Avatar ronald en Minke kalf

ronald en Minke kalf

Sri Lanka here we come....

Bericht - 30 april 2019 om 09:04 uur

Dag 8 en 9 27/28 April 2019 Sri Lanka
Veyangoda – Assen
Het is nu 14.15 uur plaatselijke tijd. Onze stille aftocht uit Sri Lanka gaat nu echt gebeuren. Om toch nog wat van de dag te maken hebben we een tuktuk toer gedaan. We hadden een tempel en een marktbezoek op ons wensen lijstje staan. De markt was er niet waarschijnlijk omdat het zondag is. De tempel hebben we wel gedaan. Dat was best weer leuk. Hij was half in en op de berg gebouwd. Binnenin mocht er niet gefotografeerd worden dus helaas pindakaas......... Vanaf boven op de berg hadden we een mooi uitzicht en op een (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Sri Lanka here we come....

Bericht - 30 april 2019 om 09:03 uur

Dag 7, 26 April 2019 Sri Lanka
Veyangoda
Met een safari is het vandaag niks geworden maar we hebben wel een mooi alternatief gevonden. Op twee uur rijden van het hotel is een botanische tuin en daar zijn we heen geweest. De rit er naar toe was al prachtig we zijn heel vaak gestopt om leuke dingen te zien en te fotograferen die langs de weg te zien zijn. De eerste stop was bij een boer die zijn rijst landje aan het bewerken was met een speciaal daarvoor ontwikkelde trekker. Helaas voor hem kwam hij er mee vast te zitten pal voor ons. De arme stakker zal zich (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Sri Lanka here we come....

Bericht - 30 april 2019 om 08:35 uur

Dag 6, 25 April 2019 Sri Lanka
Jaffna – Veyangoda
shit shit shit......... zo begon onze dag vandaag. Dat was vanmorgen 1.30 uur, Minke was naar de wc geweest en viel flauw met haar hoofd en schouder tegen de kast en deur. Met een paar flinke tikken in het gezicht was ze niet bij te brengen. Gelijk onze gids ingeschakeld en na wat overleg besloten om naar het ziekenhuis te gaan. Minke was ondertussen alweer bijgekomen. Het ziekenhuis heeft een eerste onderzoek gedaan en ons twee keuzes voorgelegd, in dit ziekenhuis blijven de rest van de nacht of naar een particulier ziekenhuis gaan in de zelfde stad. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Sri Lanka here we come....

Bericht - 25 april 2019 om 16:00 uur

Dag 5, 24 April 2019 Sri Lanka
Jaffna
Dit is onze “rustdag” in ieder geval geen reisdag. Vanmorgen na het ontbijt vertrokken voor een soort stadstour. Het eerste waar we bij stopten was een fort waarvan de muren voor een deel zijn bewaard gebleven. Het stamt nog uit de tijd dat de VOC hier actief was en de Nederlanders hebben het hier dan ook gebouwd .Het was in de ochtend maar aan de temperatuur zou je het niet zeggen want het was echt bloedheet. Bij de bus werden er paraplu's uitgedeeld voor die gene die er behoefte aan hadden. Minke was vanmorgen niet fit dus die nam er zeker een. (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Sri Lanka here we come....

Bericht - 25 april 2019 om 13:00 uur

Dag 4, 23 April 2019 Sri Lanka
Anuradhapura – Jaffna
Gisteravond voor het eerst wat kunnen versturen op internet, dat was nog wel even prutsen en met de foto's wil het nog helemaal niet lukken. Straks maar weer proberen. We komen net uit het zwembad ook dit hotel heeft er een. Dat was best lekker want vandaag was het ook weer best warm. We hebben de eerste tempels en Stupa's bekeken in Anuradhapura. Eentje ging niet door waarschijnlijk ivm de beveiliging. De eerste tempel of dat wat er van over is gebleven was een Cave Temple. Een tempel is pas een tempel als die tenminste een Stupa heeft (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Sri Lanka here we come....

Bericht - 23 april 2019 om 18:59 uur

Dag 3, 23April 2019 Sri Lanka
Chilaw – Anuradhapura
Gisteravond geprobeerd ons dagboek op de site te zetten maar dat wilde van geen kant lukken. Door de bomaanslagen en de extra beveiliging is waarschijnlijk het internet vertraagd. Straks gaan we het weer proberen maar eerst nog wat opschrijven. Vanmorgen schrokken we wakker om 09.00 uur en om 09.15 uur werden we aan het ontbijt verwacht dus we hadden een snelle start vandaag. We hadden eigenlijk alleen maar de eis naar Anuradhapura gepland staan. We waren er echter achter gekomen dat een jeep safari uit het programma was genomen, eerder stond die er wel altijd bij. Aan onze gids gevraagd of we (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Sri Lanka here we come....

Bericht - 23 april 2019 om 18:56 uur

Dag 1-2, 21- 22 April 2019 Sri Lanka
Assen – Chilaw
Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat we achter in de tuin in het zonnetje zaten en geregeld op Nu.nl keken voor de laatste berichten over de bomaanslagen in Sri Lanka. We zitten nu in ons hotel met twee zwembaden met olympische afmetingen. Ons eerste buitje regen gehad onderweg net toen we een Hindoetempel gingen bekijken. Het is regentijd en het zal elke dag savonds wel eens regenen. De temperatuur is ruim boven de 30 graden dus dat is geen probleem. Maar nu even terug naar het begin. De treinreis verliep voorspoedig zelfs een bermbrandje waar (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Status update van 23 april 2019

Status update - 23 april 2019 om 18:46 uur

Dag 3, 23April 2019 Sri Lanka Chilaw – Anuradhapura Gisteravond geprobeerd ons dagboek op de site te zetten maar dat wilde van geen kant lukken. Door de boma

Status update van 23 april 2019

Status update - 23 april 2019 om 18:42 uur

Dag 1-2, 21- 22 April 2019 Sri Lanka Assen – Chilaw Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat we achter in de tuin in het zonnetje zaten en geregeld op Nu.n

dit is een hele nieuwe site dus ik moet even uitproberen

Bericht - 03 april 2019 om 12:45 uur

Ik heb een hele tijd zitten prutsen met waarbenjij.nu en nu wil ik even proberen of ik een word bestand kan uploaden.
en.....................dat is gelukt heb ik gezien

2 reactiesPlaats een reactie