Avatar Ole Klein Bog

Ole Klein Bog

Update

Geplaatst op 11 oktober 2020 om 19:03 uurWeek 4,5,6

In mijn 4e week hier in Amerika heb ik niet veel gedaan. Gewoon het nieuwe normale leven. Elke dag school van 8-15.15 dan voetbaltraining op maandag tot en met donderdag en zaterdag. Wel ben ik zondag appels gaan plukken (wat heel groot is hier in de omgeving/staat. Ik weet niet hoe het verder in Amerika is). Dit heb ik samen met mijn hostmoeder, hostbroer en zijn vriendin gedaan. Toen hebben we met z’n alle de New England Patriots wedstrijd gekeken. En ook later avondgegeten.

week 5
De week waar ik erg naar uit keek. Eindelijk de eerste voetbalwedstrijden. Eerst maandag de laatste training voor de eerste wedstrijd en toen dinsdag thuis tegen Exeter de eerste wedstrijd. Iedereen was heel enthousiast en had er zin in. Helaas hadden we deze wedstrijd met 2-1 verloren. Toen woensdag een training en donderdag weer een wedstrijd. Weer tegen Exeter maar toen uit. Dat betekent dat ik voor het eerst in een klassieke Amerikaanse schoolbus zat. Daar aangekomen was het wat professioneler dan op mijn school. Het veld, de tribunes en alles. Exeter was ook afgelopen jaar de 3e beste school van de staat. Helaas speelde we deze wedstrijd allemaal slecht en verloren we weer. Toen gingen we weer terug met de bus waar iedereen flink baalde van de wedstrijd. 
Toen vrijdag hadden we weer een wedstrijd. Dit keer tegen Newmarket. Iedereen was gebrand om te winnen. En dat deden we ook met 4-0. Wat een opluchting was.
Zaterdag was er geen training omdat we de dag daarvoor een wedstrijd hadden. 
Toen ging ik zondag met mijn hostouders naar Boston. Iets waar ik heel erg naar uit keek. Het is een uur en vijftien min rijden. Daar hadden we een duckboat tour gedaan. Dat is een auto die ook kan varen. Daarmee heb ik een groot deel
van de stad gezien over water en land. En natuurlijk allemaal informatie gekregen over de stad. Toen zijn we nog zelf door de stad gelopen en hebben we Fenway park bezocht. Het stadion van de Red Sox (baseball team). Daarna zijn we terug naar huis gegaan.
Natuurlijk had ik deze week ook nog school.

week 6
Deze week hadden we weer voetbalwedstrijden op dinsdag en donderdag. Dit keer tegen Winnacunnet. Op dinsdag uit. Voor de wedstrijd daar werd het Amerikaanse volkslied gespeeld en moest iedereen die aanwezig was stil staan en naar de vlag kijken. Ook de wedstrijd die naast ons veld gespeeld werd stopte daarvoor. Deze wedstrijd eindigde in 2-2 gelijkspel. Er wordt bij een gelijke stand overtime gespeeld wat ook golden goal is. Alleen in de 2x overtime die we speelde werd niet gescoord. Dus eindigde het in een gelijkspel. 
Donderdag was de thuis wedstrijd. Iedereen wilde graag winnen. We kwamen 1-0 voor. Helaas zaten de scheidsrechters een beetje tegen en kregen de tegenstanders een onterechte penalty tegen waar zij 1-1 uitmaakte en toen in de laatste 5 min scoorde ze ook nog de 1-2. Helaas die dus ook verloren. 
Ik heb gespeeld als spits, aanvallend middenvelder, verdedigend middenvelder en centrale verdediger.
Toen vrijdag was mijn hostmoeder jarig. Zaterdag hebben we haar verjaardag gevierd. Maar eerst moest ik ‘s ochtends vroeg trainen. Later kwamen mijn hostzus en broer langs. En hebben we uitgebreid gegeten.


Reacties

Antoinette
Geplaatst op 11 oktober 2020 om 22:51 uur
Hoi Ole, Ik heb net de tekst gelezen die Jan naar je gestuurd heeft. Ik hoop dat je er wijs uit wordt. Hij had zijn bril niet op en soms zit hij op het toetsenbord ernaast. Ook maakte hij dezelfde verschrijving die ik ook maakte over je g(h)ostouders. Ik hoop voor jou dat er snel betere tijden komen wat de Corona betreft zodat je daadwerkelijk naar school kunt. Hier gaan de studenten ook niet veel naar college. Veel lessen worden on line gegeven. Daar komt vanuit de studenten veel kritiek op. Een verbetering zit er voorlopig hier niet in want het virus breidt zich uit. Vertel de volgende keer.eens hoe het met je Engels gaat. Ik vind het leuk om je berichten te lezen. Antoinette.

Jan en antoinette en Amber
Geplaatst op 11 oktober 2020 om 22:17 uur
Oeps, er ging iets fout. Ha Ole dank voor je bericht. Je voetbal neemmteen stevige plaats in,merk ik. Is het een leuk ream en kun je ook ees afspreken naa de training en wedstrijd of is dat lastig in Corona-time. Ons nationale team heeft moeizaam gelijk gespeeld tegen het team van Bosnie Herzegowina en dat was weer ens een armzalige vertoning. Het lijkt wel of ze noet durven aavallen. Woensdag rreffen ze Italie. Ben benieuwd. Geef mij dan maar de finale van het tennistoernoo van Roland Garros. Dat was pas strijdlust. Hier is verder alles rustig. Amber wordt oud en loopt maar traag, maar j omgerekend is ze ook zo’ n 84 jaar oud. Goed kerel, maak er een mooie tijd van. Doe de groeten an je ghostfamilod en succes met voetballen

Jan
Geplaatst op 11 oktober 2020 om 22:07 uur

Cora Wemelsfelder
Geplaatst op 11 oktober 2020 om 21:41 uur
Hi Ole, ik lees trouw je verslagen en zie dat je druk bent met school en met voetballen ! Ik was op jouw leeftijd 8 mnd. in Engeland - niet naar school, maar in een gezin met 4 kinderen, helpen in de huishouding. Net als bij jou soms veel de gewone routine en soms uitstapjes waar je weer dingen meemaakt die anders zijn dan bij ons. Hier wordt de corona weer erger en wacht men op nieuwe maatregelen die we dinsdag te horen krijgen. Hoe is dat bij jullie ? Hoop dat je een fijne tijd hebt en met plezier voetbalt ! Groeten van je buurvrouw, Cora

Plaats een reactie