geprobeerd om een flinke berg te beklimmen maar de accu werkte tegen. Morgenochtend gaan we (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Vincent van Gogh route en Saint Rèmy de Provence...

Bericht - 27 juni 2018 om 23:16 uur

De perfecte combinatie,  onze Vincent van Gogh met het stadje Saint Rèmy de Provence als decor voor veel van zijn bekende kunstwerken. We hebben een route gelopen die is uitgezet op plekken waar hij zijn schilderijen heeft gemaakt. Op de plekken staan replicas van het origineel. Je ziet dus wat hij heeft gezien en wat hij ervan heeft gemaakt. Als je de route volgt kom je uit bij de inrichting waar hij bijna een jaar heeft gezeten na een zenuwinzinking, oftewel psychische aandoeningen.  Maar wat een prachtige omgeving, zodra ik een inzinking krijg of iets wat erop lijkt, nou dan weet  ik (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Uitzicht op de mount ventoux

Bericht - 24 juni 2018 om 22:50 uur

We zijn een stukje zuiderlijker getrokken, Pernes les  fontaines. (stadje met de 40 fonteinen) waarvan we er een aantal van hebben gezien. prachtige camping staan we, met uitzicht op de mount ventoux. Die kennen we toch van de tour de france, deze hele hoge berg met een vuurtoren, of iets  wat erop lijkt. Vanuit mijn campingstoel, glaasje wijn erbij zien we ik de lichtjes nu branden. Ook vandaag en fietsritje gemaakt door de provence( geen lavendel gezien) naar een heel leuk plaatsje L.isle sur la Sorgue. Leuke markt met allemaal ditjes en datjes, je proeft de provence hier.  Jullie weten dat ik geen liefhebber ben van een (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 en 3 Tournus Frankrijk

Bericht - 21 juni 2018 om 23:34 uur

Gisteren aangekomen in Tournus, Frankrijk. Mooie camping aan de rivier de saône. Vandaag een fietsroute gepland richting de stad Macom, langs de rivier. Maar het liep anders dan gepland, halvewege de route brak de zadelpen van Zwier, daar sta je dan langs de weg zonder een fatsoenlijk woordje frans. Leg dan maar eens uit aan een francaise wat er stuk is en waar je een fietsenmaker kunt vinden...haha..niet dus! Gedroogd gras en gemengd met vers gras geplukt, dit als een tosje hooi onder het zadel gedrukt, zadel erop, Zwier erop en fietsen maar. Zijn ook fotos van. Komen we (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 1 Trier

Bericht - 19 juni 2018 om 22:51 uur

Een dag met gemengde gevoelens!
Naar de afscheidsdienst van omaatje Ijzerman zijn wij om 14:00 uur vertrokken richting Frankrijk.
Onze eerste stop( overnachting ) is in Trier. Camping opgezocht en op de plek gezet. Eerste biertje kan genuttigd worden. Even later de fiets gepakt en richting de stad gegaan. Hapje gegeten en daarna door de stad gefiets en bezichtigd. Wat moeten we erover zeggen, leuk voor een nachtje en dan gauw inpakken en de reis vervolgen????

wijntje drinken, blog bijhouden en daarna lekker slapen. Morgenvroeg eerst een ontbijtje en daarna  de reis voorzetten  richting Frankrijk( 2e stop)
 
Auf wieder sehen Trier..
Slaap lekker en tot (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Op de pendalen door de provence ( zuid frankrijk)

Bericht - 18 juni 2018 om 23:53 uur

Joehoe, wij zijn er klaar voor! We gaan op vakantie naar De Provence ( lavendelstreek), met mooie steden zoals Orange, Avignion .
We vertrekken morgen met goede moed richting Trier en alles wat daarna komt kunnen jullie volgen op deze blog.

Nu slapen en morgen weer fit en fris opstaan voor onze campertrip ( 3 weken zonder ons eigen bedje is wel een dingetje hoor????)

Wij zijn er klaar voor, tot gauw.
slaap lekker allemaal


5 reactiesPlaats een reactie

Smaakt naar meer

Bericht - 24 april 2018 om 22:13 uur

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover, Zwier en Sinet op camper-avontuur richting Camping De Petrushoeve, te Beersel in Limburg. Rond de klok van 11:00 uur stonden we voor de poort en een kleine 20 min later aan ons eerste bakkie koffie onder de luifel met de zon hoog aan de hemel en maar liefst 25 graden. Een kadootje!

Heerlijk weer om te fietsen, dus de fiets gepakt en een rondje van 50 km gemaakt door mooie dorpjes langs De Maas, en natuurgebieden en niet te vergeten, de prachtige laantjes waar de kersenbomen volop stonden te bloeien. 

Zaterdag
Beiden redelijk geslapen, wel even (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie