Avatar Rianne Pickert

Rianne Pickert

Reis voorbij!

Bericht - 07 augustus 2018 om 13:58 uur

Nog maar een paar uurtjes en dan is de reis alweer voorbij! Er is weer ontzettend veel gebeurd de afgelopen tijd. Vorige blog was ik geëindigd bij Manuel Antonio. Dit nationale park is ontzettend populair bij toeristen door de combinatie van jungle met mooie stranden. Bij de parkeerplaats kwam gelijk een man naar ons toe die ons vertelde dat we in deze periode van het jaar niet zonder gids naar binnen mochten. Dit vond ik een beetje vreemd omdat ik dat nergens gelezen had maar ook toen ik er tegen in ging bleef hij erbij dat we er niet (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

De reis is begonnen!

Bericht - 21 juli 2018 om 20:03 uur

Wat kan er in korte tijd veel gebeuren! Ik heb de stage met een prima beoordeling achter me gelaten en ben begonnen met de reis, samen met Iris. Maar eerst de reis naar San José. De nacht voor mijn vertrek had er net zo veel regen gevallen als in een maand valt (in het regenseizoen). Dat betekende dat de weg het dorp uit overstroomd was en we via een 4x4 bergweggetje om moesten rijden. Ik zou de bus van 12 uur nemen in Bataan. Eenmaal bij Bataan bleek die weg ook overstroomd en dus moesten we weer omrijden. Hierdoor (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Bijna klaar!

Bericht - 08 juli 2018 om 17:03 uur

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat heb geschreven. Dus bij deze een nieuwe update! Nog maar een weekje en dan zit mijn stage erop en begint de reis. Ik heb tijdens de hele stage niet één krab gevangen die ik wilde vangen in mijn potvallen. Dus heb ik dat idee maar laten varen en ben een gedragsonderzoek gestart met de zeldzame krabbensoort. Ik heb 6 hokken gebouwd van gaas en visdraad en die gevuld met een krab. Dus nu bestaan mijn activiteiten vooral uit krabbetjes kijken in de avonduren. Maar wat blijkt? Die beesten zijn echte (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Puerto Viejo en andere avonturen

Bericht - 13 juni 2018 om 21:18 uur

Zo, ik ben ondertussen alweer op de helft van de stage! Wat gaat de tijd toch hard. In de vorige blog heb ik geschreven dat we de krabben open zouden maken voor de dieetbepaling. Dat hebben we ook gedaan. Ik had van te voren bedacht dat het een erg vieze boel zou worden maar dat viel uiteindelijk wel mee. Het stonk niet eens! Na een hoop geprut en geprik hadden we een maag gevonden. Het lijkt erop dat onze krabbetjes alleen plantjes eten. Toch weer een leuke ontdekking. Ook hebben we bij de vrouwtjes gekeken naar de eitjes. Deze zijn (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie

Jungle jungle jungle

Bericht - 05 juni 2018 om 00:55 uur

Daar ben ik weer! Ik ben ondertussen ruim een week terug van Tortuga en ben gewend geraakt aan het ritme van work with nature. De week begint met een tour door het reservaat. We worden er heen gebracht met een auto. We gaan met 6 personen dus dat betekend dat iemand in de achterbak moet. De eerste keer was ik natuurlijk gelijk de Sjaak. Na een hobbelig ritje kwamen we boven aan. Nog een stukje verder lopen en dan duiken we links de jungle in. De paadjes zijn smal, stijl en modderig. Gelukkig geeft de gids een helpende hand op (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Eerste dagen en Tortuga

Bericht - 24 mei 2018 om 19:15 uur

Zo, het is alweer een tijdje geleden dat ik wat geschreven heb, dit komt omdat ik 8 dagen naar Tortuga Feliz ben geweest. Het wordt een lang verhaal dus ga er maar goed voor zitten! De ochtend na de nacht in San José heb ik een heerlijk ontbijt. Er is vers fruit, lekkere cakejes en gebakken eitjes waarbij je kon kiezen wat je erin wilde. Toen was het tijd om naar de bus te gaan. Via een kort taxiritje kwam ik aan bij het busstation. Na wat vijven en zessen zat ik in de bus naar Butaan. De rit duurde (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Aankomst

Bericht - 10 mei 2018 om 15:35 uur

Blog 1 Wat kan er veel gebeuren.in 18 uur zeg... Op 9 mei stond de wekker om 5.15 om naar Schiphol te gaan. Lekker vroeg dus... Eenmaal op Schiphol ging alles gesmeerd enen voor ik het wist zat ik in het vliegtuig. Deze zou me in ruim 7 uur naar Detroit brengen. Het was een gloednieuw vliegtuig met grote raampjes en nog grotere tv schermen. Lekker films kijken dus en voor ik het wist waren we halverwege. Het was prachtig helder weer en dus heb ik groenland heel mooi kunnen zien. Dit was echt spectaculair! Overal witte bergen omgeven door helderblauw water. (...)

Lees verder


1 reactiesPlaats een reactie