Avatar Mary Meijaard

Mary Meijaard

Momenteel is rema2019 bezig met de reis Washington en Oregon. Lees hieronder meer!

Blijf op de hoogte van de reis van rema2019

Blijf op de hoogte van de reisblog van rema2019 door automatisch nieuwe updates per e-mail te ontvangen. Vul hieronder jouw e-mailadres in; we verkopen of misbruiken nooit jouw e-mailadres.

Vul jouw e-mailadres in om op de hoogte te blijven

Dag 8 - naar Medford

Status update - 19 mei 2019 om 00:38 uur

Dag 8 – 18 mei – naar Medford Eerst wil ik even kwijt dat we het leuk vinden dat  er gereageerd wordt op onze reisverslagen. Eigenlijk maak ik deze voor onszelf, als je dan na een paar weken weer thuis bent, kan ik het zo uitprinten en dan heb je je totale reisverslag. Het is wel het eerste wat we ’s morgens doen: even kijken of er reacties zijn. Ook leuk om te horen dat sommige mensen hun dag beginnen met het lezen van ons verslag.   Gisteren werd er gevraagd of er ook foto’s zijn: jazeker. Als je – na op de link geklikt te hebben – boven scrollt (net onder de omslagfoto), zie je daar tabs met reisverslagen, foto’s, enz. Klik op foto’s en dan krijg je per dag een album. Even dubbelklikken op het album en dan zie je de foto’s. Ik hoop dat het duidelijk is.   Vandaag is een beetje een reisdag. We verlaten Coos Bay en zien weer kades vol liggen met hout. Hier in Oregon zien we ontzettend veel plaatsen waar boomstammen tot planken worden gezaagd. Ik denk dat het hier voor veel werkgelegenheid zorgt. Van Coos Bay tot Winston rijden we over de 42, een tweebaansweg waar heel weinig verkeer is. Prachtig gebied, dus absoluut de moeite waard. Onderweg zien we nog een paar keer een “red barn”, schuren. Vraag me niet waarom, maar ik ben er gek op en moet er altijd foto’s van maken…. Bij Winston gaan we de Interstate 5 op tot Medford.   Voor Medford waren we even gestopt en belandden bij toeval op een markt. Veel houtsnijwerk, zelfgemaakte kleding, natuurstenen en kunst. Leuk om even rond te kijken . Wel zien we ook veel daklozen, mensen die hun hele hebben en houwen in een winkelkarretje of buggy hebben……………… het zal je maar treffen. Voor we Medford binnenrijden zijn we nog gaan kijken bij de tafelbergrotsen: afgevlakte bergen (de naam zegt het al). Morgen naar Craters of the Moon!!!!

Naar Coos Bay

Bericht - 18 mei 2019 om 05:00 uur

Dag 7: 17 mei Naar Coos Bay Als we vanmorgen de gordijnen opendoen, schijnt de zon. Heerlijk. Na het ontbijt gaan we op pad. Ten zuiden van Newport zijn nog een aantal dingen die we willen zien, eerst de Yaquina Bay Lighthouse in Newport (uit 1871). Deze is niet te bezichtigen maar ligt in een prachtig park met uitzicht op de oceaan. Onze volgende stop is bij Kaap Perpetua: we parkeren op de parkeerplaats en lopen het pad naar beneden. Daar is een kolkend zeegat waar het water omhoog spat tegen de rotsen aan. Je voelt de waterspetters, ook al sta je nog best hoog. Het mooie (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Dag 6 - Naar Newport

Bericht - 17 mei 2019 om 02:06 uur

Dag 6 – 16 mei Van Cannon Beach naar Newport Deze dag begon heel regenachtig, dat was ook voorspeld, maar toch hoop je op droog weer. We gaan natuurlijk toch op weg naar onze volgende bestemming. Niet zo heel ver, maar met veel te zien onderweg. Sommige dingen vallen af, gewoon omdat het óf eb moet zijn óf droog. Onze eerste stop is bij Capes Meares. Deze kaap ligt 61 meter boven zeeniveau en is bekend vanwege de grote kolonie zeekoeten. We parkeren de auto en lopen naar de kaap waar we genieten van het uitzicht. Ook is er de kortste vuurtoren van Oregon uit 1890. Hier krijgen (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Dag 5 - Naar Cannon Beach

