Avatar Rien Otten

Rien Otten

Dag 26 Figuera de Foz naar Almere

Bericht - 01 juni 2018 om 17:06 uur

Dag 3 met de auto

Het is de laatste dag van de vakantie
Met toch wel weemoed kijken we terug op de mooie vakantie.

De dag begonnen in de sfeer van een laatste dag, een lichte motregen draalde neer in de straten van Figuera de Foz en ging langzaam over in een harde monotone regen. Jammer dat de laatste dag zo moet eindigen, na een goed ontbijt alles ingepakt en klaar gemaakt voor de vlucht naar NL, de auto in en rijden maar, we besloten het eerste stuk over de N weg te gaan dit ivm de vele koffietentjes, na 15 km (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 25 Coimbra

Bericht - 01 juni 2018 om 11:14 uur

Dag 2 Auto

Vandaag opgestaan goed ontbijt en we hebben besloten om via de N wegen naar Coïmbra te gaan. Jaren geleden geweest en we wilden de stad nog eens bekijken. Het was tenslotte lang geleden en herinnering was goed.
Onderweg tussen de rijstvelden door doemde er ineens een mooi kasteel op. Het leek wel uit het niets dus hup de weg af en richting kasteel het was erg mooi en uit rond 900 en in uitzonderlijk goede staat. De onderhoud ploegen waren druk bezig het graag gras strak te maaien. We hebben een mooie rondgang gemaakt over de muren met (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 24 Porto naar Figuera de Foz

Bericht - 01 juni 2018 om 10:50 uur

Dag 1 met de auto

Vandaag geen spannende dag, met de auto naar het zuiden op zoek naar ZON. Na een rustige rit richting zuid besloten naar Figuera te gaan een badplaats met het breedste strand van Portugal "dit moet toch goed komen".
Aan het strand rustig een broodje gegeten en daar een onderkomen gezocht voor 2 nachten dit om de vakantie relaxed te eindigen. We wilden graag een onderkomen vlakbij de stad en redelijk dicht bij het strand, het werd een leuk hotel met 6 kamers en een goed restaurant.
Na inchecken kregen we de suite (je doet toch alles om je (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 23 Furadouro naar Porto

Bericht - 28 mei 2018 om 23:21 uur

Vandaag opgestaan met een natte tent Bah het heeft geregend afgelopen nacht, dus dat wordt rustig aan doen. We willen wel een droge tent mee omdat we waarschijnlijk niet meer gaan kamperen. Dus lekker rustig ontbijt gemaakt eitje gekookt voor de middag. Rond 10.30 was de tent droog en konden we deze als laatste inpakken en op de stalen ros laden. Pasje inleveren bij de receptie en op naar de koffie, 2 lekkere bakkie gehad met een Pastei de Nata uiteindelijk om 11.30 op de fiets naar ons einddoel Porto. De eerste km's vlogen voorbij door het mooie beboste landschap en hadden (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 22 Rondje Furadouro

Bericht - 28 mei 2018 om 20:33 uur

Een beetje laat maar toch Vandaag besloten een dagje te fietsen in de buurt het weer was koud en bewolkt en een stevig briesje. We besloten toch maar met korte broek en jasje te gaan fietsen. Eerst naar Ovar op advies van een vreselijk aardige VVV Vrouw, het viel wat tegen maar hebben daar de overheerlijke specialiteit gegeten een soort spons cake met koffie. Rondje gelopen en terug naar de camping daar geluncht. In de middag door een mooi natuur gebied gefietst naar een paar dorpjes. Wat we daar zagen was eigenlijk best schrijnend mensen doe wonen in (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 21 Acia naar Furadouro

Bericht - 26 mei 2018 om 22:12 uur

Daar zijn we weer. Afgelopen ochtend een echt hotel ontbijt. Ik was handig door een te losse deksel van de thermosfles van het hete water voor de thee, ging de gehele inhoud over mijn hand en de serveertafel heen terwijl ik probeerde mijn kopje te vullen met heet water. Grrrr Het ontbijt was goed zoals zo vaak deze vakantie spulletjes gepakt in de lift en naar de fiets en wegwezen. Op de fiets lang een veel te drukke weg maar het kon niet anders het was gelukkig maar 5 km. We kwamen een paar grote groepen racefietsers tegen en werden luid (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Status update van 26 mei 2018

Status update - 26 mei 2018 om 17:10 uur

Jullie raden nooit wat er gebeurt is. Ik ben net gebeld door Camping Don Quichote. We kunnen de prijs afhalen voor de was ophang contest. 2 koffie was de prijs

Dag 20 de reis met de bus naar Portugal

Bericht - 25 mei 2018 om 23:26 uur

Nieuwe dag nieuwe kansen nieuwe ideeën Het beloofde een intensieve dag te worden. Na een paar fikse buien gisteravond en afgelopen nacht vanochtend op tijd wakker. De ochtend was fris kil en guur dit beloofde niet veel goeds voor vandaag, spulletjes ingepakt ons zelf opgefrist en fruitig de dag in. Fiets opgepakt en we zouden een ontbijt elders doen. Maar nog ff 15.minuten wachten en de camping winkel heeft ook brood, toch maar ff wachten, fietstas eraf beleg gepakt, we hadden de thee al op. Intussen ben ik weer naar de winkel broodje halen en genieten van ons (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 18/19 Zamora naar Salamanca

Bericht - 24 mei 2018 om 15:46 uur

Een aparte dag de 18 e dag Vanmorgen opgestaan elkaar goed aangekeken en veel overleg gehad en een essentiële knoop doorgehakt. We stoppen met de via de la Plata en gaan richting Portugal. De reden zeer slechte weersomstandigheden de komende dagen in combinatie met het zwaarste deel van de tocht heeft ons hier toe besluiten. Het is lastig zo'n beslissing maar we hadden in NL afgesproken als 1 van ons om wat voor reden ook het niet ziet zitten gooien we het over een andere boeg. Ja en hoe gaan we het organiseren, hoe komen we in Lissabon op een goede manier. Alle (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Dag 17 Salamanca naar Zamora

Bericht - 22 mei 2018 om 22:20 uur

Weer een dag op de fiets. Op gestaan het weer ziet er goed uit de dagtrip ook 67 km meer dalen dan stijgen. Dit is natuurlijk altijd goed. Er zat nog en NL stel in het hostel die gingen net voor ons weg en reden ook dezelfde route. Wie weet zien we ze nog. Omdat we te vroeg waren hebben we besloten buiten het hostel te ontbijten, we toch dwars door de stad en er is altijd wel een bakker met ontbijt mogelijkheid open. En ja hoor, lekker broodje en Tineke een croissant en hup op de fiets. Al snel reden we de NL (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie
Pagina: 1 2 3