Avatar Pleunie van Brunschot

Pleunie van Brunschot

Ben ik weer

Bericht - 14 oktober 2017 om 22:47 uur

Een paar dagen niet op mn blog geweest, maar ik ben terug! Dinsdag ben ik naar de wedstijd ecuador argentinie geweest. Wat een topervaring! We hadden hele goede plaatsen en het was een hele leuke wedstrijd en sfeer! Woensdag kon ik tijdelijk niet naar huis, want de stroom was uitgevallen. Daardoor werkte de lift niet, en de trap kan alleen van binnenuit open... Gelukkig was het om 5 uur opgelost, dus verder niet zo spannend. Vrijdag heb ik de teleferiqo gedaan. Dat is een kabelbaan die je naar zo'n 4000 meter hoogte brengt voor een prachtig uitzicht over Quito. (...)

Lees verder


2 reacties • Plaats een reactie

Midden in de jungle

Bericht - 10 oktober 2017 om 03:43 uur

Wauw, wat heb ik veel gedaan in 1 weekend. Vrijdagmiddag vertrokken we om half 5 richting de jungle. De tocht was al een ervaging op zich. Een verschrikkelijke weg en een overvol busje in het donker zijn geen ideale combinatie. Opeens midden op een rotonde na 4 uur rijden werd tegen ons gezegd dat we uit moesten stappen en we werden in een taxi gezet. Die bracht ons 40 minuten verderop naar een rivier die we overstaken met een kano met motor. Aan de overkant moesten we in een andere truck die ons naar de logde zou brengen... nou, (...)

Lees verder


4 reacties • Plaats een reactie

Jungle

Bericht - 06 oktober 2017 om 14:21 uur

De afgelopen dagen waren een beetje rechtoe rechtaan. Niks mis mee, en ook wel lekker eigenlijk! Gisteren heb ik voor de hele groep stamppot gemaakt. 1.5 kg aardappelen en 1.5kg wortelen. Lekker veel dus. Ondanks dat ik niet alle goede middelen had, was het eindresultaat wel goed, en iedereen vond het heel lekker! Daarna hebben we met zn allen nog wat spelletjes gespeeld en er een gezellige avond van gemaakt. Vandaag vertrek ik na school met mijn huisgenootje voor het weekend naar de jungle! We zitten in een lodge in de middle of nowhere en gaan allerlei tours doen. (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Het gewone leven

Bericht - 04 oktober 2017 om 04:21 uur

Ik leef nog! Maarja vandaag em gisteren heb ik eigenlijk niets noemenswaardigs gedaan, dus ik had ook niks om over te schrijven. Wel heb ik een nieuw huisgenootje waar ik het heel goed mee kan vinden! Ze is hier voor 2 weken, dus vollop gezelligheid! Gisteren hebben we een spelletje gespeeld en vandaag heb ik mijn huiswerk gemaakt en wat gelezen op ons dakterras. Prima volhouden zo! Ik heb vandaag ook een kaartje gekocht voor de voetbalwedstrijd van volgende week dinsdag. Ecuador speelt tegen Argentinië en ik heb er ontzettend veel zin in! Dat was eigenlijk alles al... kort (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Basílica del Voto Nacional

Bericht - 02 oktober 2017 om 02:13 uur

Vandaag heb ik de Basílica del Voto Nacional beklommen. Het was lekker vermoeiend maar zeker de moeite waard. Om bij de basiliek te komen moet je eerst een kilometer bergop lopen. Dat is al goed voor de beentjes, maar dan moet het nog beginnen. Je kunt de basiliek namelijk op twee verchillende plekken beklimmen: de koepel en een van de twee torens. En ik wilde het natuurlijk allebei! Ik ben begonnen met de koepel, en na krakende houten vloeren en kleine metalen laddertjes kwam ik hijgend boven met een fantastisch uitzicht. Daar heb ik enorm van genoten terwijl ik (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Weekend

Bericht - 01 oktober 2017 om 02:38 uur

Holaa! Gisteren heb ik eigenlijk niks uitgevoerd om over te schrijven, vandaar nu pas weer een post :). Vandaag ben ik lekker rustig aan begonnen. Ik wilde eigenlijk met een kabelbaan een berg op voor het uitzicht, maar aangezien het helemaal bewolkt was heb ik dat nog maar even uitgesteld. Ik ben later op de ochtend opzoek gegaan naar een engelse boekenwinkel en die heb ik uiteibdelijk gevonden. Het was een tweedehands winkeltje ergens op een bovenverdieping. Super leuk! En natuurlijk heb ik een boek gekocht. Die heb ik meegenomen en ik ben ergens koffie gaan drinken en mijn nieuwe (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Salsaa

Bericht - 29 september 2017 om 02:55 uur

Vandaag heb ik mijn eerste salsales gehad! Superleuk. Ik heb niet echt een tslent voor dansen, maar dat maakt her niet minder leuk. We hebben 1 uur en 15 min gedanst. Lekker vermoeiend maar heel leuk. We begonnen met wat basispasjes die langzaam iets ingewikkelder werden. Toen gingen we 2 aan 2 dansen. Dat vond ik het leukste, want dat voelde 'echt'. Voor de les zijn we met een groepje even naar het park gegaan. Na de les ben ik naar de supermarkt geweest. 3 bananen voor $0.28... onvoorstelbaar en erg leuk boodschappen doen natuurlijk. Ik was ron 6 (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Het begint ergens op te lijken

Bericht - 28 september 2017 om 06:40 uur

Hola! Vandaag was ik al om half zes wakker... het tijdsverschil is nog een beetje wennen :) Hopelijk gaat dat snel beter. Weer 4 vermoeiende uren les gehad en dit keer veel werkwoorden geleerd, dus ik kan nu al korte zinnetjes maken. Na school hadden we kookles. We hebben empañadas met kaas gemaakt, en natuurlijk gegeten. Super lekker! Daarna ben ik even naar het winkelcentrum en park geweest. Het park hier is supermooi en leuk gemaakt. Er zijn allemaal verschillende sportvelden die je gewoon gratis mag gebruiken! Daar heb ik een tijdje gewandeld en toen ben ik naar huis (...)

Lees verder


1 reacties • Plaats een reactie

Día 2 en el escuela

Bericht - 27 september 2017 om 00:57 uur

Hola, Vandaag was mijn tweede lesdag. Ik zat gisteren nog alleen, maar vandaag is daar een meisje uit belgië bijgekomen. Gelukkig leren we allebei ongeveer op hetzelfde tempo, dus het is vooral extra gezellig! Gisteren waren er nog niet zoveel leerlingen op school, maar vandaag zijn er drie bijgekomen. Dat meisje uit belgië en twee jongens uit noorwegen. We hebben nu dus met zijn 6en geluncht, weer in hetzelfde restaurantje als gisteren. Daar hebben we tot een uur of drie gezeten, en toen zijn we richting huis gegaan. Een van die duitse meiden woont vlak bij mij dus we kunnen (...)

Lees verder


3 reacties • Plaats een reactie

Status update van 26 september 2017

Status update - 26 september 2017 om 01:29 uur

Korte update: bij een bericht fotos plaatsen lukt niet, maar bij fotos in het mapje ecuador is het me toch gelukt!

Pagina: 1 2