Bericht - 16 mei 2019 om 06:25 uur

Dag 5 (15 mei) van Forks naar Cannon/Seaside (Oregon) Toen we vanmorgen de gordijnen open deden was het droog en kwam de zon voorzichtig door. Gelukkig, alles ziet er leuker uit met een zonnetje. We gaan op pad naar onze volgende bestemming: Cannon Beach in de staat Oregon. We stoppen bij Ruby beach omdat hier ook grote rotsen voor de kust liggen. We parkeren de auto op de parkeerplaats en nemen het wandelpad naar het strand. Voordat je het strand op kunt moet je eerst nog over boomstammen klauteren………….. Maar het is allemaal de moeite waard, want wat een geweldig uitzicht hebben we op de rotsen. Supermooi. Dan (...)

Lees verder


4 reactiesPlaats een reactie

Olympic National Park dag 2

Bericht - 15 mei 2019 om 01:21 uur

Dag 4 (14 mei) Olympic National Park Alle staten in Amerika hebben een bijnaam en de bijnaam van de staat Washington is: de evergreen state. Het woord zegt het bijna al: het regent hier vaak, anders is alles niet zo mooi groen. De weerberichten voor deze week zijn niet erg goed en deze dag was dan ook heel erg regenachtig. Toch willen we de mooie dingen hier zien en we gaan dus richting het strand, waar voor de kust zogenaamde “seastacks”(kustrotsen) te zien zijn. Het zijn enorme rotsen die voor de kust liggen. Helaas zit een strandwandeling er met dit weer niet in. Hierna gaan we richting Hoh Rain Forest: een (...)

Lees verder


5 reactiesPlaats een reactie

Olympic National Park

Bericht - 14 mei 2019 om 06:00 uur

Dag 3: Van Seattle naar Olympic National Park (Forks) Na het ontbijt verlaten we ons hotel en gaan op weg naar onze volgende stop: Forks.  Van Seattle rijden we naar Tacoma, Bremerton en dan het schiereiland op en komen uiteindelijk bij Port Angeles. Daar gaan we eerst naar het bezoekerscentrum van het park, omdat je daar altijd goede informatie krijgt over wat je kunt zien en doen, maar ook kunt horen of er soms bepaalde wegen zijn afgesloten. Dat is nu ook zo, dus één bestemming kunnen we schrappen. We gaan naar Hurricane Ridge; een berggebied, waar de sneeuw nu nog op de bergen ligt. Deze rit (...)

Lees verder


2 reactiesPlaats een reactie

Seattle dag 2

Bericht - 13 mei 2019 om 05:55 uur

Dag 2 – Seattle Vandaag gaan we een kijkje nemen bij de Ballards Locks, die een sluis vormen tussen het zoute water van Puget Sound en het zoete water van het Ship Canal. Het is vandaag zondag én moederdag  en de sluizen zijn kennelijk een zondags uitje. Het is heel druk met kijkers, maar ook heel druk met bootjes in de sluizen. Bij de sluis is een vispassage aangelegd voor zalmen. Door middel van glazen panelen onder water kun je zien hoe de zalmen de oversteek naar het andere water maken. Het was daar helaas nog niet de juiste tijd voor, dus wij zagen 1 jonge zalm, (...)

Lees verder


3 reactiesPlaats een reactie

Dag 1 Seattle

Bericht - 12 mei 2019 om 04:51 uur

We vertrekken mooi op tijd vanaf Schiphol naar Seattle, waar we landen met mooi weer (ca. 26 graden en zon). Na de douane (wat tegenwoordig een stuk sneller en vriendelijker gaat) en het ophalen van de koffers, gaan we met de shuttlebus naar een ander deel van de luchthaven voor de huurauto. De komende weken rijden we rond in een Ford Focus. Na ongeveer een half uur zijn we bij ons hotel en nemen eerst de tijd om wat bij te komen van de reis (even zitten ………… haha ). Voor het hotel stopt een bus waarmee je naar het centrum van Seattle kunt reizen. We pakken de (...)

Lees verder


6 reactiesPlaats een reactie