Avatar Roncalli goes Finland

Roncalli goes Finland

Helsinki nights

Bericht - 05 oktober 2017 om 09:44 uur

Zodra het volle dagprogramma achter de rug is rond een uur of vier, hebben we even wat tijd om de opgedane indrukken te bespreken en onszelf op te laden voor het avondprogramma. Bij restaurant Lappi kennisgemaakt met de Lapse eetgewoonten en onder andere kunnen proeven van rendiervlees en echte Lapse toetjes en koffie. Tero van Seppo heeft ons een avond meegenomen naar de Hartwall Arena om een thuiswedstrijd van ijshockeyteam Jokerit bij te wonen. Een onvergetelijke ervaring met een mooie overwinning voor de thuisploeg. De avonden zijn niet compleet zonder de tussenstand van de Seppo game nauwlettend in de gaten te (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Seppo - Game based learning

Bericht - 05 oktober 2017 om 09:18 uur

Woenadagochtend hebben we hét voorbeeld van Finse innovatieve pedagogiek mogen ondervinden. In teams hebben wij middels een seppo game Helsinki ontdekt en de weg naar het hoofdkantoor van Seppo gevonden. Seppo is game based learning. Een manier van leren voor de leerling waarbij op uitdagende manier onderzoek en ontdekkend leren in de wereld direct om hen heen voorop staan. Met mobiel of tablet trekken groepjes leerlingen erop uit om de Seppo game te spelen. De game is ontworpen door de docent, kan gespeeld worden op iedere willekeurige plek en sluit feiloos aan bij het 21th century skills. Leerlingen doen (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 2 - Kauniaistenlukio

Bericht - 03 oktober 2017 om 13:15 uur

8.00 vanmorgen. Het regent pijpenstelen en we gaan onderweg naar Kauniaistenlukio. We krijgen twee lezingen, over de secondary (tot 16 jaar) en de upper secondary (tot 19 jaar) school. Leerlingen hebben lessen, maar ook projecten gedurende het jaar. In the upper secondary school plannen ze middels 75 courses en 4 matriculation exams gedeeltelijk hun eigen leerplan. Elke klas van de secondary school heeft zo'n 20 laptops. In the upper secondary school brengen leerlingen hun eigen device mee. We hebben de hele school mogen bekijken en hebben gesproken met docenten en leerlingen. Het waren interessante gesprekken waarin verschillen en overeenkomsten (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Status update van 03 oktober 2017

Status update - 03 oktober 2017 om 07:09 uur

Sepp game.

Dag 1

Bericht - 02 oktober 2017 om 21:54 uur

Na een goede vlucht hebben wij het programma doorgesproken. Het seppo game is direct gestart. Vandaag moesten er 2 interactieve opdrachten ingeleverd worden. Zo moesten wij o.a. lokale bewoners interviewen over het onderwijssysteem in Finland. Enkele opvallende opmerkingen: het onderwijs is gratis, docenten zijn universitair geschoold en het onderwijs is persoonlijk. De mensen zijn erg toegankelijk en spreken enthousiast over het Finse onderwijs. Morgen bezoeken we de eerste school en ontmoeten we de Koulu Group
6 reactiesPlaats een reactie

Vertrek

Bericht - 02 oktober 2017 om 10:21 uur

Vanmorgen om 7.00 uur vertrokken vanuit Bergen op Zoom. Inmiddels wachten wij op het vertrek van het vliegtuig. De eerste opdrachten van de seppo based game zijn afgerond. Nu even tijd voor koffie.
0 reactiesPlaats een reactie

De laatste voorbereidingen

Bericht - 28 september 2017 om 10:03 uur

Op maandag 2 oktober vliegt er een groep docenten naar Helsinki, Finland om daar deel te nemen aan een studiereis. Tijdens deze, op maat gemaakte, studiereis hoopt Roncalli SG veel te kunnen leren van het Finse onderwijssysteem. De laatste dagen voor vertrek worden de laatste puntjes op de -i- gezet. Zo legt Het Pakhuis voor Innovatie de laatste afspraken voor het programma vast, werken docenten in tweetallen hun speerpunten uit en wordt de presentatie voorbereid.
0 reactiesPlaats een reactie