Avatar Pamela Heniger

Pamela Heniger

Blog 5 – Zhongwén xuéxiào

Bericht - 23 maart 2018 om 02:56 uur

Nihao!!!

 Een tijdje geleden alweer, in mijn vorige blog schreef ik over mijn trip naar Seoul, Korea. Waar ik een aantal dagen verbleef om mijn visa te verlengen.. en het is allemaal gelukt! Een nieuw visa voor 5 maanden… ik kan de komende maanden weer even aan de gang. Daarbij gaan mijn Chinese lessen vrolijk door en heb ik HSK level (Chinese lesboek) 2 uit, als een speer ben ik er doorheen gegaan. Ik heb nog wel een aantal lessen te gaan, dus ik bereid me voor op de toetsen die gaan komen. Oefenen met schrijven en vooral het spreken. Na HSK2 begin je aan HSK3, waarin je (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Blog 4

Bericht - 23 maart 2018 om 02:52 uur

Nihaoooo!

Daar ben ik weer. Het duurt elke keer een lange tijd, maar ook ik heb het “druk” in China. Elke dag maak je weer een hoop nieuwe dingen mee, terwijl wij al zo gewend zijn aan alle veranderingen en de cultuur. We zijn allebei poepchinezen, alleen missen we nog de spleetogen, misschien komt dat nog wel met de tijd….  

Met wat Nederlandse collega’s van Robin hebben we ons ingeschreven voor een Pubcrawl, een kroegentocht door Qingdao via Redstar! Dit is organisatie van een team van verschillende nationaliteiten die activiteiten organiseren en een magazine hebben. We kregen een shirt waar je stempels op moest verzamelen, de 1e waar we (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Blog 3 - Livin' the goodlife

Bericht - 23 maart 2018 om 02:45 uur

Hallo!

We zijn weer een paar weken verder…. De weken/maanden vliegen. Ik zit hier nu alweer 3 maanden en het bevalt mij nog steeds prima!  We hebben hier niks te klagen…. Het weer begint steeds beter te worden (25/30graden),  we hebben een droomhuisje, Robin als voetbalcoach/trainer aan de slag, tenslotte zijn droombaan… en ik ook weer aan het werk!!!!!!! (joeeeeeeeeeee) eindelijk weer 2 uurtjes engelse les geven aan de chinese kindjes op een internationale preschool. Vanaf deze week begin ik ook met privé Nederlandse les geven. HÁ dat had ik niet gedacht vorig jaar hoor, dat ik in China Nederlandse les zou geven., met mijn ‘dutch for Self-study’ boek (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Blog 2 – Níhâo, Wô huì shuo yi diân Hànyû!

Bericht - 23 maart 2018 om 02:41 uur

Hallo allemaal! 

Zoals jullie in mijn vorige blog gelezen hebben zou ik de week erna aan de Chinese studie beginnen. Dinsdagmiddag 28februari, 2uur, was het zover » mijn eerste Chinese les! Ik zag het boek en dacht bij mezelf, waar moet ik beginnen? Ga ik deze taal ooit onder de knie krijgen? Vind ik het wel leuk, 6 maanden lang 2 dagen in de week Chinese les? Nou eerlijk gezegd vond ik de eerste lessen leuk, een nieuwe taal natuurlijk.. maar nadat ik hoorde dat je 4 verschillende tonen hebt en het ook nog 4 verschillende betekenissen heeft, (á-â-à-a) zag ik wel in dat het nog wel (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie

Blog 1 - Avontuur China

Bericht - 23 maart 2018 om 02:35 uur

Lieve allemaal!
 
Hier istie dan hoooor!!!!!! Eerste blog uit CHINA, QINGDAO! Het duurde even voordat mijn eerste blog er was, maar de indrukken van afgelopen weken moest ik even laten bezinken! Even mijn plekje vinden hier en wennen aan de chinese cultuur! Hele dagen onderweg met Robin mee en alles bijhouden wat ik heb meegemaakt. Ik kan wel uren blijven tikken want elke minuut buiten maak je wel iets nieuws mee….

Op woensdag 15 februari 23:40u vertrokken Robin en ik naar China. Onze eerste vlucht was van Amsterdam naar Moskou. Optijd aangekomen op het vliegveld, konden we gelijk inchecken, dat niet zo heel soepel verliep. We vlogen namelijk (...)

Lees verder


0 reactiesPlaats een reactie